web 2.0

حداد عادل جایگزین هاشمی‌رفسنجانی شد

امسال دهه فجر آغازی متفاوت را تجربه خواهد کرد. دهه فجر امسال در حالی آغاز خواهد شد که بر خلاف روال معمول سخنران مراسم 12 بهمن به جای آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، غلام‌علی حداد عادل خواهد بود. همچنین حضور سید حسن خمینی نوه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی در این مراسم نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

محسن صباغ در جمع خبرنگاران با اشاره به اینكه فردا راس ساعت 9:33 دقیقه صبح همزمان با لحظه تاریخی ورود حضرت امام به گلزار شهدا مراسم آغاز خواهد شد سخنران اولین روز از مراسم دهه مبارك فجر را حدادعادل عنوان كرد.وی گفت: حدادعادل در سال جاری از سوی شورای سیاستگذاری هماهنگی تبلیغات اسلامی پیشنهاد و حد نصاب آرا را برای ایراد سخنرانی به دست آورد.

مسوول ستاد مركزی دهه فجر انقلاب اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینكه چرا در سال جاری همانند سال‌های گذشته آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در نخستین‌روز از دهه فجر سخنرانی نخواهند كرد گفت: سخنرانان تعیین شده در طول سال‌ها تثبیت شده و مشخص نبودند و هیچ سخنرانی به عنوان سخنران ثابت در طی این سال‌ها سخنرانی نكردند.

صباغ تصریح كرد: در سال جاری با اساسنامه جدید كمیسیون‌های ویژه تعیین و این كمیسیون‌ها زیر نظر شورای سیاستگذاری برای برنامه‌ها و سخنرانان اظهار نظر خواهد كرد.وی همچنین با بیان اینكه برای بسیاری از شخصیت‌های عالی‌رتبه نظام برای حضور در آغازین روز دهه فجر در گلزار شهدا دعوتنامه كتبی و رسمی ارسال شده است از مبهم بودن حضور سیدحسن خمینی در این مراسم خبر داد.

وی در توضیح بیشتر در این خصوص گفت: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برای جناب سیدحسن خمینی دعوتنامه ارسال كرده اما امكان حضور یا عدم حضور ایشان براساس نظرات خود است و حضور قطعی ایشان در این مراسم تاكنون مشخص نشده‌است.

سید حسن خمینی بعد از انتخابات در بیشتر مراسم‌های برگزار شده در مرقد امام حضور نداشته‌است.

مرتضی سمیاری خطاب به قاضی صلواتی: فكر و اندیشه را در دادگاه محاكمه نکنید

در دادگاه روز گذشته مرتضی سمیاری عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت که از هفته های گذشته تحت فشار شدید برای حاضر شدن و اعتراف نمودن در این دادگاه ها قرار گرفته بود، بدون اطلاع و حضور خانواده و وکیل انتخابی اش و بدون آنکه امکان خواندن پرونده و آمادگی دفاع از خود را داشته باشد، حاضر شد و علیرغم فشار ماموران امنیتی برای بازگو کردن مطالب بازجویان، به دفاع از خویش پرداخت.
به گزارش خبرنامه امیرکبیر مرتضی سمیاری در این دادگاه که فقط نمایندگان رسانه های دولتی در آن حاضر بودند و به صورت گزینشی از تلویزون دولتی ایران پخش شد، خطاب به قاضی صلواتی گفت: «فكر و اندیشه را در دادگاه محاكمه نکنید.»


طبق گزارشی که خبرگزاری دولتی ایسنا از این دادگاه منتشر کرده است این عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، اتهام تبانی و اقدام علیه امنیت کشور را رد کرده است و در این مورد تاکید کرده است که: «ما به دنبال اصلاحات هستیم. » مطلبی که آقای سمیاری پیش از بازداشت نیز مکررا به آن اشاره میکرد و جنبش سبز را حرکتی اصلاحی قلمداد می نمود. مرتضی سمیاری در بخشی دیگر از دفاعیاتش در دادگاه از «عدم امکان نقد مستمر و عدم وجود کرسی نقد آزادانه در دانشگاه‌های ایران» انتقاد کرده است.

وی همچنین به شکل هوشمندانه ای به فشار های مسئولان امنیتی و قضایی برای بازگو کردن اعترافات آنها اشاره کرد و در این دادگاه گفته است: «آقای دادستان به من گفته است طوری حرف بزن تا بر آنهایی كه بیرون هستند تاثیر بگذارد.»

به گزارش ایسنا که از مرتضی سمیاری با عنوان متهم پرونده دوم یاد کرده است، عضو در بند شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت با اشاره با انسداد رسانه ای در داخل کشور گفته است: «من به بازجویم گفتم كه راه‌های رسانه‌های داخلی به روی ما بسته است و ما مجبوریم با رسانه‌های خارجی مصاحبه كنیم. بازپرس هم گفت چرا این اتفاق افتاد به او گفتم ما فرزندان پدری هستیم كه ما را از خانه بیرون كرده است.»


قاضی صلواتی همچنین از دعوت هیئت پارلمانی اروپا که قصد سفر به ایران را داشت، از مرتضی سمیاری برای گفتگو در مورد موارد نقض حقوق بشر پرسید، که وی با اشاره به اینکه این سفر و ملاقات های احتمالی با هماهنگی وزارت خارجه ایران قرار بوده برگزار شود، پاسخ داد: «به دعوت این هیئت پارلمانی برای ملاقات که البته به صورت رسمی و علنی بود، پاسخی ندادم و گفتم دعوتنامه‌ ای از سوی وزارت امور خارجه برای من بفرستید.»


گفتنی است سفر هیئت پارلمانی اروپا به ایران تنها یک روز پیش از این سفر در حالی که همه هماهنگی ها انجام و حتی بلیط سفر نمایندگان پارلمان اروپا به ایران تهیه شده بود، به صورت یکجانبه از طرف دولت ایران لغو شد. مرتضی سمیاری در بخشی دیگر از صحبت هایش به وابستگی اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: «آنها می‌خواهند كشور ما از نظر اقتصادی مصرف‌محور باشد و به خاطر فضای سیاسی كه در كشور ایجاد شده فكر می‌كنم در این زمینه موفق بودند»


وی همچنین در بخشی دیگر از دفاعیاتش به از بین رفتن سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم به حکومت اشاره کرد. عضو در بند شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت با گفتن جمله «شنیده‌ام برای ۲۲ بهمن برنامه دارند اما ۲۲ بهمن فصل‌ الخطاب است» به صورتی هوشمندانه و غیرمستقیم به دلیل برگزاری بیدادگاه های نمایشی که هیچ یک از اصول قضایی در آنها رعایت نشده است اشار کرد که این نمایش ها برای جلوگیری از حضور میلیونی مردم در روز ۲۲ بهمن است.


دبیر اجتماعی دفتر تحکیم وحدت در بخشی دیگر از سخنانش در محکومیت ظلم یزیدیان دعایی کرد و گفت: « در پایان یك دعایی را دارم كه شیعیانی نباشید كه عاقبت یزیدی داشته باشید.» مرتضی سمیاری در دادگاه بر قانونی بودن دفتر تحکیم وحدت تاکید کرد و گفت برای بررسی بیانیه های این مجموعه دانشجویی باید دادگاه صلاحیت دار و به صورت مجزا تشكیل شود.


گفتنی است هم اکنون مهدی عربشاهی، مرتضی سمیاری، بهاره هدایت و میلاد اسدی ۴ عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و بیش از ۲۰۰ تن از فعالین دانشجویی دیگر در زندان های دولتی ایران دربند میباشند.


به گزارش خبرنامه امیرکبیر دستگاه های امنیتی با نگهداری اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در سلول های انفردای در اقدامی خلاف اصل ۲۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی بر این دانشجویان فشار می آورند که استعفای خویش از عضویت در دفتر تحکیم وحدت و تعهد مبنی بر عدم همکاری با این مجموعه را اعلام نمایند.

اخبار گوناگون

لوگوی یک روزنامه در ایران مصداق جنگ نرم شناخته شد
محمد علی رامین معاون مطبوعاتی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در جلسه کمسیون فرهنگی پارلمان لوگوی روزنامه " تهران امروز " را مصداق جنگ نرم خواند.
بر اساس گزارش " جرس " پایگاه اینترنتی معترضان وی در این جلسه مدعی شده که لوگوی روزنامه تهران نشان دهنده رقص باله و از مصادیق جنگ نرم است.
بر اساس این گزارش رامین که پرینتA3 از لوگوی این روزنامه را به همراه داشته تاکید کرد بارها به مسئولان این روزنامه تذکر داده ولی آنها به آن عمل نکرده اند.
پیش از این روزنامه پرتو سخن وابسته به مصباح یزدی از روحانیون هوادار دولت گزارشی در مورد لوگوی تهران امروز منتشر کرده و ادعا کرده بود حروف کلمه امروز در لوگوی روزنامه همراه با تغییرات معنادار به‌گونه‌ای روی هم سوار شده‌اند که شکل زنی را در حال رقص به خود گرفته است.
اتهام بهشتی،داشتن چندخط تلفن همراه
سید علیرضا بهشتی اتهامات مطرح شده علیه وی در برخی رسانه ها را تكذیب كرد.
به نوشته خبر همسر بهشتی با بیان این مطلب گفت:«در تماس دیشب به ایشان گفتم كه برخی روزنامه‌ها خبری منتشر كرده‌اند كه اتهام شما همكاری با محمدرضا تاجیك است كه جزوه‌ای را می‌نوشته، اما همسرم تاكید كردند " این اتهام هیچ ربطی به من نداشته به هیچ‌وجه این اتهام را نمی‌پذیرم و هر كس هر چه نوشته، خودش مسئول آن است " ».

وی با تاكید بر اینكه یكی از اتهامات وارد شده به فرزند شهید بهشتی این است كه چرا چند گوشی تلفن همراه داشته است، گفت:« همسرم هیچ یك از اتهامات وارد شده را نپذیرفته‌است.»

همسرعلیرضا بهشتی هم چنین تصریح كرد كه هنوز هیچ اتهامی به ایشان تفهیم نشده است.
حمله به دفتر یک روزنامه
عده ای ناشناس، دیروز به دفتر یک روزنامه واقع در خیابان شهید ستاری تهران حمله کردند. به گزارش تابناک، این افراد ناشناس، شیشه های دفتر روزنامه «راه مردم» به مدیرمسوولی ناصر قدیری را شکستند.هنوز علت این حمله و افرادی که به این روزنامه اصولگرا تعرض کرده اند، مشخص نیست.

هشت نفر از بازداشتی های مراسم چهلم آیت الله منتظری همچنان در بازداشت

وبسایت جنبش راه سبز، جرس، گزارش داد هشت نفر از کسانی که روز جمعه، در مراسم چهلمین روز در گذشت آیت الله منتظری، در قم شرکت داشتند، همچنان در بازداشت به سر می برند.بنا بر اعلام جرس در جریان مراسم روز جمعه، ۴۰ نفر از عزاداران بازداشت شده بودند که پس از ۲۴ ساعت بعد همگی آنها به جز این هشت نفر آزاد شده اند.این گزارش می افزاید تا کنون هویت سه تن از افراد بازداشتی مشخص شده است. این افراد علی اشرف فتحی، طلبه و نویسنده ی وبلاگ تورجان، محمد مهدی ربانی و مجتبی بیگی هستند.

تکذیب انتقاد آیت الله صانعی از کروبی

در پی انتشار شایعاتی در خصوص انتقاد آیت‌الله صانعی از حجت الاسلام والمسلمین كروبی در خصوص به رسمیت شناختن دولت به دلیل تنفیذ رهبری، دفتر وی طی اطلاعیه‌ای این موضوع را تکذیب کرد.

به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس «پارلمان‌نیوز»، در این اطلاعیه آمده است:کسی دروغ نمی گوید مگر از روی ضعف و ناتوانیشبه اطلاع مردم شریف و بزرگوار ایران می رساند که انتشار خبری در خصوص انتقاد حضرت آیت الله العظمی صانعی (مدظله العالی) از مواضع اخیر جناب حجت الاسلام والمسلمین کروبی (دام توفیقه) در جمع اعضای ارشد دفتر خود آنهم در برخی رسانه ها و نشریاتی که از بودجه بیت المال منتشر می شوند از اساس کذب محض است چرا که اولا هرگز چنین جلسه ای طی هفته گذشته فی مابین معظم له و اعضای ارشد دفتر خویش تشکیل نگردیده است و ثانیا سابقه دوستی و ارتباط این دو بزرگوار به سالها قبل از دوران مبارزه و نهضت انقلاب اسلامی برمی گردد و همواره این ارتباط چه در دروان پرخطر قبل از انقلاب و چه پس از پیروزی انقلاب ادامه داشته و علی رغم میل بدخواهان هر روز این ارتباط که بر اساس ارزشهای اسلامی، ملی و آرمان های بلند حضرت امام (سلام الله علیه) که همانا دفاع از حقوق مردم می باشد مستحکم و پایدارتر گردیده است .

در خاتمه متذکر می شویم که چگونگی دسترسی به اطلاعات و مذاکرات خصوصی بین افراد نکته ای است که نیروهای امنیتی و قوه قضائیه باید مورد توجه قرار دهند.

پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی 11/11/1388

کناره گیری دو عضو برجسته جامعه مدرسین

دبیر سیاسی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از انصراف آقایان مقتدایی و حسینی بوشهری از هیات رئیسه این تشکل خبر داد.

وی گفت: آیات مقتدایی و حسینی بوشهری به دلیل مشغله‌های علمی و حوزوی از عضویت مجدد در هیات رییسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، انصراف دادند.

همچنین حجت‌الاسلام سیدمحسن صالح با اشاره به انتخابات اعضای هیات رییسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار كرد: این انتخابات هر دو سال یکبار برگزار می‌شود. آیت‌الله یزدی با رای اعضا بار دیگر به عنوان رییس این جامعه انتخاب شد. آیت‌الله مومن و حجت‌الاسلام والمسلمین عبداللهی به عنوان نواب رییس اول و دوم، حجج‌الاسلام والمسلمین جمشیدی و فیاضی به عنوان منشی‌ها وهمچنین آیت‌الله وافی به عنوان عضو هیات ریسه انتخاب شدند.

در طول سال گذشته انتقادات زیادی به عملکرد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم وارد شده‌است. با اینکه این تشکل در انتخابات دهم ریاست جمهوری با بیانیه‌ای از محمود احمدی‌نژاد حمایت کرد اما به جز محمد یزدی و آیت‌الله مومن هیچ یک از اعضای شاخص این تشکل حمایت علنی خود را از احمدی‌نژاد اعلام نکردند.


آخرین عمل این تشکل سیاسی نامه‌ای بود که با امضای آیت‌الله یزدی منتشر شد و در آن از عدم صلاحیت مرجعیت آیت‌الله صانعی گفته شده بود. انتشار این بیانیه واکنش بسیاری از علما و اعضای این تشکل را برانگیخت. در یکی از مهمترین آن‌ها آیت‌الله جوادی آملی گفت که سال‌هاست در جلسات جامعه مدرسین شرکت نمی‌کند.

هم اکنون نیز با کناره‌گیری روسای سابق و فعلی حوزه علمیه قم پس از جدا شدن غیررسمی برخی از اعضای مهم این تشکل به نظر می‌رسد موضع فقهی و تاثیرگزاری این تشکلحوزوی که این روزها بسیار سیاسی شده‌است کمتر هم خواهد شد.


كیهان باز غافگیرشد، باز گاف داد!

روزنامه كیهان كه قبلا پیش بینی كرده بود موسوی وخاتمی در آستانه 22بهمن بیانیه صادركرده اند ادعا كرد بخاطر انتشار این خبردركیهان،سران فتنه سردرگم شده اند.

این روزنامه نوشت:

" براساس گزارش هایی كه برخی از افراد نزدیك به حلقه اول مدیریت داخلی فتنه با قید قسم جلاله مبنی بر خودداری از افشای نام آنها، در اختیار كیهان قرار داده اند، بیانیه موسوی و خاتمی با همان محورهایی كه در خبر ویژه مورد اشاره آمده بود، مراحل پایانی خود برای انتشار را طی می كرد ولی خبر ویژه كیهان، سران فتنه و مشاوران داخلی و بیرونی آنها را با سردرگمی فراوانی مواجه كرد.

چرا كه این اقدام سران فتنه نیز پیشا پیش از سوی كیهان پیش بینی و اعلام شده بود، بنابراین، اگر بیانیه را با همان محورهای پیش بینی شده در خبر ویژه كیهان منتشر می كردند، بر ماموریت بیرونی خود و دنباله روی از فرمول دیكته شده سه ضلعی «سوروس، شارپ و هلوی» مهر تأیید زده بودند و چنانچه محورهای مورد اشاره از بیانیه حذف می گردید، انتشار آن با عدم انتشار تفاوت چندانی نداشت، زیرا مطابق فرمول یاد شده، یكی از اهداف بیانیه- فقط یكی از آنها- تاكید دروغین بر پایگاه مردمی فتنه سبز بود تا از این طریق، زمینه برای انتقال فتنه از خیابان ها- كه دیگر نفرات چندانی برای مانور نداشت- به عرصه مجازی فراهم شود."


البته كیهان افشا نكرد در زمانی كه تمامی اعضا حلقه اول موسوی از یكماه قبل در زندان بسر می برند چگونه از این بیانیه مطلع شده وكیهان را قسم جلاله داده اند.

مراجع تقلید تقاضای دیدار برخی دولتمردان را رد کردند


سایت جهان نوشت: «به دنبال این اتفاق محمود احمدی نژاد اخیراً در جلسه یی عنوان کرده من مخلص مراجع هستم و هیچ مشکلی با آنها ندارم.»

بنابر این گزارش تلاش هایی برای بهبود روابط دولت و مراجع توسط آیت الله محمد یزدی و تعدادی از روحانیون آغاز شده است. همچنین گفته می شود انتخاب حجت الاسلام موسی پور به عنوان استاندار قم برای جلب رضایت مراجع صورت گرفته ولی این استاندار روحانی تاکنون موفق به ملاقات با مراجع نشده است.

انتقاد مطهری از سیاست‌های فرهنگی دولت


یک نماینده مجلس با انتقاد از سياست‌هاي فرهنگي دولت، ابراز عقيده كرد: برخي از سياست‌هاي فرهنگي دولت سياست‌هاي مطلوبي نيست. گاهي در اجراي احكام اسلام نوعي تاثيرپذيري از فرهنگ غربي وجود دارد. سياست‌هاي فرهنگي دولت را افرادي مثل آقاي مشايي تعيين مي‌كنند كه اينها نيز عقايد و برداشت درستي از اسلام ندارند، كه اين نقايص بايد رفع شود.



علي مطهري گفت: اگر بخواهيم اين آرمان كلي را جزئي‌تر كنيم بايد گفت آرمان‌هايي مثل آزادي، عدالت، استقلال فرهنگي و معنويت و اخلاق همگي از آرمان‌هاي انقلاب اسلامي است، ولي همه اين واژه‌ها به مفهوم اسلامي آن؛ يعني اگر مي‌گوييم آزادي، مقصودمان آزادي در چارچوب اصول اسلامي است، يعني مقصود ما آزادي انساني در مقابل آزادي حيواني است، آزادي قوا و استعدادهاي انسان در مقابل غرايز و حيوانيت انسان و يا اين‌كه در تعريف آزادي، ما مي‌گوييم كه علاوه بر مصالح فرد، مصلحت جامعه نيز آزادي فرد را محدود مي‌كند، در حالي كه غربي‌ها معتقدند از آنچه كه آزادي فرد را محدود مي‌كند فقط آزادي ساير افراد جامعه است.


نماينده‌ي مردم تهران در خانه‌ي ملت، تاكيد كرد: آزادي بيان نيز از آرمان‌هاي انقلاب اسلامي بوده و هنوز هست. در مساله‌ي آزادي به ويژه آزادي بيان نسبت به قبل از انقلاب پيشرفت بسيار خوبي داشته‌ايم، ولي نسبت به نقطه‌ي ايده‌آل هنوز فاصله داريم. نمي‌توان ادعا كرد كه آزادي بيان در كشور به صورت مطلوب و ايده‌آل وجود دارد. مثلا به بهانه‌هاي مختلف جلوي آزادي بيان گرفته مي‌شود، گاهي محدوديت‌هايي براي رسانه‌ها ايجاد مي‌شود كه اينها با آرمان‌هاي اوليه انقلاب اسلامي منافات دارد.



وي با اشاره به آرمان عدالت اجتماعي انقلاب اسلامي، گفت: ما عدالت اجتماعي را به مفهوم سوسياليستي قبول نداريم. اين مفهوم در اين انديشه تحت عنوان تز كار به قدر استعداد و مزد به قدر نياز مطرح مي‌شود، به عبارت ديگر همه كار كنند و محصول كار همه به طور مساوي بين همه‌ي افراد جامعه تقسيم شود كه اين نوعي ظلم است، و رقابت و ابتكار را در جامعه از بين مي‌برد و در كشورهاي سوسياليستي و كمونيستي به بن‌بست رسيد و شكست خورد؛ و طبعا عدالت به مفهوم كشورهاي سرمايه‌داري مورد قبول ما نيست. در كشورهاي سرمايه‌داري واقعا عدالتي وجود ندارد و شكاف‌هاي طبقاتي فراوان است. در اين كشورها يك قشر سرمايه‌دار بزرگ و يك توده‌ي مردم وجود دارد و آنان نمي‌توانند ادعا كنند عدالت را به مفهوم واقعي پياده كرده‌اند.



اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به معناي اسلامي عدالت اجتماعي، گفت: ما به دنبال عدالت به مفهوم نبودن تبعيض در جامعه معتقد هستيم، يعني همه‌ي افراد بايد در شرايط مساوي باشند مثل يك مسابقه‌ي ورزشي كه هر كس تلاش و آمادگي بيشتري داشت در نتيجه از سايرين پيش خواهد افتاد. در اجتماع نيز وضع به همين صورت است، بايد مردم در شرايط مساوي فعاليت كنند، حال يك كسي نيروي كار بيشتري دارد، يك كسي قوه ابتكار بيشتري دارد، يا استعداد بيشتري دارد و از سايرين جلو مي‌افتد. اين مقدار تفاوت‌ها در جامعه‌ي اسلامي قابل پذيرش است و به رسميت شناخته شده است.



مطهري با اشاره به مفهوم استقلال، گفت: استقلال چند بخش است، استقلال سياسي، اقتصادي و فرهنگي. در بعد استقلال سياسي قطعا به نقطه‌ي مطلوب رسيده‌ايم و مي‌توان ادعا كرد كه ايران شايد تنها كشوري است كه در دنيا كاملا مستقل عمل كرده و خودش براي خودش تصميم‌گيري مي‌كند و تحت تاثير قدرت‌هاي بزرگ نيست. در استقلال اقتصادي نيز مي‌توان ادعا كرد برنامه‌ريزي اقتصادي به دست خودمان است و از سوي قدرت‌هاي بزرگ اقتصادي ديكته نمي‌شود. هر چند كه ضعف‌هايي در مديريت اقتصادي كشور وجود دارد و متاسفانه مانع از پيشرفت اقتصادي قابل انتظار شده است، و باعث شده كه با وجود استعدادهاي زياد اقتصادي در كشور، در رتبه مناسبي در سطح دنيا قرار نداشته باشيم.



اين عضو اصولگراي مجلس هشتم، افزود: در بخش استقلال فرهنگي نيز نسبت به قبل از انقلاب قطعا پيشرفت زيادي داشته‌ايم. رژيم شاه تلاش مي‌كرد ايران را به ايران قبل از اسلام و ايران باستان بازگرداند و اسلام‌زدايي كند و يا فرهنگ غربي را در ايران ترويج مي‌داد، ولي مردم به اصل و شخصيت اسلامي خودشان بازگشتند، با اين وجود نمي‌توان گفت كه از حيث استقلال فرهنگي در نقطه‌ ايده‌آلي هستيم. هنوز رگه‌هايي از غرب‌زدگي در دولت و مردم وجود دارد.



وي با انتقاد از سياست‌هاي فرهنگي دولت، ابراز عقيده كرد: برخي از سياست‌هاي فرهنگي دولت سياست‌هاي مطلوبي نيست. گاهي در اجراي احكام اسلام نوعي تاثيرپذيري از فرهنگ غربي وجود دارد. سياست‌هاي فرهنگي دولت را افرادي مثل آقاي مشايي تعيين مي‌كنند كه اينها نيز عقايد و برداشت درستي از اسلام ندارند، كه اين نقايص بايد رفع شود.



نماينده‌ مردم تهران در خانه‌ ملت، اظهار كرد: در زمينه‌ معنويت و اخلاق نيز نمي‌توان گفت در نقطه‌ ايده‌آلي قرار داريم. در رعايت اخلاق اسلامي و فرهنگ عمومي نقاط ضعفي داريم. در نحوه‌ برخورد مردم با يكديگر، شاد نبودن مردم، رعايت نكردن قوانين راهنمايي و رانندگي، رعايت نكردن نظافت در بسياري از نقاط عمومي درون و بيرون شهرها يا رعايت نكردن حقوق ديگران از نقاط ضعف ماست. اين مسائل نشان مي‌دهد كه هنوز به الگوي اسلامي نزديك نشده‌ايم.




اين عضو اصولگراي مجلس هشتم، يادآور شد: مربيان جامعه مشتمل بر روحانيون و رهبران ديني، دولت، معلمان و پليس بايد تلاش بيشتري براي برطرف كردن نقاط ضعف جامعه از خود نشان دهند تا به جامعه‌ي ايده‌آل مطلوب انقلاب اسلامي برسيم.



مطهري اصلاح اعتقادات نسبت به اسلام و راه‌حل‌هاي اسلامي را شرط اصلي در بهبود عملكردها براي تحقق كامل آرمان‌هاي انقلاب دانست و اظهار كرد: ابتدا بايد اعتقادات‌مان را نسبت به اسلام و راه‌حل‌هاي اسلامي اصلاح كنيم. در بسياري از زمينه‌ها اعتقادي به احكام اسلام نداريم. اگر چه ممكن است آن را به زبان نياوريم ولي وقتي صحبت مي‌كنيم، مشخص مي‌شود كه فكر مي‌كنيم اسلام براي اداره‌ي امور در اين دوره كافي نيست. به طور مثال وقتي درباره‌ مشكلات خانوادگي وارد بحث مي‌شويم، حتي در كميسيون‌هاي مجلس وقتي بيان مي‌شود اسلام براي نظام خانواده تمهيداتي مانند ازدواج موقت و تعدد زوجات را پيش‌بيني و ازدواج دائم را براي نيازهاي جامعه كافي ندانسته است، ولي در عمل با آن مخالفت مي‌شود.

وي افزود: در دوره‌اي كه فاصله‌ي بين تحصيل و ازدواج و سن بلوغ طبيعي و اجتماعي جوانان زياد شده است و مثلا جوانان تا سن 25 سالگي يا بالاتر نمي‌توانند ازدواج كنند، در صورتي كه غريضه‌ي جنسي به آنان فشار آورد، بايد چه كار كنند؟



اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس، تاكيد كرد: بايد كاري كرد تا اذهان جوانان متوجه مسائل ديگر شده و بر مسائل جنسي متمركز نشود، ولي در صورت بكار بستن همه تمهيدات و موثر نيفتادن آنها با عقده‌ها و نابساماني‌هاي رواني حاصل از محروميت‌هاي جنسي چكار بايد كرد؟ اسلام براي چنين شرايطي ازدواج موقت را تعيين كرده است، ولي حتي افراد متدين و حزب‌اللهي با اين حكم اسلامي مخالفت مي‌كنند؛ يعني حاضريم فساد و فحشا در جامعه وجود داشته باشد ولي راهي كه اسلام پيشنهاد كرده، نباشد. در ساير حوزه‌هاي فردي و اجتماعي نيز چنين رويه‌اي حاكم است.

وي اظهار كرد: متاسفانه در پاره‌اي موارد اصلا اعتقادي به اين‌كه اسلام حلال مشكلات فردي و اجتماعي است، نداريم، و در پي راه‌حل‌ها و الگوهايي در كشورهاي انگليس و فرانسه هستيم و اگر آنان راه‌حل‌هاي اسلام را پيشنهاد دهند، مي‌پذيريم. بطور مثال وقتي بحث "ازدواج رفاقتي" از سوي يكي از متفكران غربي مطرح شد در داخل از آن استقبال خوبي شد، در صورتي كه اين راه‌حل مثل "ازدواج موقت" اسلام است ولي با تفاوت‌هايي. چرا اين‌گونه است؟ براي اين‌كه تحت تاثير فرهنگ غربي قرار گرفته، حتي گاهي غرب‌زده شده و اعتمادي به مكتب خودمان نداريم.




اين عضو اصولگراي مجلس هشتم اصلاح اعتقادات و نگرش‌ها نسبت به احكام اسلام در سه سطح مسوولان، احزاب و مردم را خواستار شد و افزود: مسوولان، احزاب و مردم ابتدا بايد اعتقاد و اعتمادشان به اسلام را اصلاح كنند. همان موضوعي كه شهيد مطهري بر آن تاكيد داشت. شهيد مطهري معتقد بود ابتدا بايد به اسلام اعتماد داشته باشيم نه اين‌كه در عمل بگوييم اين اسلام كافي نيست و گوشه‌اي از مكاتب غرب‌گرا را جايگزين آن كنيم. با تلفيق اسلام و ماركسيست يا اسلام و ليبراليسم غربي مشكل ما حل نمي‌شود.

نماينده‌ي مردم تهران در خانه‌ي ملت، با بيان اين‌كه عموم مردم به مسووليت‌ها و وظايف ديني و قانوني خود عمل مي‌كنند، خاطرنشان كرد: مسوولان در اجراي احكام اسلام بايد تلاش كنند. كمتر اتفاق مي‌افتد كه مردم كوتاهي كرده باشند. اگر رهبران و مديران و احزاب جامعه خوب عمل كنند، مردم خوب عمل مي‌كنند.




مطهري با اشاره به موقعيت و وظيفه‌ي احزاب، گفت: بايد براي احزاب ميدان و عرصه عمل فراهم كرد. احزاب به مفهوم واقعي بايد در كشور ايجاد شود و فضا براي آنها باز شود. احزاب براي دولت و كشور اتاق فكرند و مي‌توانند نقش رابط بين مردم و حكومت را ايفا كنند. در صورت برقراري وحدت بين همه‌ي احزاب ان‌شاءالله به جامعه‌ي ايده‌آل اسلامي نزديك خواهيم شد.



مروری بر مهم ترین خبرها از صبح شنبه ۱۰ بهمن تا صبح یکشنبه ۱۱ بهمن

این گزارش مروری است بر مهم ترین خبرها از صبح شنبه ۱۰ بهمن تا صبح یکشنبه ۱۱ بهمن.


رهبران سبز:

ــــ میرحسین موسوی و مهدی کروبی، در منزل آقای کروبی دیدار کردند. آنها در این دیدار درباره اعدام محمد علی زمانی و آرش رحمانی پور تاکید کردند که پرونده شان ربطی به حوادث بعد از انتخابات نداشته و مراحل دادرسی انجام نشده است. آنها گفتند چنین اقدامی برای ایجاد خوف در مردم جهت عدم حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن است. آنها همچنین از مردم دعوت کردند در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضوری گسترده داشته باشند.

دادگاه ها و احکام:

ــــ دادگاه شانزده نفر دیگر از کسانی که مراجع قضایی می گوید در روز عاشورا دستگیر شده اند، تشکیل شد و پنج نفر از سوی نماینده دادستان به «محاربه و افساد فی الارض» متهم شدند. اتهام هایی که به یازده نفر دیگر زده شده به طور کلی عبارتند از: اجتماع و تبانی علیه امنیت، تبلیغ علیه نظام و قصد برهم زدن امنیت کشور از طریق تحریک افراد به شورش و آشوب.

ــــ دادستانی تهران پرونده اتهامی ۳۷ بازداشت شده روز عاشورا با صدور کیفرخواست های جداگانه به دادگاه انقلاب تهران ارسال کرده است.

آزاد شده ها:

ــــ سعید خسروآبادی، دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه شیراز، بعد از گذشت بیش از یک ماه بازداشت با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شد.

بازداشت های تازه:

ــــ در حاشیه مراسم چهلمین روز درگذشت آیت الله منتظری، هشت نفر از جمله علی اشرف فتحی، نویسنده وبلاگ تورجان، محمدمهدی رربانی، نوه آیت الله ربانی املشی، و مجتبی بیگی، برادر عروس شهد محمد منتظری بازداشت شدند.

ــــ عبدالله صدوقی، فعال مدنی آذربایجانی و از هواداران تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز، حدود ۱۲ روز پیش به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق چاپ و تکثیر پوستر تبلیغاتی تیم تراکتورسازی تبریز، بازداشت شده است. مسابقات تیم تراکتورسازی تبریزدر ماههای اخیر به صحنه طرح مطالبات ملی و زبانی آذربایجانیها تبدیل گشته است و ماموران امنیتی ایران سعی در محدود کردن بروز احساسات ملی آذربایجانیها پس از مسابقات این تیم را دارند.

وضعیت بازداشت شده ها:

ــــ مسئولان زندان اوین از ملاقات خانواده شیوا نظرآهاری، عضو زندانی کمیته گزارشگران حقوق بشر، با او خودداری کردند. خانم نظرآهاری نزدیک ۴۰ روز است که در سلول انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین بازداشت است.

ــــ یکی از زندانیان آزاد شده گفته است فشارهای بازجویی بر مریم ضیا، فعال حقوق کودک، شدید شده است. ظاهرا اتهام تفهیم شده به خانم ضیا در مراحل اولیه بازجویی همکاری با سازمان مجاهدین خلق بوده است.

ــــ مهرداد رحیمی، عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر، بعد از یک ماه بازداشت برای اولین بار با خانواده خود ملاقات کابینی کرد. او گفت برای انجام مصاحبه تلویزیونی تحت فشار است، اما هرگز زیر بار این امر نخواهد رفت.

ــــ سعید حائری، عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر، در سی و نهمین روز بازداشت برای دومین بار با خانواده خود ملاقات کرد و گفت سه هفته است که بازجویی نشده و در سلولی در بند ۲۴۰ به همراه سه زندانی دیگر بلاتکلیف است.

ــــ جمعی از خانواده های شهدای هفتم تیر در اعتراض به تداوم بازداشت علیرضا حسینی بهشتی، برای دومین بار در بهش زهرا و مزار آیت الله بهشتی تجمع کردند.

ــــ بیش از یک ماه از بازداشت عمادالدین باقی می گذرد اما هنوز او در سلول انفرادی بند ۲۴۰ به سر می برد وممنوع الملاقات است. عماد الدین باقی حتی از دسترسی به قرآن کریم هم محروم است. اتهام آقای باقی مصاحبه با آیت الله منتظری است که از تلویزیون فارسی بی بی سی پخش شد.

دیدارها:

ــــ عبدالله نوری به دیدار محمدرضا زهدی رفت که چند روز پیش از زندان آزاد شده است. آقای زهدی کع عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات است، فردای عاشورا بازداشت شده بود.

ــــ محمد خاتمی به دیدار خانواده ابوالفضل قدیانی، عضو زندانی شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، رفت. با وجود گذشت بیش از یک ماه از بازداشت آقای قدیانی، تنها دو تماس کوتاه تلفنی با خانه داشته و علی‌رغم پیگیری‌های خانواده ، هنوز اجازه هیچ‌گونه ملاقاتی به ایشان داده نشده است.

خبرهای دیگر:

ــــ احمد توکلی، نماینده تهران در مجلس، در نامه ای به محمود احمدی نژاد از تذکرهای پی در پی و بی مورد مهاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به روزنامه ها انتقاد کرد. او در بخش دیگیر از نامه خود به بیانیه وزارت اطلاعات که همکاری با ۶۰ سازمان را براندازی خوانده بود اعتراض کرده و آن را غیرقانونی خوانده است و از جمله به تماس و مصاحبه علنی خود محمود احمدی نژاد و منوچهر متکی با یکی از این سازمان ها اشاره کرده است.

ــــ آیت الله موسوی اردبیلی، از مراجع تقلید، روز جمعه به تهران سفر کرده و با آیت الله خامنه ای و بعضی مقامات کنونی و سابق دیدار کردند. هدف این مرجع تقلید مذاکره رباره وضعیت کشور و تلاش برای حل بحران های سیاسی بوده است.

ــــ جعفر شجونی، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، گفت علی اکبر ناطق نوری، حسن روحانی و محمد امامی کاشانی بعد از انتخابات در جلسات جامعه روحانیت شرکت نمی کنند.

ــــ حسین همدانی، فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران از بازوهای اصلی سرکوب اعتراضات در تهران، گفت: "۲۲ بهمن روز اعتراض نیست. در روز ۲۲ بهمن با هر صدایی که غیر از صدای ملت و انقلاب اسلامی باشد، برخورد خواهبم کرد. هر کس در روز ۲۲ بهمن اعتراض کند قطعا عامل بیگانه است."

ــــ محمد علی نائینی، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین، گفت بسیج سال آینده فضای مجازی را به تسخیر نیروهای حزب اللهی در می آورد.



دیدار مهم آیت‌الله موسوی‌اردبیلی با با رهبر

آیت‌الله موسوی اردبیلی از مراجع عظام تقلید دیروز برای دیدار با رهبر معظم انقلاب و بعضی مسئولان کنونی و سابق به تهران سفر کردند. منابع مطلع می گویند هدف این مرجع تقلید از سفر به تهران مذاکره درباره وضعیت کشور و تلاش برای حل مشکلات سیاسی موجود است.

بعضی از این دیدارها دیروز انجام شده است.

محصولی هم‌چنان به وزارتخانه نمی‌رود

دلخوری های صادق محصولی، وزیر رفاه و تامین اجتماعی از رئیس جمهور و عدم حضور وی در دفتر کارش در ساختمان خیابان ولی‌عصر همچنان ادامه دارد.

به گزارش روزنامه مردم‌سالاری صادق محصولی که در آخرین مرحله تکمیل کابینه دهم به جمع همکاران دولت پیوست و به عنوان وزیر رفاه از مجلس رای اعتماد گرفت، این روزها در اعتراض به خلف وعده هایی که به وی قبل از پذیرش این سمت شده بود، به حالت قهر در محل کار خود حاضر نمی شود.


محصولی که باتوجه به پست حساسش در دولت نهم تمایلی به تصدی وزارت رفاه نداشت به شرطی حاضر به پذیرش مسئولیت وزارت رفاه شد که سازمان تامین اجتماعی و به خصوص شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) زیرمجموعه وزارت رفاه شود.

مروری به مهمترین خبرها از صبح جمعه ۹ بهمن تا صبح شنبه ۱۰ بهمن

این گزارش مروری است به مهمترین خبرها از صبح پنجشنبه ۸ بهمن تا صبح جمعه ۹ بهمن

واکنش به اعدام ها

-- یک روز پس از اعدام محمدرضا علی زمانی و آرش رحمانی پور، جبهه مشارکت ایران اسلامی نامه ای سرگشاده منتشر کرد خطاب به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، و به نحوه عملکرد این قوه در اعدام این دو نفر اعتراض کرد. نامه جبهه مشارکت اولین صدای معترض از سیاسیون رسمی داخل ایران بود که در آن هرچند محتاطانه و در چارچوب محدودیت های جمهوری اسلامی، اما به رویه در پیش گرفته شده، اعتراض شد. در این نامه ضمن تاکید بر فاصله فکری و عملی جبهه مشارکت با اعدام شدگان، ابراز نگرانی شده که قوه قضائیه تحت تاثیر تریبون هایی که شب و روز فرمان خون ریزی صادر می کنند، قرار بگیرد. جبهه مشارکت از آقای لاریجانی خواسته در هفت مورد توضیح دهد، از جمله اینکه اعدام شدگان چرا و چه زمانی دستگیر شده بودند و اگر پیش از انتخابات بوده چرا در دادگاه حوادث بعد از انتخابات شرکت داده شده اند. همچنین اینکه مراحل دادرسی عادلانه طی شده یا نه و اینکه حکم بر مبنای اعترافات تحت فشار بوده یا خیر؟

-- واکنش دیگر به اعدام ها از سوی امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه های نماز جمعه طرح شد. مولانا عبدالحمید با اشاره به بالا بودن آمار اعدام در ایران با مقیاس های جهانی، مسئله اعدام ها را موجب نگرانی مردم خواند. او گفت: «اعدام نمی‌تواند مشکلات جامعه را حل کند.» در بخش های دیگیری از خطبه، مولانا عبدالحمید از نحوه مقابله با اعتراضات و انتقادها، و اعتراف های ساختگی انتقاد کرد. او گفت اعتراضات باید شنیده شوند و سیاست های نادرستی که موجب آن شده‌اند باید تغییر یابند

-- در بین مطالب پر تعدادی که در اعتراض به اعدام ها در اینترنت منتشر شد، نامه ای از فرخ نگهدار جلب نظر می کرد. آقای نگهدار نوشت: «از آقایان خاتمی، کروبی و موسوی و همفکران می‌خواهم به خواسته خونین حکومت تن ندهند. آنها اگر هنوز به این نرسیده‌اند که اعدام عملی شنیع است، لااقل پرسش کنند که شواهد حکم محارب چیست؟» او موقعیت رهبران سبز را با موقعیت آیت الله منتظری در دوران اعدام های شصت و هفت مقایسه کرد و با تمجید از آن مرجع فقید، نوشت: سکوت از سوی هرکس باشد نابخشودنی است، قربانی کردن اخلاق است در پای سیاست و به اشتباه. اشتباهی عمیقا سیاسی و برخاسته از محافظه کاری و نزدیک اندیشی

بازداشت شدگان

-- کمپین بین المللی حقوق بشر گزارش داد که اعضای بازداشت شده کمیته گزارشگران حقوق بشر تحت فشار سنگین هستند تا به زور اعتراف کنند وابسته به گروه مجاهدین خلق هستند. در این گزارش آمده بود: به نظر می‌رسد مسئولان قضایی قصد دارند با مرتبط‌ ساختن کمیته گزارشگران حقوق بشر با احزاب سیاسی خارج از کشور اتهامات سنگینی را به اعضای بازداشت‌شده این نهاد مستقل و مدنی تفهیم نمایند.

-- جمعی از روزنامه نگاران کشور نامه ای سرگشاده نوشتند خطاب به مسئولان نظام و کسانی که از دید این روزنامه نگاران "عقلای قوم و دلسوزان نظام" هستند. امضاء کنندگان این نامه خواستار آزادی همکاران دربندشان و بازگشایی دفتر انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران شدند. ندای سبز آزادی منتشر کننده این نامه بود و در پایان آن نام چهل روزنامه نگار را که در حال حاضر زندانی هستند فهرست کرده بود.

-- خانواده مهدیه گلرو، از دانشجویان در بند، با او ملاقات کردند و گفتند دخترشان بیش از ده روز است به عفونت شدید روده مبتلا شده اما به خاطر نبود دارو و بی‌توجهی مسئولان زندان، بیماریش روز‌به‌روز وخیم‌تر می‌شود. آنطور که مهدیه گلرو به خانواده اش گفته تعداد زندانیان در اوین بعد از عاشورا به قدری زیاد شده که دارو، به ویژه آنتی‌بیوتیک بسیار کم پیدا می‌شود و حتی غذا که کیفیت پایینی هم دارد، به اندازه کافی به زندانیان داده نمی‌شود

-- اقدامات نگران کننده در مورد زندانیان ادامه یافت. بعد از انتشار خبر انتقال مسعود باستانی، روزنامه نگار جوان، به زندان رجایی شهر و قرار دادن وی در سلولی با پنج قاتل، خبر رسید که عبدالله مومنی، سخنگوی سازمان ادوار تحکیم و از فعالین سابق دانشجویی، که پس از مدتها زندان انفرادی به شش سال حبس محکوم شده بود، مجددا به بند دویست و نه اوین منتقل شده. همچنین سید شهاب الدین طباطبایی، رئیس شاخه جوانان جبهه مشارکت، که ماه هاست در زندان به سر می برد در روزهای اخیر به کرات از بند دویست و نه به دویست و چهل و بالعکس انتقال یافته است

-- خبر دیگر این بود که افتخار برزگریان، دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه فردوسی مشهد، چهار ماه پس از تودیع وثیقه ده میلیون تومانی هنوز در بازداشت غیرقانونی است. بزرگریان بیش از پنج ماه است که در بازداشتگاه اطلاعات مشهد و زندان وکیل آباد این شهر زندانی است و بازپرس پرونده از آزادی اش جلوگیری می کند

اربعین آیت الله منتظری

-- علی‌رغم مشکلات عدیده اطلاع‌رسانی و عدم همراهی رسانه‌های رسمی و غیر رسمی کشور، مراسم چهلم آیت الله منتظری با حضور هزاران تن از مردم دیگر شهرها در بیت مرجع فقید حضور یافتند. مراسم در شرایطی برگزار شد که نیروهای امنیتی و انتظامی قم به صورت چشمگیر تمامی مبادی منتهی به مراسم را کنترل می‌کردند و از تجمع مردم در خیابان جلوگیری کرده و به طور وسیع فیلم‌برداری می‌کردند. در این مراسم شماری جوان و دانشجو بازداشت شدند که آزادی برخی از آنها بعدا تایید شد. برخی از شرکت کنندگان در این مراسم: آیات عظام و حضرات آیات صانعی، مدنی تبریزی، امینی، محقق داماد، بیات زنجانی، جواد فاضل لنکرانی، مروارید، گرامی، صادقی تهرانی و بیوت آیات عظام صافی گلپایگانی، سیستانی، شیرازی، شبیری زنجانی، وحید خراسانی، وحیدی، مکارم شیرازی، نوری همدانی. همچنین آقایان عبدالله نوری، کرباسچی، خانم اعظم طالقانی و جمعی از اعضای دفتر آیت الله خمینی در جماران

همبستگی سبز بیرون از ایران

-- محمدرضا حیدری، کنسول مستعفی ایران در نروژ، پس از پیوستن به جنبش سبز به کمک گروهی از همکارانش راه اندازی «کمپین سفارت سبز» را اعلام کرد و از هم قطارانش در سراسر جهان خواست به این جنبش بپیوندند. در بخشی از نامه منتشر شده آمده: بیائید به جای نمایندگی دولت کودتا، سفیر صدای آزادیخواهی جنبش سبز مردم ایران باشیم. با تشکیل سفارت سبز مردم ایران افکار عمومی جهانیان را متوجه ستمی بسازیم که بر کشور و مردم آن می رود و فاجعه نقض حقوق بشر علیه هموطنانمان را افشا کنیم.

-- ایرانیان سبز ساکن ایتالیا همچون هموطنان ساکن بلژیک، با حضور در کنسرت تبلیغاتی ارکستر سمفونیک تهران در رم، اعتراض خود را با الله و اکبر نشان دادند. در فیلم کوتاهی که از این کنسرت منتشر شده، زمانی که گروه کر ارکستر قطعه ای را اجرا می کنند که در آن الله و اکبر دارد، تک صدایی از میان جمعیت الله و اکبری بلند می گوید. بلافاصله دیگران هم به اون می پیوندند و صدای الله اکبر تماشاچیان صدای ارکستر را تحت الشعاع قرار می دهد. در پایان کنسرت نیز گروهی از حاضرین ترانه «یار دبستانی» را می خوانند.

اخبار دیگر

-- جمعی از شهروندان دهدشت به ستاد خبری وزارت اطلاعات این شهرستان احضار شدند و از آنها بازجویی هایی به عمل آمد. به یکی از این شهروندان گفته شده بود که در محل کارش از جنبش سبز سخن می گوید و آخرین خبرها را منتقل می کند. به یک وبلاگنویس هم گفته شده بود که به دوستان خود اس ام اس زده که در نظر سنجی بحث برانگیز چندی پیش برنامه نود شرکت کنند

-- وزیر آموزش و پرورش با انتقاد از ارائه آمار دانش آموزان معتاد در رسانه ها توسط برخی از مسئولان گفت: بنده اگر آمار دانش آموزان معتاد را هم داشته باشم ارائه نمی‌کنم

اخباری از زندان

سعید لیلاز و ساسان آقایی ممنوع ملاقات شدند

به گزارش جرس، با وجود اینکه دادستانی مجوز ملاقات با خانواده را به این دو روزنامه‌نگار زندانی داده بود، اما مامورین زندان اوین به صورت خودسرانه و به بهانه‌ همکلام شدن این دو هنگام اعزام به سالن ملاقات از ملاقات با خانواده‌هایشان منع کردند.


تشدید فشارها بر عبدالله مومنی و شهاب طباطبایی

در روزهای اخیر و به دنبال انتقال مسعود باستانی روزنامه نگار جوان به زندان رجایی شهر و محصور ساختن وی در سلولی با حضور 5 قاتل سابقه دار اقدامات ایذایی دیگری نیز علیه سایر جوانان آزادیخواه در زندان اوین صورت گرفته است.

به گزارش میزان، عبدالله مومنی سخنگوی سازمان ادوار تحکیم و از فعالین سابق دانشجویی که در جریان بازداشتهای بعد از انتخابات بازداشت شده بود و پس از مدتها زندان انفرادی و فشارهای روانی سرانجام به شش سال حبس محکوم شده بود در روزهای اخیر مجدداً به بند 209 اوین انتقال یافته است.

همچنین سید شهاب الدین طباطبایی رئیس شاخه جوانان جبهه مشارکت و ستاد88 جوانان در انتخابات نیز که ماه هاست در زندان به سر می برد در روزهای اخیر به کرات از بند 209 به 240 و بالعکس انتقال یافته است

در جریان این نقل و انتقالات کلیه لوازم شخصی و البسه ایشان توسط مسوولان زندان توقیف شده و این دو زندانی در حال حاضر در سرمای سلولهای اوین محبوس هستند.

توقیف لوازم شخصی زندانی که با هزینه شخصی آنها و پس از پایان بازجویی ها و انتقال آنها به بند عمومی توسط خانواده تهیه و پس از گذر از سیستم بوروکراسی و کارشکنی های مسوولان سرانجام در اختیار زندانیان قرار گرفته بود نمایانگر دور جدیدی از اقدامات ایذایی برای محروم نمودن جوانان فعال سیاسی از ابتدایی ترین حقوق در سیستم قضایی است.

این اقدامات در حالی صورت می گیرد که روز پنجشنبه مسوولان زندان اوین حتی با حکم رسمی دادستانی از ملاقات حضوری زندانیان ممانعت نمودند و صراحتا اعلام نمودند که تنها نهاد تصمیم گیرنده در مورد ملاقات زندانیان بازجویان هستند.



مراسم چهلم آيت الله منتظرى برگزار شد


مراسم چهلمين روز درگذشت آيت الله حسينعلى منتظرى، از مراجع منتقد در نظام جمهورى اسلامى، امروزبعد از ظهر در قم برگزارشد. برپایه گزارش ها بیش از ده هزار نفر در این مراسم شرکت کرده بودند.

به گزارش رادیو فردا، بدلیل محدویت هایی که در برگزاری این مراسم ایجاد شده بود، مراسم تنها در منزل آیت الله منتظری و کوچه های منتهی به آن برگزار شد. ماموران امنیتی نیز ازصبح امروز در محل حضور داشتند و مانع از ابراز هرنوع احساساتی می شدند.

همچنین برپایه گزارش ها، روز پنج شنبه بازار شهر نجف آباد بمناسبت چهلم آیت الله منتظری تعطیل بود.

محاکمه بازداشتی‌های «عاشورا» روز شنبه برگزار می‌شود

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، اعلام کرد روز شنبه محاکمه گروه دیگری از افرادی که در روز عاشورای امسال دستگیر شده‌اند برگزار می‌شود.
دادستان تهران همچنین درباره محمدرضا علی‌زمانی و آرش رحمانی‌پور که روز پنج‌شنبه به دار آویخته شدند، به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفته است که «اتهام این محکومان محاربه، براندازی نظام، تصمیم برای ترور مقامات، انفجار در محل‌ها و اقدام علیه امنیت کشور بود».
دادستان تهران همچنین گفت که محاکمه محمدرضا علی‌زمانی و آرش رحمانی‌پور «با حضور وکیل» بوده و اجرای حکم پس از دادگاه تجدید نظر صورت گرفته است.

عباس جعفری دولت‌آبادی همچنین در گفت‌وگو با سیمای جمهوری اسلامی اظهار داشت که این دو متهم پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۲ خرداد دستگیر شده بودند.

با این حال نسرین ستوده، وکیل آرش رحمانی‌پور، روز جمعه در گفت‌وگو با رادیوفردا اظهارات دادستانی را رد کرده و بار دیگر تاکید کرد که آرش رحمانی‌پور در فروردین‌ماه امسال در خانه‌اش بازداشت شده است و نه در جریان رویدا‌دهای پس از انتخابات.

خانم ستوده همچنین برخلاف گفته‌های دادستان تهران تصریح کرد که به وی اجازه حضور در دادگاه‌های آرش رحمانی‌پور را نداده بودند و در جریان محاکمه موسوم به «کودتای مخملی» که در مردادماه در تلویزیون به نمایش در آمد علاوه بر این که از حضور وی به عنوان وکیل در دادگاه جلوگیری کرده بودند، پروانه وکالتش را نیز ضبط کردند.

وکیل آرش رحمانی‌پور همچنین تاکید می‌کند که اعترافات موکلش که از تلویزیون نیز به نمایش درآمد تحت فشار بوده است؛ خانم ستوده می‌گوید یکی از ابراز‌های فشار برای واداشتن آرش رحمانی‌پور به اعتراف، دستگیری خواهر باردارش بوده که منجر به سقط جنین وی شده است.

نسرین ستوده ضمن انتقاد به روند دادرسی و اجرای حکم اظهار داشت که اعدام آرش رحمانی‌پور به صورت مخفیانه بوده و خانواده و وکیل وی از اجرای حکم اطلاع نداشته‌اند. به گفته نسرین ستوده، با وجود این که وکیل و خانواده آرش رحمانی‌پور همچنان منتظر نتیجه حکم دادگاه تجدید نظر بوده‌اند، این حکم به آنها اطلاع داده نشده بود.

خانم ستوده همچنین گفت که اتهامات وارد شده به آرش رحمانی‌پور متعلق به دوران قبل از ۱۸ سالگی است و اعدام موکلش ناقض تعهدات بین‌المللی جمهوری اسلامی است.


در همین حال داوود رحمانی‌پور، پدر آرش رحمانی‌پور، در مصاحبه با رادیوفردا گفت از آنجا که مسئولان زندان برای روز پنج‌شنبه وقت ملاقات داده بودند، وی به زندان مراجعه می‌کند و فرم ملاقات را نیز پر می‌کند که به او گفته می‌شود ملاقات لغو شده و فرزندش به زندان کرج منتقل شده است؛ پدر آرش رحمانی‌پور همچنین گفت که خبر اعدام فرزندش را از رسانه‌ها شنیده است.


امام جمعه زاهدان : شاه زماني صداي اعتراض مردم را شنيد كه خيلي دير شده بود



مولوي عبدالحميد ؛ امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌هاي نماز جمعه امروز زاهدان در مسجد مكي اين شهر گفت : پيروزي انقلاب اسلامي ايران در سال 1357 با قيام و به خواست مردم ايران بود و مانند بسياري از كشورهاي ديگر با كودتاي نظامي اين انقلاب پيروز نشد. و امروز نيز استمرار و بقاي آن به خواست و اراده مردم بستگي دارد.

وي گفت : من آنچه را كه به خير و صلاح ملت و مسئولان و دلسوزانه مي‌دانم بيان مي‌كنم و نبايد سخنان من مورد سوءتعبير قرار گرفته و مغرضانه تعبير شوند. همه ما مسئوليتهايي داريم كه نبايد از زيربار آنها شانه خالي كنيم.

مولوي عبدالحميد گفت : تدبير رهبر فقيد و بنيانگذار انقلاب اسلامي كه توانست همه اقشار جامعه و تفكرات و سليقه‌هاي مختلف و اقوام و مذاهب را حول يك هدف مشترك و يك پيام واحد گردهم آورد و وحدت كلمه و اتحاد مردم موجب پيروزي ملت در برابر يكي از بزرگترين قدرتهاي حكومتي شد. اينك نيز همان اتحاد و وحدت كلمه براي بقاي جمهوري اسلامي لازم اس

ت.

وي افزود : جمهوري اسلامي كه به جاي نظام پادشاهي در ايران مستقر شد با راي و انتخاب مردم استقرار يافت و نه با قدرت سلاح و خشونت. هيچ سيستم حكومتي در دنيا با قدرت اسلحه حفظ نشده است بلكه آنچه موجب بقاي حكومتهاست ، گسترش عدالت و حفظ مردم در صحنه است. انقلاب اسلامي نيز با زور اسلحه پيروز نشده است بلكه حضور مردم در صحنه و خواست آنان بوده كه انقلاب را پيروز كرده است امروز نيز خواست مردم و رضايتمندي آنان موجب بقاي نظام است.


امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت : متاسفانه ما دسترسي مستقيم به مسئولان نظام نداريم و اگر مي‌داشتيم من بطور مستقيم اين مسايل را با آنان مطرح مي‌كردم كه بايد آنان چاره‌اي براي بدست‌آوردن و جلب رضايت مردم بيانديشند. نظام نمي‌تواند با يك جناح اصولگرا يا اصلاح‌طلب حفظ شود زيرا در اين كشور گروهها و تفكرات و اقوام و مذاهب مختلفي زندگي مي‌كنند كه بايد همه آنان در قدرت شريك باشند و تنها راه جلب رضايت مردم و ضامن بقاي نظام در شرايط فعلي مي‌تواند تشكيل يك دولت فراگير متشكل از گروههاي مختلف اصولگرا و اصلاح‌طلب و اقوام و مذاهب با سعه صدر باشد.


مولوي عبدالحميد گفت : در بسياري از ممالك شرق و غرب دنيا زمانيكه يك سياست جواب نمي‌دهد آنرا تغيير مي‌دهند . در كشور ما نيز بسياري از سياستها جواب نداده و اعتراضات و مسايلي كه در كشور بوجود آمده است حكايت از مطالباتي دارند كه بي‌پاسخ مانده است. اين اعتراضات بايد شنيده شوند و سياستهاي نادرستي كه موجب آن شده‌اند تغيير يابند.

وي افزود : آنچه قابل تغيير نيست قرآن و احاديث پيامبر است . اما قانون وحي منزل نيست كه قابل تغيير نباشد. بلكه بايد به نحوي قوانين و سياستها را تنظيم و اصلاح كرد كه رضايت همه مردم جلب شود. با كوچكترين انتقاد و سخني نگوييم كه اسلام و نظام در خطر هستند. اسلام و نظام زماني در خطر هستند كه دايره و حلقه براي مردم در آن روزبروز تنگ‌تر شود. اگر اعتراضات به حق پذيرفته شوند و اعتراضات ناحق نيز پاسخ قانع‌كننده‌اي دريافت كنند مشكلات بهتر حل خواهند شد.

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت : وقتي ما سخني را از سر خيرخواهي و دلسوزي بيان مي‌كنيم و يا از حق و حقوقمان سخن مي‌گوييم اين به معناي زياده‌خواهي نيست . ما مي‌گوييم اگر نظام به اعتراضات و انتقادات اقوام و اهل سنت و اقشار ديگر مردم ايران گوش فرا دهد استمرار آن تضمين مي‌شود و اگر سعه صدر و تحمل وجود نداشته باشد مردم احساس مي‌كنند كه نظام اسلامي نمي‌تواند مشكلات را حل كند.

مولوي عبدالحميد افزود : آنچه موجب نجات و علاج كشور مي‌شود اين است كه هيچكس نبايد خود را بالاتر از انتقاد بداند . در اسلام همه انسانها مسئول هستند و خط قرمزي براي انتقاد سازنده نبايد وجود داشته باشد. بطور معمول دوستان و مشاوران انتقادات را صريح و روشن بيان نمي‌كنند. مشكلي كه شاه داشت نيز همين بود كه دوستان و مشاوران وي اعتراضات و انتقادات مردم را به او نمي‌گفتند و او زماني صداي اعتراضات را شنيد كه ديگر خيلي دير شده بود.

وي گفت : هيچكس نبايد از انتقاد فرار كرده و از آن دوري كند . جمهوريت نظام به معناي حق حاكميت مردم است و اسلاميت آن اين حق و آزادي را بيشتر مي‌كند نه اينكه آنرا محدود نمايد. بنيانگذار انقلاب اسلامي و رهبر انقلاب بارها براين نكته تاكيد كرده‌اند كه مردم ولي نعمت نظام هستند. پس بگذاريم مردم انتقاد كنند. و همه بايد پاسخگو باشند حتي در بسياري از كشورهاي غيراسلامي مردم براحتي از عاليترين مقامات كشور و روساي جمهور انتقاد مي‌كنند . اگر فضاي انتقاد سازنده در كشور وجود داشته باشد تخريب و انفجار فريادهاي مردم بوجود نمي‌آيد.


امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه گفت : پيامبر و خلفاي راشدين از انتقاد استقبال مي‌كردند . حتي يك نفر يهودي حضرت علي را به نزد قاضي منتسب و منتخب وي برد و از وي طلب حق كرد. حضرت علي با وجود آنكه خليفه بود در دادگاه حاضر شد و به دليل اينكه شهادت فرزند براي پدر پذيرفته نشد حكم دادگاه عليه وي و به نفع فرد يهودي صادر شد و حضرت علي با وجوديكه مي‌دانست حق با خودش است حكم دادگاه را پذيرفت . چنين عدالتي موجب مشرف شدن فرد يهودي به اسلام شد و در روايتي ديگر از حضرت عمر خليفه دوم مسلمانان فردي از ميان مردم برمي‌خيزد و شمشيرش را درآورده رو به حضرت عمر مي‌گويد اگر از مسير سنت پيامبر تخطي كردي با اين شمشير تو را به راه راست بازمي‌گردانيم و خليفه خداوند را بخاطر وجود چنين افرادي در جامعه سپاس مي‌گويد. بنابراين نبايد شرايطي فراهم شود كه مردم نتوانند حرف و ديدگاه خود را آزادانه بيان كنند و به مسئولان دسترسي نداشته باشند. زيرا فلسفه حكومت گرفتن حق مظلوم از ظالم و برقراري انصاف و مساوات است.

مولوي عبدالحميد در ادامه با اشاره به افزايش آمار اعدامها در كشور گفت : مسئله اعدامها در كشور ما موجب نگراني مردم شده است. كشور ما از معدود كشورهايي است كه آمار اعدام در آن زياد است. بويژه آمار اعدامها در استان سيستان و بلوچستان از همه استانهاي كشور بيشتر است. در حاليكه اسلام فقط در مورد قتل اجازه قصاص قاتل را آنهم در صورت عدم رضايت اولياي دم داده است و در موارد ديگر راههاي بهتري مانند زندان و ... وجود دارد. اعدام نمي‌تواند مشكلات جامعه را حل كند بلكه بر ميزان مشكلات مي‌افزايد. ( تكبير مردم ) بايد توجه داشته باشيم كه در طول دوران پيامبر و خلفاي راشدين بويژه حضرت علي تعداد اعدامها بسيار معدود و انگشت‌شمار بوده‌اند.

وي افزود : ما در ميان مردم مي‌بينيم كه اين اعدامها آثار مثبتي نداشته‌اند و درخواست خيرخواهانه و دلسوزانه ما اين است كه براي اين مسئله چاره‌جويي شود زيرا اعدام نمي‌تواند امنيت و همگرايي و همدلي رابيشتر كند . (تكبير مردم )

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت : مطلب ديگري كه موجب نگراني مردم شده است اعتراف گرفتن با اعمال فشار و شكنجه است كه چنين پديده‌اي را نه اسلام و دين قبول دارد و نه قانون اساسي ( تكبير مردم ) . ما مي‌گوييم بايد قانون اجرا شود و مسئولان نيز مجري قانون باشند.


مولوي عبدالحميد در بخش پاياني سخنان خود به مشكلات مرزي و معيشتي مردم استان سيستان و بلوچستان اشاره كرد و گفت : اين استان كشاورزي و دامداري و صنعت قابل توجهي ندارد و مردم از طريق مرزها امرار معيشت مي‌كردند. با بسته شدن مرزها مشكلات مردم چند برابر شده است و نرخ بيكاري نيز افزايش يافته است تا آنجائيكه برخي از مردم حتي قدرت خريد نان را ندارند.و هر چه ميزان فقر بيشتر باشد فساد و ناامني در جامعه بيشتر خواهد شد. و مسئولان بايد با درايت و تدبير مرزها را باز كنند تا مردم زندگي راحتي داشته باشند


مروری به مهمترین خبرها از صبح پنجشنبه ۸ بهمن تا صبح جمعه ۹ بهمن

این گزارش مروری است به مهمترین خبرها از صبح پنجشنبه ۸ بهمن تا صبح جمعه ۹ بهمن.

اعدام:

- محمد علی زمانی و آرش رحمانی پور، از متهمانی که در یکی از دادگاه های نمایشی در مرداد ماه محاکمه و به اعدام محکوم شده بودند، بعد از تایید حکم در دادگاه تجدیدنظر صبح پنجشنبه در زندان اوین اعدام شدند. دادسرای عمومی و انقلاب تهران در حالی پرونده این افراد را مرتبط با اتفاقات بعد از انتخابات اعلام کرده که اتهام هر دوی آنها ارتباط با انجمن پادشاهی ایران و سازمان مجاهدین خلق بود و هر دوی آنها دست کم دو ماه قبل از انتخابات بازداشت شده بودند و تمام این مدت را در زندان بودند. دادسرا همچنین اعلام کرده حکم اعدام برای ۹ نفر دیگر هم صادر شده که در صورت تایید در دادگاه تجدیدنظر اجرا خواهد شد.

- نسرین ستوده، وکیل آرش رحمانی پور، در گفتگوهای مختلفی که روز پنجشنبه با رسانه های مختلف داشت از مخفیانه و غیرقانونی بودن اجرای این حکم خبر داد. به گفته خانم ستوده طبق قانون، زمان اجرای حکم باید به اطلاع وکیل و خانواده متهم برسد تا آنها در محل حضور داشته باشند که این اتفاق نیفتاد و آنها بعد از اجرای حکم و از رسانه ها از این موضوع مطلع شدند.

- در پی اعدام محمد علی زمانی و آرش رحمانی پور، جزئیات بیشتری از پرونده آنها و آنچه بر آنها رفته است از قول وکیل آنها و همچنین بعضی از کسانی که در این چند ماه مدتی در زندان اوین با آنها هم بند بوده اند منتشر شده است. از جمله آنکه خواهر آرش رحمانی پور دو ماه در بازداشت بوده و در دو جلسه بازجویی جلوی آرش نشسته بوده تا او به اتهاماتی که از او می خواستند، اعتراف کند. به گفته خانم ستوده، خواهر باردار آرش بعد از آزادی و به دلیل فشارهای دوران بازداشت فرزند خود را از دست می دهد.

- در پی اعلام خبر اعدام آرش رحمانی پور و محمد علی زمانی، تجمع هایی خودجوش در شهرهای مختلف جهان برگزار شد. از جمله قرار است امروز جمعه ساعت ۶ تا ۸ بعدازظهر، ایرانیان در مقابل سفارت ایران در این شهر تجمع اعتراضی برگزار کنند.

خبرهای شهرستان ها:

- خبرهای موثق رسیده به ندای سبز آزادی حاکی از آن است که با نزدیک شدن به ۲۲ بهمن حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر ار مردم شهر نجف آباد، از گروه های مختلف، به اداره اطلاعات این شهر احضار شده اند و از آنها تعهد گرفته شده که در ۲۲ بهمن مراقب رفتار خود باشند.

- مراسم بزرگداشت چهلمین روز درگذشت آیت الله منتظری در مسجد بازار نجف آباد برگزار شد. بازار این شهر در زمان برگزاری مراسم ختم کاملا تعطیل بود. همچنین گزارش شده کل شهر جز بانک ها و آتش نشانی در زمان مراسم ختم تعطیل بوده اند.


آزاد شده ها:

- چهار نفر دیگر از بازداشت شدگان مراسم سالگرد ابراهیم لطف اللهی در سنندج با وثیقه های ۴۰ میلیون تومانی آزاد شدند. دو نفر از بازداشت شدگان این مراسم کماکان در بازداشت هستند. ابراهیم لطف الهی دانشجویی بود که ۱۵ دی ماه ۱۳۸۶ توسط مأموران اداره اطلاعات سنندج بازداشت و ۱۰ روز بعد خبر مرگ وی به خانواده‌اش اعلام شد.

- احسان هوشمند، از فعالان ملی مذهبی و پژوهشگر کرد که در زمینه مسائل قومیتی در ایران پژوهش می کند، بعد از حدود ده روز آزاد شد.

- مهدی حسین زاده، روزنامه نگار و تحلیلگر اقتصادی، بعد از بیش از ۷ ماه از زندان آزاد شد. آقای حسین زاده در این مدت تحت فشار بود تا به جاسوسی اعتراف کند.



بازداشت شده ها:

- وب سایت جرس گزارش داده که مهدی تاجیک، دانشجوی فوق لیسانس رشته مطالعات منطقه ای، ۱۰ روز پیش در منزل خود بازداشت شده است. از دلیل بازداشت این دانشجو اطلاعی نداریم.


حکم ها:

- سه دانشجوی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به دلیل اعتراض به حضور غلامعلی حدادعادل در این دانشکده در مهر ماه به یک یا دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده اند.


وضعیت بازداشت شده ها:

- امین احمدیان، همسر بهاره هدایت از ممنوع الملاقات بودن او و دیگر اعضای زندانی شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت خبر داد. به گفته خانواده، میلاد اسدی دوماه است که در سلول انفرادی است و خانواده مهدی عربشاهی نیز از نگهداری وی در سلول انفرادی بند ۲۴۰ خبر می دهند، مرتضی سمیاری و بهاره هدایت نیز همچنان در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می برند.

- خانواده علیرضا حسینی بهشتی از مقامات مسئول خواسته اند او را در یک بیمارستان خارج از زندان و با تقبل همه هزینه ها از طرف خانواده تحت الحفظ بستری کنند. این درخواست تاکنون بی جواب مانده است.

- وکیل محمد معین، پسر مصطفی معین، گفت در آخرین تماسی که محمد معین از زندان با خانواده داشته، گفته که حال عمومی اش خوب نیست.

- سید مجتبی هاشمی، دانشجوی سال آخر لیسانس علوم سیاسی دانشگاه تهران و عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشکده حقوق و علوم سیاسی، از ۵۰ روز پیش در بازداشت و بلاتکلیف است. آقای هاشمی بیشتر این مدت را در سلول انفرادی بوده است.

- محمد خاتمی با خانواده محمدجواد مظفر، نایب رئیس انجمن دفاع از زندانیان، عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، مدیر انتشارات کویر و از بازداشتی های بعد از عاشورا، دیدار کرد.


جامعه سبز:

- در پی اعلام نام فاطمه گودرزی، هنرپیشه، به عنوان یکی از داوران جشنواره فیلم فجر او این خبر را تکذیب و اعلام کرد این پیشنهاد را به دلیل در سفر بودن نپذیرفته است. تعداد زیادی از سینماگران با بهانه های مختلف از پذیرفتن داوری جشنواره فیلم فجر خودداری کردند تا جایی که برای اولین بار حتی در روز شروع جشنواره هم هنوز اسامی هیات داوران اعلام نشده بود.

- هفته گذشته دانش آموزان دبیرستان دخترانه تیزهوشان اصفهان تصاویر آیت الله منتظری را در بورد مدرسه نصب کردند و به عزاداری برای این مرجع تقلید پرداختند. حراست اداره آموزش و پرورش اصفهان از مدیر مدرسه خواست همه دانش آموزان خاطی را به آن اداره معرفی کند که وقتی با ممانعت مدیر مواجه شدند، او را که خواهر سردار شهید اقارب پرست از فرماندهان دفاع مقدس است، مجبور به استعفا کردند.

- مدیر یک دبیرستان دخترانه در تهران به دلیل شعار دادن دانش آموزانش در حمایت از جنبش سبز در روز ۱۶ آذر و برخورد نکردن با آنها، از کار خود برکنار شده و مراحل بازنشستگی اجباری او نیز در حال انجام است.


بیانیه ها:

- در پی اقدامات تروریستی و مشکوک اخیر، خصوصاً ترور شهید سیدعلی موسوی و شهید مسعود علیمحمدی و به دنبال برخی اظهار نظرهای اصولگرایان که ادامه ترورهای مذکور و همچنین اهداف بعدی آن را نیز پیش بینی کرد، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن این اقدامات تروریستی و اظهارنظرهای صورت گرفته اخیر، خواستار جدیت نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشور در شناسایی و معرفی عاملان ترورهای مشکوک اخیر شد.


خبرهای دیگر:

- احمد خاتمی اعلام کرد با اکبر هاشمی رفسنجانی تماس گرفته و از او خواسته پاسخش به محمد یزدی را منتشر نکند. خبرگزاری فارس به نقل از احمد خاتمی نوشته که آقای هاشمی این درخواست را پذیرفته است. اما خبرگزاری آفتاب ضمن تایید این تماس نوشته که احمد خاتمی در این تماس گفته آقای یزدی اشتباه خود را پذیرفته و تاکید کرده دیگر آن را تکرار نمی کند.


نسرین ستوده: وقتی نمی‌توانم برای موکلانم کاری کنم ترجیح می‌دهم با آنها اعدام شوم


آرش رحمانی‌پور و محمدرضا علی‌زمانی به جرم سازماندهی ناآرامی‌های پس از انتخابات اعدام شدند در حالی که این دو نفر، دو ماه قبل از انتخابات دستگیر شده بودند. رحمانی‌پور در زمان وقوع جرایم انتسابی ۱۷ ساله بوده است.

پایگاه اطلاع‌رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز پنج‌شنبه هشتم بهمن اعلام کرد محمدرضا علی‌زمانی و آرش رحمانی‌پور به اتهام محاربه، تلاش برای براندازی نظام جمهوری اسلامی و عضویت در دو گروه مسلح "انجمن پادشاهی ایران" و "سازمان مجاهدین خلق"اعدام شدند.
این دو تن در جلسات دادگاه‌های پس از انتخابات شرکت جسته و به سازماندهی اعتراضات مردمی اعتراف کردند. این در حالی است که هر دوی این افراد در فروردین ماه، یعنی دوماه قبل از انتخابات، دستگیر شده بودند.

پس از پخش اعترافات این دوتن از سیمای جمهوری اسلامی، مطالب مختلفی درباره آنها در سایت‌های داخل کشور منتشر شد. در این مطالب به این موضوع اشاره شده بود که ماموران اطلاعاتی و امنیتی از این دو خواسته‌اند به سازماندهی ناآرامی‌های پس از انتخابات اعتراف کنند تا در عوض در حکم آنان تخفیف داده شود.

در یکی از این مطالب که در سایت "نوروز" منتشر شد، فردی که با محمدرضا علی‌زمانی هم‌سلول بوده نوشته بود که محمدرضا از او در مورد انتخابات و وقایع پس از آن می‌پرسیده، زیرا هیچ خبری از بیرون نداشته است.
وی سپس شرح داده بود که چگونه هرروز از ساعت ۹ صبح تا شب هنگام، علی‌زمانی را برای تمرین آنچه که باید در دادگاه بگوید از سلولش خارج می‌کرده‌اند. به نوشته‌ی این فرد، علی‌زمانی امیدوار بوده که پس از اجرای نمایشی که از او خواسته شده آزاد شده و نزد خانواده‌اش بازگردد.

نسرین ستوده، وکیل آرش رحمانی‌پور نیز این سخنان را تایید می‌کند. ستوده در گفت و گو با دویچه‌وله می‌گوید: «علاوه بر همهی فشارهایی که علیه آقای رحمانیپور در جریان بود، ایشان به من گفتند که ماموران مداوماً به او میگفتهاند اگر به کارهای ناکرده اعتراف کنی، ما اعدامات را تبدیل به ۱۰ سال حبس میکنیم که هرگز این اتفاق نیفتاد.»

خانم ستوده همچنین شرح می‌دهد که در جلسه دادگاه آرش رحمانی‌پور، ماموران اطلاعاتی پدر او را تحت فشار گذاشته‌اند تا پسرش را وادار به اعتراف کند. به او گفته‌اند اگر پسرت به چیزهایی که ما می‌گوییم اعتراف نکند، تو را هم دستگیر می‌کنیم.
به گفته‌ی این وکیل دادگستری حتی وی نیز در این پرونده مورد تهدید قرار گرفته است: «در تمام طول بازجویی و محاکمه، از حضور من در دادگاه جلوگیری به عمل آمد. در یکی از جلساتی که به حضور در داگاه برای دفاع از موکلم اصرار کردم، تهدید به بازداشت شدم و دست آخر مامور مربوطه با اخذ پروانهی وکالت من، موضوع را صورتجلسه کرد».

دستگیری قبل از انتخابات
نسرین ستوده می‌گوید، آرش رحمانی‌پور به همراه خواهر باردارش در فروردین‌ماه در منزل مسکونی‌شان بازداشت می‌شوند. خواهر او پس از آزادی از زندان فرزندش را از دست می‌دهد. به گفته‌ی ستوده مدارک پزشکی او به دادگاه تحویل داده شده بود.
او می‌گوید: «بر خلاف مطالبی که در سایت اطلاعرسانی دادسرای عمومی انقلاب اعلام شده بود، هم موکل من و هم آقای علی‌زانی در فروردین ماه امسال، یعنی دو ماه پیش از انتخابات، در منزلشان بازداشت میشوند. موکل من در زمان بازداشت بیش از ۱۹ سال سن نداشت.»

ستوده همچنین تاکید می‌کند که آرش رحمانی‌پور به هنگام وقوع جرائم انتسابی، ۱۶ تا ۱۷ سال داشته. او می‌گوید: «آرش از قربانیان اعدامهای زیر ۱۸ سال بود. بسیاری از اتهاماتی که علیه آرش در پرونده مطرح شده بود، به زمانی برمیگشت که او ۱۶ یا ۱۷ سال بیشتر نداشت. بنابراین متاسفم بگویم که این بار اعدام زیر ۱۸ سال از میان متهمان سیاسی قربانی گرفت».

اعدام در خفا
پرونده آرش رحمانی‌پور و محمدرضا علی‌زمانی در دیوان عالی کشور در حال بررسی مجدد بوده و به گفته‌ی نسرین ستوده به وکلا اعلام شده بوده که این پروند‌ه‌ها قرار است برای رفع نقص به دادگاه انقلاب پس فرستاده شود. اما صبح روز پنج‌شنبه خانواده و و کلای این دو تن از طریق رسانه‌ها از خبر اعدام آنها مطلع می‌شوند.

ستوده می‌گوید هیچ مدرکی دال بر گناهکاری آرش رحمانی‌پور وجود نداشته و فقط قوه قضائیه اراده کرده بود تا او را قربانی کند.
نسرین ستوده ابراز نگرانی می‌کند که حکم سایر محکومان به اعدام نیز به همین روش اجرا شود: «من از این فرصت استفاده میکنم و نگرانی خودم را نسبت به اجرای حکم اعدام دو تن دیگر از موکلانام؛ آقای ایوب پرکار و رضا خادمی، اعلام میکنم. من بسیار نگرانام که حکم اعدام آنها هم به همین ترتیب، مخفیانه و با پنهانکاری، از دیوان عالی کشور ارجاع شود و برای اجرا برود. نسبت به این موضوع هشدار کلی را اعلام میکنم».

خانم ستوده می‌گوید از دیدن این همه بی‌قانونی در پرونده‌های موکلانش به ستوه آمده و وقتی نمی‌تواند برای نجات آنها کاری کند ترجیح می‌دهد همراه آنان اعدام شود.

تلاش بین‌المللی برای جلوگیری از اعدام‌های بیشتر
فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر پیش از این در زمان صدور حکم اعدام برای یازده تن از متهمان حوادث پس از انتخابات طی بیانیه‌ای نسبت به اجرای این احکام هشدار داده بود. روز هشتم بهمن پس از اجرای حکم اعدام دو تن از این افراد نیز فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر بیانیه‌ای در این زمینه صادر کرد.

دکتر عبدالکریم لاهیجی دبیر این فدراسیون به دویچه وله گفت: «ما همین امروز اطلاعیهای صادر کردیم و گفتیم که اعلام خطری که ما از پیش کرده بودیم، متاسفانه تحقق پیدا کرد و نگرانی ما این است که طی روزهای آینده، آن چند تن دیگر هم به چوبههای دار سپرده شوند. به این دلیل در اطلاعیهی امروزمان نسبت به وضعیت زندانیان سیاسی درایران، به جامعهی بینالملل اعلام خطر کردهایم».

دکتر لاهیجی که هم‌اکنون برای شرکت در جلسات مقدماتی شورای عالی حقوق بشر سازمان ملل در ژنو به سر می‌برد، گفت: «در گفتوگوهایی که از امروز صبح با کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل شروع کردهایم، این وضعیت را خاطرنشان کردهایم و از آنان خواستهایم از همین لحظه، سیاستی فعالتر از آنچه طی هفت ماه گذشته اتخاذ کردهاند، در قبال وضعیت وخیم و وحشتناک حقوق بشر در ایران، به خصوص در ارتباط با سیاست خشن سرکوب و اعدامهایی که متاسفانه از امروز آغاز شده است، نشان بدهند».
به اعتقاد لاهیجی مهمترین کار در حال حاضر ادامه اعتراضات بین‌المللی است.
او می‌گوید: «باید به بسیج جامعهی بینالمللی ادامه داد و کشورهای دمکراتیک، کشورهای اروپایی عضو اتحادیهی اروپا وغیر اتحادیهی اروپا را در جریان وضعیت وخیم زندانیان سیاسی قرار داد. ما خاطرنشان کردهایم که طی ۲۰ سال گذشته، سرکوبی چنین خشن در ایران سابقه نداشته است. هماکنون بیش از سه هزار زندانی سیاسی در زندانهای جمهوری اسلامی هستند و اگر قرار شود دوباره سیاست اعدام و اعدامهای سیاسی در ایران شروع شود، جامعهی بینالمللی نمیتواند در واکنش نسبت به این مساله فقط به یک محکومیت لفظی اکتفا کند و باید واقعا ضمانت اجراهای بیشتری در قبال سیاست سرکوب جمهوری اسلامی اتخاذ کنند».

هشدار نسبت به احتمال ادامه ترورها در ایران

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با صدور بیانیه‌ای نسبت به «احتمال ادامه خط ترور» هشدار داد.

این حزب اصلاح‌طلب ضمن درخواست ارائه گزارش «شفاف و بی‌ابهام» در مورد ترورهای اخیر، می‌گوید که تا این لحظه «تنها تحرک علنی» مقامات امنیتی و رسمی کشور در قبال این ترورها، «انتساب آن‌ها به سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی بیگانه و گروهک منافقین» بوده‌است.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در این بیانیه که در تارنمای «امروز»، ارگان خبری نزدیک به این سازمان منتشر شده، اظهار نظر برخی افراد و مراجع رسمی در این رابطه را موجب «مبهم‌تر شدن ماجرا» و «تقویت احتمال ادامه خط ترور» عنوان کرده‌است.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی می‌گوید: «دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور در صورت بی‌تفاوتی نسبت به اطلاعات نام‌برده و کانال‌های ارتباطی و اطلاعاتی وی، باید پاسخگوی ترورهای احتمالی آینده باشند.»

این حزب اصلاح‌طلب ادامه داده‌است: «اگر واقعاً اراده‌ای برای شناسایی عوامل ترورهای اخیر و توقف خط ترور وجود دارد، باید افراد مذکور احضار و از ایشان خواسته شود اطلاعات خود را در اختیار مراجع امنیتی و اطلاعاتی قرار داده و روشن کنند که این اطلاعات را از چه طریقی و در ارتباط با کدام محافل به دست آورده‌اند.»

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان وزیر پیشین اطلاعات در رابطه با «بررسی طرح ترور برخی کاندیداهای ریاست جمهوری»، می‌گوید: «با توجه به اطلاعات ذی‌قیمت مذکور، از دستگاه‌های امنیتی کشور پذیرفته نیست که از عهده شناسایی و دستگیری عاملان ترورهای اخیر ناتوان باشند.»

رایزنی احمد خاتمی با هاشمی برای جلوگیری از افشاگری علیه یزدی

بعد از ادامه یافتن و اوج گرفتن سخنان تند آیت‌الله محمد یزدی علیه هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که تا پیش از این جوابی جز سلام و آرزو برای بازیابی سلامت یزدی نداده بود، گفت که به صورت مکتوب در مورد برخی مسائل رئیس جامعه مدرسین در زمان امام، انتخاب رهبری و قوه قضائیه توضیحاتی خواهد داد.


بعد از انتشار این سخنان رئیس مجلس خبرگان رهبری، سید احمد خاتمی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که رابطه نزدیکی با محمد یزدی دارد با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای عدم انتشار این نامه رایزنی کرده است.

خاتمی در این تماس به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است که مطالبی که آقای یزدی مطرح کرده است، مطالب صحیح و درستی نبوده و این کار اشتباه بوده است.

او افزوده است که با توجه به این‌که آقای یزدی هم اشتباه خود را پذیرفته است و تاکید کرده است که دیگر این موارد را تکرار نمی‌کند و همچنین با توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری و اینکه در آستانه دهه فجر هستیم از شما می‌خواهیم که این نامه را منتشر نکنید.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نیز در پاسخ به احمد خاتمی گفته است که او این نامه را نوشته و آماده انتشار است و این نامه نه برای مسائل شخصی که برای مصحلت نظام نوشته شده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به احمد خاتمی نگفت که این نامه را قطعا منتشر می‌کند یا نمی‌کند.
---------------------------------------------------------------------------
توجه:
دوستان عزیز همین الان مطلبی به دستم رسید که گزارش میکند هاشمی رفسنجانی از نامه نگاری خود کوتاه آمده و قصد افشاگری ندارد...البته این سخنی است که احمد خاتمی به خبرگزاری فارس گفته است...وی همچنین بیان کرده هیچکدام از صحبتهایی که از من گفته شده است صحت و سقم نداره!!...و همچنین شیخ یزدی این جمه را بیان نکرده که من دیگر این کار را تکرار نمیکنم...
این حرفها و خبرها با اخباری که صبح منتشر شد کاملا با یکدیگر تفاوت دارد...
حالا کدوم درسته خدا داند...البته باید منتظر جواب قطعی آیت ا... هاشمی رفسنجانی هم باشیم...ولی چگونه ممکنه هاشمی موضع گیری خود را با یه تماس تلفنی عوض کرده باشد...
خبر قطعی حتما اعلام خواهد شد...
به امید آزادی سبز...


اخباری از اعدام , بازداشت , آزادی و تکذیب

اعدام دو نفر از عاشوریان

در پي اقدامات ماه‌هاي اخير به خصوص در روز عاشورا، شعب دادگاه‌هاي انقلاب اسلامي تهران به اتهامات تعدادي از متهمان رسيدگي و 11 نفر را به اعدام محكوم كردند.

به گزارش ايسنا، به نقل از پايگاه اطلاع رساني دادسراي عمومي و انقلاب تهران، در همين راستا حكم دو نفر از اين تعداد به نام‌هاي محمدرضا علي‌زماني و آرش رحماني‌پور كه به تاييد دادگاه تجديدنظر تهران رسيده بود سحرگاه امروز (پنج شنبه) اجرا شد و این عزیزان اعدام شدند.

اين گزارش مي‌افزايد: احكام 9 نفر ديگر از محكومان ماه‌هاي اخير نيز در مرحله تجديدنظرخواهي است كه در صورت قطعيت احكام صادره، طبق مقررات نسبت به اجراي حكم اقدام خواهد شد.

اتهام محاربه و تلاش براي براندازي نظام جمهوري اسلامي و عضويت در گروهك مسلح ضد انقلابي انجمن پادشاهي ايران و گروهك تروريستي منافقين، از جمله اتهامات اين عاشوریان است.


بازداشت دو دانشجو

دو دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران در روزهای اخیر توسط نهاد های امنیتی بازداشت شدند.

به گزارش جرس، مهدی تاجیک، دانشجوی فوق لیسانس رشته مطالعات منطقه ای، ۱۰روز پیش و جهانگیر عبداللهی ، دانشجوی فوق لیسانس علوم سیاسی نیز روز سه شنبه گذشته به دلایل نامشخصی از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شده اند.


آزادی احسان هوشمند و همسرش

احسان هوشمند پزوهشگر مسائل اجتماعی ایران و همسرش امروز صبح آزاد شدند.

این پژوهشگر کرد در زمینه‌ مسائل قومیتی در ایران مطالعه و پژوهش می‌کند و برخی از مقالات وی در مطبوعات ایران منتشر شده‌اند. البته نوع نگاه وی به مسائل ایران میهن‌پرستانه و با در نظر گرفتن تمامیت ارضی ایران است. از این رو برخی از جدایی‌طلبان و قومیت‌گرایان افراطی با وی مخالفتی جدی دارند و در رسانه‌های خود از وی به شدت انتقاد می‌کنند.

هنوز دلایل بازداشت وی و همسرش مشخص نشده است.


بیماری فرزند معین در اوین

توضیحات علیزاده طباطبایی درباره موكلانش؛ وكیل فرزند مصطفی معین با اشاره به نگرانی شدید خانواده او از وضعیت این زندانی گفت؛ « در آخرین تماسی كه چند روز پیش محمد معین با خانواده اش داشته، گفته كه حال عمومی اش رضایت بخش نبوده است.»

به گفته محمود علیزاده طباطبایی كه به خواسته خانواده محمد معین قرار است وكیل او باشد، خانواده اش نگران وضعیت فرزندشان هستند.همچنین این وكیل دادگستری كه قرار است وكالت چند نفر دیگر از كسانی كه به دنبال حوادث عاشورا دستگیر شده اند را بر عهده بگیرد، گفت؛ قرار است وكالت شش نفر از دستگیرشدگان بعد از عاشورا را برعهده بگیرم اما وكالتنامه موكلانم، به رغم تنظیم تحویل گرفته نمی شود.

موكلین او كه هنوز دستگاه قضایی وكالت نامه آنها را از این وكیل دادگستری تحویل نگرفته، دكتر علی عرب مازار، محمد معین (پسر دكتر معین)، خلیجی (داماد دكتر بهشتی)، محمد فروزنده پور(رئیس دفتر مهندس موسوی)، جواد مظفر و محسن محققی( داماد مهندس بازرگان) هستند.

تکذیب خبر دستگیری فرزند علی لاریجانی!!

نظر به انتشار خبر مجعول و غير واقعي دستگيري فرزند دكتر علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي در جريان حوادث روز عاشوراي تهران توسط نيروي انتظامي در برخي رسانه‌ها، ضمن تكذيب اين خبر، اظهار مي‌دارد اصل و اساس اين شايعه به دور از واقعيت است و تنها در جهت ايجاد تشويش در جامتعه مطرح گرديده است.

مستدعي است دستور فرماييد به منظور تنوير افكار عمومي نسبت به اتشار اين توضيحات اقدام گردد.

اداره اخبار مجلس شوراي اسلامي




مروری به مهمترین خبرها از صبح چهارشنبه ۷ بهمن تا صبح پنجشنبه ۸ بهمن

این گزارش مروری است به مهمترین خبرها از صبح چهارشنبه ۷ بهمن تا صبح پنجشنبه ۸ بهمن


شهدای سبز

- پرویز سروری، رئیس کمیته ویژه حوادث بعد از انتخابات در مجلس، گفت قصد دارد با خانواده رامین آقازاده قهرمانی، از شهدای جنبش سبز دیدار کند. رامین آقازاده قهرمانی در اثر شکنجه در بازداشتگاه کهریزک و دو روز بعد از آزادی، از دنیا رفت. در گزارش کمیته مجلس درباره بازداشتگاه کهریزک، اشاره ای به نام رامین آقازاده قهرمانی نشده بود.


رهبران سبز

- مراسم چهلمین روز فوت آیت الله منتظری در شهر نجف آباد امروز پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۱۱ صبح در مسجد بازار این شهر و از ساعت ۳ تا ۵ بعدازظهر در حسینیه اعظم این شهر برگزار می شود. در شهر قم نیز مراسمی از ساعت ۳ تا ۵ بعدازظهر روز جمعه در بیت ایشان برگزار خواهد شد.

- مراسم یادبود چهلمین روز درگذشت آیت الله منتظری در شهر لندن، روز شنبه از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۳۰ و با سخنرانی عطاءالله مهاجرانی، مجید تفرشی و ابوالقاسم فنایی در کانون توحید این شهر برگزار خواهد شد. در مالزی نیز مراسمی در روز یکشنبه برگزار خواهد شد.

- مهدی کروبی در گفتگویی با سحام نیوز، وب سایت رسمی حزب اعتمادملی، درباره سخنانش در حاشیه کنگره حزب مردم سالاری توضیح داد: "برای من بسیار عجیب است که افراد صاحب نظر از عبارت صریح و روشن من چیز دیگری برداشت کردند. من از صاحبنظران می خواهم به مقدمه و موخره جمله من دقت کنند. من بر اشکالات خود نسبت به انتخابات و نتایج آن که محصول تقلب و مهندسی آرا بوده است، تاکید داشته و دارم. با این وجود آقای احمدی نژاد رئیس دولت است که علیرغم تمامی اعتراضات مراحل کسب قوه مجریه را طی و لذا باید پاسخگوی عملکرد خود باشد." آقای کروبی در ادامه گفت: "اشکال من و مردم معترض در مشروعیت این قدرت همچنان به قوت خود باقی است."


آزاد شده ها

- سولماز علی مرادی، عضو شاخه جوانان نهضت آزادی، بعد از حدود ده روز بازداشت آزاد شد. هنوز ۱۳ نفر از اعضا یا نزدیکان به نهضت آزادی در بازداشت هستند.

- شش نفر از اعضای احزاب اصلاح طلب استان کهکیلویه و بویراحمد که چند روز پیش بازداشت شده بودند، آزاد شدند. گفته می شود از این افراد خواسته شده از ادامه اعتراضات و مخالفت با دولت پرهیز کنند، اما هیچ یک از آنها این شرط را نپذیرفته اند.


بازداشتی ها:

- جهانگیر عبداللهی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران و مسئول انجمن فرهنگی دانشجویان کرد این دانشگاه، در مقابل در شرقی این دانشگاه بازداشت شده است. هم اکنون چندین دانشجوی کرد که در روز دانشجو و روزهای قبل و بعد از آن بازداشت شدند، در زندان هستند.

- وب سایت جرس خبر داده که ماموران امنیتی پسر، دختر و همسر سعید پورعزیزی، مدیر مسئول روزنامه بهار، را بازداشت کرده اند. بر اساس این خبر، پسر آقای پورعزیزی در جریان تظاهرات روز عاشورا شدیدا زخمی شده بود که یکی از پرشکان آشنا او را مداوا کرد. گفته می شود این پزشک نیز دستگیر شده است.


حکم ها:

- جهانبخش خانجانی، مدیرکل سابق وزارت کشور و از اعضای ستاد میرحسین موسوی، از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.

- وب سایت جرس از محکوم شدن دو برادر به نام های مصطفی و یاسر شفیعی در رشت به یک سال زندان به اتهام توزیع سی دی هایی در حمایت از جنبش سبز خبر داده است.

- حکم لغو امتیاز روزنامه فرهنگ آشتی لغو شد. امتیاز این روزنامه را هیات نظارت بر مطبوعات لغو کرده بود و این حکم در قوه قضائیه نقض شده است.


وضعیت بازداشت شده ها:

- خانواده حسن رسولی، قائم مقام بنیاد باران و استاندار سابق خوزستان که از فردای عاشورا در بازداشت است، نسبت به سلامتی او ابراز نگرانی کرده اند. آقای رسولی بعد از یک ماه بازداشت، هنوز با خانواده یا وکیل خود ملاقات نکره است.

- مادران عزادار با انتشار بیانیه ای خواهان آزادی پروانه مداح راد شده اند. خانم راد روز تاسوعا در خیابان بازداشت شده و در بند ۲۰۹ زندان اوین در بازداشت است.

- علی نصیری و عادل کریمی، دو تن از بازداشت شدگان تجمع های پراکنده اعتراضی سالروز کشف حجاب، از روز ۱۹ دی ماه در بازداشت هستند و از محل نگهداری آنها اطلاعی در دست نیست.

- پدر فواد شمس، دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی که از ۱۲ آبان در بازداشت است، می گوید حال جسمی فواد شمس در زندان اصلا خوب نیست. به گفته آقای شمس دندان فواد دچار عفونت شده و او در آخرین ملاقات نمی توانسته حرف بزند.


نامه ها:

- خانواده سیدعلیرضا حسینی بهشتی، فرزند شهید بهشتی، در نامه ای از همه کسانی که در طول یک ماه بازداشت او با این خانواده همدردی کرده اند، از جمله آقایان هاشمی، موسوی، خاتمی، کروبی و خانم ها هاشمی، کروبی، میردامادی و تاج زاده، تشکر کرده اند و در پایان نامه آورده اند: "به سر آمدن این روزهای تلخ را انتظار می کشیم".

- کمیته پزشکی سازمان مجاهدین انقلاب در نامه ای به دادستان تهران نوشته است: "با اطلاع از وضعیت نابسامان سلامتی برادران قدیانی و نبوی، از جنابعالی انتظار دارد در خصوص انجام معاینات بالینی و درمان های مورد نیاز آنان برای نمایندگان این کمیته و یا پزشکان خانوادگی این برادران اجازه لازم صادر و به ویژه دستور فرمایید نظریه پزشکی محترم قانونی کشور در مورد برادر نبوی مبنی بر ادامه درمان وی در خارج از زندان در اسرع وقت اجرا گردد." آقای نبوی از بیش از هفت ماه پیش و آقای قدیانی از حدود یک ماه پیش در بازداشت هستند.

- مصطفی تاج زاده، به مناسبت بیست و نهمین سالگرد ازدواج خود با فخرالسادات محتشمی پور نامه ای از زندان برای او فرستاده است. آقای تاج زاده از فردای ۲۲ خرداد در زندان است.


خبرهای دیگر:

- معاون وزیر اطلاعات در کنفرانسی مطبوعاتی اطلاعات جدیدی درباره ماجراهای روز عاشورا اعلام کرد. در این اطلاعات جدید از نیروهای مجاهدین خلق و فداییان اکثریت و فداییان اقلیت گرفته تا بهایی ها و دیپلمات های آلمانی و ساکنان شهرستان ها و اعضای یک سازمان غیردولتی روان کاوی و ای میل و جی میل و صفحه فیس بوک موسوی در آنچه او اغتشاشات روز عاشورا خواند، مقصر اعلام شدند. خواندن متن کامل گفته های این معاون وزیر برای آشنایی با میزان اشراف اطلاعاتی بعضی مقام های اطلاعاتی خالی از لطف نیست.

- در پی اظهارات معاون وزیر اطلاعات و اعلام اینکه دو دیپلمات آلمانی به نام های مستعار "یوگی" و "اینگو" بازداشت شده اند، سخنگوی دولت آلمان گفت هیچ دیپلمات آلمانی در روز عاشورا و بعد از آن بازداشت نشده است.

- غلامحسین الهام، عضو حقوقدارن شورای نگهبان، در مصاحبه ای پذیرفت که سخنرانی او در یکی از میتینگ های انتخاباتی محمود احمدی نژاد در مصلای تهران اشتباه بوده و او نباید این کار را می کرده است. البته آقای الهام گفت این کار را از روی "اضطرار" انجام داده است.

- محمدحسن ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس و رئیس کمیته ویژه رسیدگی به پرونده کوی دانشگاه تهران گفت گزارش این کمیته همانند گزارش بازداشتگاه کهریزک صریح و شفاف است و در فرصت مناسب در مجلس قرائت خواهد شد.

مجلس و دیداربا خانواده چهارمین شهیدكهریزك

رئیس كمیته ویژه بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات با اشاره به اظهار نظرهای مطرح شده توسط پدر شهید محسن روح الامینی در خصوص عدم درج نام رامین آقازاده قهرمانی در گزارش كهریزك، گفت: شنیده شده وی پس از آزادی از زندان فوت كرده است اما با این حال قرار است بنده و آقای دهقان به دیدار خانواده این شخص برویم و سخنان آنان را از نزدیك بشنویم.


پرویز سروری عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با مهر، در خصوص اظهار نظرهای صورت گرفته درباره رامین آقازاده قهرمانی به عنوان نفر چهارم كشته شده در زندان كهریزك كه در گزارش كمیته ویژه نام وی نیامده است، اظهار داشت: این موضوع متفاوت بود به دلیل اینكه ما موضوع مرتبط با زندانیان متوفی در كهریزك را پیگیری می كردیم وآنطور كه شنیده شده ظاهرا این فرد هنگامیكه از زندان آزاد می شود، فوت می كند.


وی افزود: ما در كمیته ویژه موضوع بازداشت شدگان در روز 18 تیر را دنبال می كردیم و این گزارش اواخر بررسیهای ما مطرح شد. به این ترتیب كه " فردی بر اثر ناراحتی های مبتنی بر حضور در بازداشتگاه فوت كرده است ".


رئیس كمیته ویژه مجلس ادامه داد : البته بنده نسبت به این موضوع اشراف دقیقی ندارم و باید گزارشهای پزشكی قانونی و مدارك مختلف از مراجع مربوطه اخذ شود تا بتوان اظهار نظر دقیقی در این رابطه انجام داد.سروری همچنین گفت: به هر حال با توجه به اینكه با قرائت گزارش كهریزك كار كمیته ویژه پایان یافته است، فعلا می توانیم از طریق هیئتی كه از سوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بوده موضوع را پیگیری كنیم البته بنده با كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس این موضوع را در میان خواهم گذاشت تا اگر صلاح بود این كار نیز در قالب كمیته ویژه دنبال شود.



این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح كرد: قرار است بنده به همراه آقای محمد دهقان عضو هیئت رئیسه مجلس و عضو كمیسیون حقوقی قضایی مجلس احتمالا هفته آینده به دیدار خانواده رامین آقازاده قهرمانی برویم و از نزدیك سخنان خانواده او را بشنویم.


اعلام آمادگی مجدد مصطفی تاج زاده برای حضور در مناظره تلویزیونی

سید مصطفی تاجزاده در ملاقات هفتگی خود با خانواده اش بار دیگر انجام مناظره های تلویزیونی و اختصاص فرصت ها و امکانات برابر به دو جناح را برای رفع بحران های موجود ضروری دانسته و اقدام همسرش را برای اظهار نظر در این زمینه مبنی بر آمادگی کامل او برای مناظره مورد تأیید قرار داد.

وی در نامه ای که به مناسبت بیست و نهمین سالگرد پیمان مقدس ازدواجشان که در ششم بهمن در جماران به دست امام راحل بسته شد، برای همسرش نوشته است، از نامردمی هایی که به او و دوستانش شده گله کرده و لطف خدا و آگاهی ملت را تنها پشتوانه خود برای گذران سختی های دوران حبس دانسته است.وی در این نامه تأکید کرده که در برنامه های صداو سیما افرادی آن چه در شأن خودشان است متوجه او کرده اند در حالی که امکان دفاع را از او سلب کرده اند.

همسر تاجزاده با اشاره به مظلومیت آزادگان دربند گفت: ما حق پیگرد حقوقی را از همه یاوه گویان اتهام زننده برای خود محفوظ می دانیم اما در عین حال برای برخی رسانه های ارتزاق کننده از بیت المال حتی ارزش شکایت کردن هم قائل نیستیم و حاضر نیستیم با شکایت از آنان خدای ناکرده این تصور پیش آید که اهمیتی برای خودشان و اراجیف منتشر شده قائلیم. وی در مورد شکایت های پیشین خود از خبرگزاری دولتی ایرنا و فارس نیز گفت که ظاهرا در حال پیگیری است و امیدوارم رانت های دولتی مانع اجرای قانون نشود.

مشایی:كيهان را محكوم نكنم، مسلمان نيستم/حضرت عيسي كجا مدير بود/ما با مردم اسرائيل دوست هستيم

اسفنديار رحيم مشايي درباره تدريس در محافل مذهبي از سن 14 سالگي، محوريت خدا در وحدت، دلايل اظهار نظر تخصصي در مسائل ديني، شکايت از روزنامه كيهان، مديريت جامع انبياء، رژيم صهيونيستي، تماس با مرتاض هندي و جن كرماني توضيحاتي ارائه داد.


به گزارش خبرگزاري فارس، اسفنديار رحيم‌مشايي مشاور و رئيس دفتر رئيس‌جمهور كه در جلسه هفتگي جامعه اسلامي وعاظ جهت پاسخگويي به سوالات روحانيون اين تشكل حاضر شده بود، در ابتداي سخن خود ضمن قرائت دعاي الهم‌ عجل لوليك الفرج .... اظهار داشت: خداوند را شاكرم كه توفيق حضور به بنده جهت شركت در اين مراسم را عطا فرمود.وي با بيان اينكه در برخي جاها خوانده‌ام كه مشايي بنيانگذار يك مكتب خاص است، افزود: من از بچگي پاي منبر بزرگ شده‌ام و با روحانيون و علما آشنا بودم.


مي‌دانم كه قاطبه علماي ما به لحاظ اقتصادي در طبقه متوسط جامعه قرار داشت. البته بايد گفت كه بعد از انقلاب اسلامي علماي ما به لحاظ اقتصادي تحت فشار بيشتري قرار گرفتند.


**من از پيامبر و معصوم نقل مي‌كنم
مشايي با بيان اينكه در واكنش به اظهارات من برخي‌ها گفته‌اند كه من چرا حرف مي‌زنم، برخي‌ها گفته‌اند كه نبايد در اموري كه سررشته ندارم وارد شوم،‌افزود: هر كسي كه حرف مي‌زند از سر ادعاي فضل و فضيلت نيست ما از پيامبر اسلام نقل مي‌كنيم، از معصوم نقل مي‌كنيم. كسي ادعاي امامت و معصوميت نمي‌كند. اگر قرار باشد كه هر كسي كه براي100 نفر صحبت مي‌كند، آن 100 نفر بشنوند و حرف‌هاي حقيقت را به ديگران منتقل نكنند، كار به جايي نمي رسد.
رئيس دفتر رئيس‌جمهور با بيان اينكه ما تكليف داريم تا در راستاي توسعه انديشه‌هاي ديني تلاش كنيم و يكي از اين راه‌ها بيان است، خاطرنشان كرد: اين بيان ممكن است،‌هم اقرار باشد و هم تاكيد و يا از جهت تنوير باشد.وي با بيان اينكه بنده به عنوان كسي كه از بچگي پاي درس علما و روحانيون بوده‌ام، اعتقاد دارم خداوند نور ايمان را از دوران كودكي در من قرار داده است، افزود: من از سن 13 سالگي در مساجد و به دستور روحانيون مساجد سخنراني مي‌كردم، در سن 14 سالگي در مدرسه كلاس درس مذهبي برگزار كرده بودم.


مشاور رئيس‌جمهور گفت: من بدون مقدمه مي‌خواهم بگويم اگر كسي آمد و گفت كه من شاگرد اين مكتب هستم فهمي كه به صورت كتبي و يا شفاهي از علما پيدا كرده‌ام را مي‌خواهم به عنوان شاگرد مكتب بيان كنم دليلي بر مدعي بودن من نيست.


وي افزود: ما مدعي هستيم كه مكتب‌ ما اغنا مي‌كند جان‌هاي ما را، مكتب ما،‌عقل ما را ارضا مي‌كند، دل ما را سيراب مي‌كند و ما از سر عقل و محبت و عشق مي‌گوييم كه مكتب ما حيات بخش است.


مشايي خطاب به روحانيون جامعه وعاظ گفت: اگر با شما به عنوان مبلغان دين چنين بحث‌هايي را بكنيد، مي‌گويند شما مبلغ هستيد و مي‌گوييد، اما اگر من به عنوان مهندس،پزشك يا يك سياستمدار بگويم نشان ادعاي من نيست بلكه نشانه تاثير كار اهل علم است. اين محصول تلاش علما است.وي افزود: اگر من به عنوان شاگرد كوچك مكتب علما، انديشه علما را ابلاغ كنم و نشر بدهم اين خوب است يا بد.


بايد بگويم از خوب و بد گذشته. اين يك تكليف است. اما يك شرط دارد و شرطش اين است كه آنچه كه مي‌گوييم بايد بر منطق انديشه اسلامي باشد و در چارچوب‌هاي جهان بيني توحيدي اسلامي شيعي ناب باشد.مشاور رئيس‌جمهور با بيان اينكه هر كس به هر چه كه مي‌گويد مسئول است، يادآور شد: نبايد به كسي گفت كه تو چرا حرف مي‌زني، خوب او بايد حرف بزند.



ما بايد بگوييم در جامعه بگوييم و بيان كنيم تا دشمن از اينكه ادعا مي‌كند دين ناكارآمد است، مايوس شود.مشايي با بيان اينكه ما بايد حتما حرف بزنيم اما درست حرف بزنيم، گفت: اگر كسي آمد و گفت: اين حرفي كه شما زديد اشتباه است اين طور بايد پاسخش را داد كه ممكن است كسي مثل من حرف‌هايي را بزند كه اشتباه نيز در آن موجود باشد. شما علما نيز ممكن است در بين خودتان اختلافاتي در اين مورد كه به فلسفه گرايش داشته باشيد يا نه، مباحث فقهي داشته باشيم.


**منطق علم اين نيست كه به كسي بگويند چرا حرف مي‌زني
رئيس دفتر رئيس‌جمهور با بيان اينكه روشي كه در حوزه‌هاي ما به شكل سنتي است، اما متاسفانه در دانشگاه‌هاي ما نيست، اين است كه در حوزه، علم را از طريق عشق و تكليف ياد مي‌گيرند و در خصوص آن مباحثه مي‌كنند.


تا آجر با آجر در كنار هم بنشيند تا مستحكم بالا بيايد، تصريح كرد: پس منطق علم اين نيست كه به كسي بگويند،چرا حرف مي‌زني اما لازم است كه با كمال حساسيت همه حرف‌ها را بشنويم و دقيق باشيم كه خداي ناكرده يك رگه‌اي از جهل و تزريق به نام دين مطرح شود تا سرآغاز يك انحراف باشد.



*به عنوان شاگرد اين مكتب مطالبي را در خصوص دين، خدا، جامعه ديني، نظام ديني و آينده گفته‌ام و خواهم گفت
مشايي با بيان اينكه بنده به عنوان شاگرد اين مكتب مطالبي را در خصوص دين، خدا، جامعه ديني، نظام ديني و آينده گفته‌ام و خواهم گفت، افزود: من نمي‌خواهم بگويم رئيس دفتر فردي به نام احمدي‌نژاد هستم كه من او را به عنوان خالص‌ترين آدم‌هاي امروز روي كره زمين يافتم و من ذره‌اي احساس گرايش به نفس و هواي نفس را در رئيس‌جمهور نمي‌بينم.




**اگر خطايي در بحث‌هاي من وجود دارد، سكوت نكنيد و آن را مطرح كنيد
وي با بيان اينكه شهيد بهشتي و مطهري به واعظ بودن افتخار مي‌كردند، گفت: من از روحانيون حاضر مي‌خواهم در بحث‌هاي عقيدتي كه مي‌كنم هر كجا اشكال ديدند به آن اعتراض كنند. خواهش مي‌كنم اگر خطايي در بحث‌هاي من وجود دارد، سكوت نكنيد و آن را مطرح كنيد.



مشاور رئيس‌جمهور با بيان اينكه ما متاسفانه با دو گروه امروز مواجهيم،‌گفت: يك گروه سانسورگر كه پشت پرده نشسته و احزاب فراواني در اختيار دارد، و گروه ديگر كه ظاهر ولايت‌مدار دارد اما باطنش متفاوت است. البته گروه ديگري نيز وجود دارد كه نمي‌تواند بگويم باطنش ولايتمدار نيست اما آتش بيار معركه است.


مشايي با اشاره به سخنراني خود در مراسم توديع و معارفه وزير علوم گفت: در اين جلسه كه تعداد قابل توجهي از فضلاي حوزه و اساتيد دانشگاه حضور داشته‌اند، من بحثي را مطرح كردم كه خلاصه اين بحث اين بود كه خداوند عالم را آفريد چون مي‌خواست شناخته شود، اگر شناخته شود آفرينش را انجام داده است.آفرينش هم مشخص است كه انسان گل سرسبد عالم است و اگر انسان خلق نشود خدا شناخته نمي‌شود.


**شناخت خدا خلقت را حكيمانه مي‌كند
وي افزود: من گفته بودم كه اگر همه آفرينش منجر به اين شود كه انسان خدا را بشناسد بنابراين شناخت خدا خلقت را حكيمانه مي‌كند و اگر شناخت خدا حاصل نشود خلاف حكمت است حالا ما نمي‌توانيم كار خلاف حكمت را به خدا نسبت دهيم پس نتيجه مي‌گيريم كه الزاما بايد كار زندگي و هستي به شناسايي و معرفت انسان به خدا منجر شود.


همه كساني كه از انبياء و اوليا آمده‌اند همه ماموريتشان همين بود.**قيمت گذاشتن روي انسان قيمت گذاشتن روي خداستمشايي با بيان اينكه انسان موجودي بزرگي است و خيلي قيمت دارد گفت: قيمت گذاشتن روي انسان قيمت گذاشتن روي خدا است. نه اينكه بگوئيم قيمت خدا چند است.


يعني ما ارزش خدا را از طريق ارزش انسان مي‌فهميم چرا كه خودش گفته «و تبارك‌الله احسن‌الخالقين».مشاور رئيس جمهور با بيان اينكه انتظار داريم هركاري متناسب با فاعل آن كار باشد، گفت: خدا وقتي به انسان افتخار مي‌كند، اين نشان مي‌دهد كه ما بايد به سراغ اين آدم برويم، اين آدم بايد شناخته شود، اين آدم بايد عزيز شود.وي تمام دستورات و احكام اسلام را در راستاي بزرگ كردن انسان دانست و گفت:‌ يك مثلث تشكيل شده از انسان، جهان و خداوند وجود دارد كه ما بايد خودمان را بشناسيم، تا ظرفيت پيدا كنيم.


**اگر بخواهيم خدا بزرگ شناخته شود، بايد انسان شناخته شود
مشايي براي اينكه اگر بخواهيم خدا بزرگ شناخته شود، بايد انسان شناخته شود گفت: اگر علم بشر را توسعه ندهيم اخلاقيات آن نيز توسعه نخواهد گرفت.وي افزود: عرض من اين است، اگر مهدي‌(عج) ظهور كند و جهان را پر از عدل و داد كند به توسعه علم خواهد پرداخت. چرا كه اصل توسعه علم بعد از ظهور امام زمان است.


* من مي‌گويم بودن انسان ربطي به بودن خدا ندارد
وي با بيان اينكه در برخي از سايت‌ها نوشته شده بود كه مشايي گفته است اگر انسان نباشد خدا حفظ خواهد شد، گفت: اين بحث كاملا روشن است من مي‌گويم بودن انسان ربطي به بودن خدا ندارد. بودن انسان كه معلول است چه ربطي به بودن خدا دارد. اين وجود ماست كه به بودن خدا وابسته است.اين سخنراني در حالي ادامه داشت كه برخي از روحانيون با قطع كردن سخنان مشايي، به وي اعتراض مي‌كردند كه چرا به سؤالهاي آنها پاسخ نمي‌دهد و مقدمه را تا اين حد طول داده است.

البته يكي از حاضرين گفت مردم انتظار دارند مسئول دفتر ريس جمهور تنها به خدمتگذاري بپردازد و از اين سخنان غير تخصصي پرهيز كند كه اين گفته، موجب احسند احسند گفتن حاضرين شد.


وي همچنين در خصوص اظهاراتش در مورد مديريت انبياء نيز گفت: به چه كسي جايزه مي‌دهند كه اگر بخواهد مديريت حضرت نوح را زير سئوال ببرد؟ اينكه براي بنده كه رئيس‌دفتر رئيس‌جمهوري چون احمدي‌نژاد كه ارزش‌هاي اسلامي نقطه آرمان وي و بازگشت به ارزش‌هاي امام و اسلام ناب افتخارش است چگونه امكان دارد.


**اين نظام اگر بخواهد برقرار بماند بايد انديشه ديني را توسعه بدهد
مشايي با بيان اينكه مقام معظم رهبري جملات زيادي در تاييد دولت احمدي‌نژاد بيان داشته است گفت: بحث من در مركز همايش رازي اين بود كه انقلاب اسلامي آمده است تا تفكر ديني را احياء كند و اين ماموريت ما است.

جمهوري اسلامي نظامي است كه مديريت مي‌كند تا احياي دين صورت بگيرد.رئيس‌دفتر رئيس‌جمهور با بيان اينكه احياي ديني بايد با معرفت صورت بگيرد، خاطر نشان كرد: اين نظام اگر بخواهد برقرار بماند بايد علم ديني و انديشه ديني را توسعه بدهد و اين مديريت و برنامه‌همراه با جهت‌گيري و منابع را لازم دارد.


**معلمي اخلاق يكي از وجوه انبياء بوده است
مشايي گفت: من در سخنراني خود گفتم درست است كه معلمي اخلاق كار بزرگي است اما پيامبران معلم اخلاق نبودند و معلمي اخلاق يكي از وجوه انبياء بوده است. پيامبر مدير جامع است ( البته پيامبراني كه رسالت داشتند) يعني بايد نظام را او برقرار كند. او بايد اقتصاد، سياست‌خارجي را مديريت و عدالت را برقرار كند.

**حضرت عيسي كجا مدير بود، از اينجا به آنجا فرار مي‌كرد
وي با بيان اينكه حضرت عيسي سي و چند سال پيامبر بودند گفت: آيا حضرت عيسي كه پيامبر بود مدير هم بود؟ حضرت عيسي كجا مدير بود، حضرت عيسي كه از اينجا به آنجا فرار مي‌كرد، حضرت عيسي در تهديد قتل بود، در مضيغه بود، در محدوديت بود ما نبايد حساب جامعه دوران حضرت مسيح را به پاي حضرت بنويسيم.

مشايي گفت: من در سخنرانيم گفتم كه فرض كنيد حضرت عيسي را نمي‌كشتند كسي مي‌توانست بگويد حضرت عيسي 300 سال پيامبري نمي‌كرد، حضرت موسي مي‌توانست 500 سال پيامبري كند.


** اعتراض روحانيون به مشايي به جهت طفره از سؤلات
در ادامه اين مراسم روحانيون حاضر از مشايي خواستند تا در اين خصوص بيشتر توضيح ندهد و به سئوالات مكرر آنها پاسخ دهد. كه مشايي در جواب برخي از آنها كه معتقد بودند سخنان مشايي با سخنان گذشته‌اش در تعارض است گفت شما به نوار سخنان من رجوع كنيد من انچه را كه الان مي‌گويم را در گذشته نيز گفته بودم البته مشايي در خصوص چگونگي پيدا كردن نوارهاي سخنرانيش توضيحي نداد و گفت متاسفانه در خصوص سخنراني‌هاي من واقعيت به صورت آنچه كه گفته مي‌شود منتشر نمي‌شود.


مشايي در پاسخ به سئوال روحانيون مبني بر اينكه چرا خدا را عامل وحدت ندانسته بود گفت: علت اينكه بشر در طول تاريخ در كنار هم قرار نگرفته و به وحدت نرسيده و در برابر هم قرار گرفته و جنگ و ستيز به راه انداخته است. نشانگر اين است كه آنها خداي واحد را آنگونه كه بايد بشناسند، نشناخته و به آن ايمان نياورده‌اند.

**علت عدم وحدت نبود توحيد است
وي با بيان اينكه نتيجه كلمه توحيد، توحيد كلمه است گفت: علت عدم وحدت نبود توحيد است و راه صلاح بشر بازگشت به توحيد است. مشايي معتقد است كه رسانه‌ها مطالب وي را درست منعكس نمي‌كنند و در صورت ارسال جوابيه، جوابيه وي منتشر نمي‌شود اما مطالبي را كه مي‌گويم را همه منتشر مي‌كنند.


**يك روحاني معترض خطاب به مشايي: سخنان شما چه مشكلي را حل مي‌كند
يكي از روحانيون معترض به سخنان مشايي خطاب به وي گفت كه شما مدعي هستيد از سن 13 سالگي سخنراني مي‌كنيد . آقاي رحيم مشايي اين درست است كه با سخنان شما روزنامه‌ها و مردم حساس شوند و در اين وضعيت شرايط براي دولت سخت شود.


آيا فقر و بيكاري مشكلات مردم حل شده است كه شما با اين اظهارات خود بر سر راه دولت و نظام مانع درست مي‌كنيد؟ من به شما دوستانه مي‌گويم و به شما پيشنهاد مي‌دهم كه يك سال در خصوص اين موضوعات سخن نگوييد، شما رئيس‌دفتر رئيس‌جمهور هستيد و كار خودتان را انجام دهيد.البته اين معترض به سخنان مشايي بعد از اعلام اعتراض خود مورد تشويق حاضرين در جلسه قرار گرفت تا اينكه مجري برنامه از حاضرين بخواهد با ذكر صلوات سكوت را در جلسه حاكم كند تا مشايي به ادامه سخنان خود بپردازد.



**احمدي‌نژاد بگويد حرف نزن، حرف نمي‌زنم
مشايي گفت: برخي ها به من مي‌گويند كه اظهاراتم موجب حمله برخي‌ها به احمدي‌نژاد مي‌شود، حالا بايد گفت كه احمدي‌نژاد به من بگويد كه حرف نزن من حرف نمي‌زنم، من كه ماموريت فردي ندارم و به طور طبيعي اگر از دولت بيرون آمده‌ام به عنوان يك مهندس هر گونه كه دلم بخواهد حرف مي‌زنم.


اين جمله مشايي باز هم موجب تنش در جمع حاضرين شد و برخي از حاضرين خطاب به وي اعتراض خود را اعلام كردند. اما مشايي در پاسخ به اين معترضان گفت: آقاي احمدي‌نژاد مي‌گويد كه برخي‌ها مي‌خواهند كه تو حرف نزني.


**فرد 400ساله نداريم كه مرتاض 400ساله داشته باشيم،جن كرماني؟! من مازندراني‌ام
یكي از حاضرين از مشايي خواست تا به طور شفاف ماجراي مرتاض 400 ساله هندي را توضيح بدهد كه مشايي گفت: من از شما سئوال مي‌كنم آيا انسان 400 ساله داريم. كه يكي از حاضرين گفت البته ما جن كرماني هم شنيده‌ام در اين خصوص لطفا توضيح بدهيد، كه مشايي گفت : جن كرماني اگر وجود داشته باشد مربوط به برخي از افراد است من كه مازندراني هستم.


وي افزود: من رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران بوده‌ام، قبل از آن هم مدير شبكه راديو بودم و البته مدير راديو پيام نيز بوده‌ام. اين آقاي كه امروز موسسه آينده روشن را مديريت مي‌كند خوب مي‌داند كه اين موسسه را من بنيان گذاشتم.


** راديو پيام بعد از من به جاي موسيقي به مهدويت پرداخت
شب‌هاي جمعه يك برنامه راديوي 4ساعت در مورد امام زمان بحث مي‌كردمشايي گفت: راديو پيام راديو موسيقي بود، اما زماني كه من مديريت اين راديو را بدست گرفتم، بررسي كنيد، تا ببيند تا مشخص شود در يك روز چند بار در خصوص ساحت مقدس مهدويت صحبت مي‌شد، يكي از برنامه‌هاي پر شنونده راديو در شبهاي جمعه چهار ساعت فقط بحث امام زمان را مطرح مي‌كرد.


**پيش از اينكه ما به شهرداري تهران بياييم تهران چگونه بود
وي با بيان اينكه در شهرداري ما چند موسسه مذهبي راه‌اندازي كرديم، اين سئوال را كه تهران را چه كسي متحول كرد را مطرح كرد و يادآور شد: پيش از اينكه ما به شهرداري تهران بياييم تهران چگونه بود در زماني كه آقاي احمدي‌نژاد در شهرداري بودند من مدير امور فرهنگي شهرداري بودم.


**پيشنهاد يك معترض به مشايي، من به اندازه وزن‌تان كتاب و مقاله دارم
يكي از حاضرين خطاب به مشايي گفت اگر شما علاقه به نظريه‌پردازي داريد به كار نظريه‌پردازي مشغول شويد ما كه پاي سخنراني شما نشستيم روحانيون معمولي نيستيم. بنده به عنوان يك روحاني به اندازه وزن شما كتاب و مقاله دارم.


* يك روحاني خطاب به مشايي: اين اظهارات موجب تضعيف دولت احمدي‌نژاد مي‌شود
يكي ديگر از حاضرين كه معتقد بود سخنان مشايي غير تخصصي است و از حوزه دانش وي خارج است خطاب به مشايي گفت شما با اين اظهاراتتان موجب تضعيف دولت آقاي احمدي‌نژاد شده‌ايد كه برخي ديگر از روحانيون در حمايت از وي اين سخنان را تكرار كردند تا نظم جلسه باز هم دچار اخلال شود و صلوات بر محمد و آل محمد سكوت را در جلسه حاكم كند.


اما مجري جلسه كه قصد داشت بعد از صلوات جلسه را آماده سخنراني مشايي كند يكي از حاضرين خطاب به مشايي گفت آقاي مشايي نمي‌خواهي در خصوص سئوالات ما پاسخ دهيد؟ در خصوص سئوالمان در مورد اسرائيل جوابي نداري كه بگوي و يا نمي‌خواهي جواب دهيد كه در اين حال شعار مرگ بر اسرائيل طنين‌انداز اين مراسم شد.مشايي كه بعد از دقايقي به جهت اعتراض روحانيون مجبور به سكوت شده بود در خصوص سئوالات مكرر روحانيون در مورد رژيم صهيونيستي، گفت: دو روز قبل از آن روزي كه من آن جمله را در خصوص اسرائيل در مراسمي كه در شمال كشور به مناسبت گراميداشت شهدا برگزار شده بود گفتم كه شهدا زنده‌اند و نتيجه خون‌هاي شهدا ثمر داده است و اسرائيل مرده است اما هنوز تشييع جنازه نشده است. من شايد حداقل صدها سخنراني عليه اسرائيل كرده‌ام اما شما ببينيد شايد جمله من در اين خصوص اشتباه باشد كه اشكالي دارد. شما روزنامه كيهان را ببينيد اين روزنامه نوشته است مشايي در برابر اسرائيل سر تعظيم فرو آورده و اسرائيل را تمجيد كرده است.



**كيهان را محكوم نكنم، مسلمان نيستم
مشاور رئيس‌جمهور در پاسخ به سئوالي در خصوص هوشنگ اميراحمدي نيز گفت: خدا شاهد است كه اين دروغ است من به همين جهت عليه روزنامه كيهان شكايت كرده‌ام و حتما اين روزنامه محكوم خواهد شد.

اگر اين روزنامه محكوم نشود من مسلمان نيستم. چون دروغ بسيار بزرگي را نوشته است.اين روزنامه گفته است كه هوشنگ اميراحمدي را مشايي به ايران آورده و در ايران مشايي با هوشنگ اميراحمدي ملاقات كرده‌اند در حالي زماني كه اين فرد ايران آمد من اصلا نمي‌دانستم كه آمده و اصلا با من تماس نگرفته و اجازه ملاقات از من نيز نخواسته است و تا زماني كه از كشور بيرون نرفته بود من نفهميده بودم كه وي به ايران آمده است.


**ما با مردم دنيا حتي مردم آمريكا و اسرائيل دوست هستيم
حاضرين در جلسه كه معتقد بودند مشايي از پاسخ دادن به سئوالات اصلي آنها طفره مي‌رود با اعتراضات خود براي چندمين بار متوالي نظم جلسه را بهم ريختند تا مشايي مجبور شود در خصوص اسرائيل توضيح بدهد و بگويد كه من در سخنراني كه در خصوص گسترش افكار انقلابي جمهوري اسلامي ايران به دنيا بود گفتم كه اين مكتب اين قدرت را دارد كه به دنيا خودش را عرضه كند و ما براي دشمني براي مردم نيامده‌ايم.وي افزود:اين عبارت من است موضع ما نسبت به مردم دنيا موضع دوستاني است.


البته در انتهاي اين سخنانم گفتم كه حتي مردم آمريكا و اسرائيل نيز موضعي نداريم چرا كه بحث سياست بين الملل ما دوستي با مردم است. موضع ما موضع پيامبر است.مشايي گفت: من در اين سخنراني گفتم كه ما با همه مردم دنيا حتي مردم آمريكا و اسرائيل دوست هستيم كه ابتدا برخي‌‌ها گفتند چرا گفتي ملت اسرائيل، من احساس كردم كه شايد خطا كرده باشم.

فرداي آن روز خبرنگاران در اين خصوص از من سئوال كردند. اما بايد بگويم كه واژه ملت در ادبيات سياسي با مردم فرق مي‌كند. ملت به ازاي دولت شمرده مي‌شود.رئيس دفتر رئيس جمهور با بيان اينكه در خصوص اين سخنراني من در مورد اسرائيل شانتاژ آفريني فراواني شد و اصلا هيچ كس رها نمي‌كرد از اين سايت به آن سايت، از اين روزنامه به آن روزنامه،‌از آن عالم تا آن عالم و حتي 200 نماينده مجلس عليه من امضا كردند كه البته برخي از آنها بعدها پيش من آمدند و ابراز پشيماني كردند.يكي ديگر از حاضرين خطاب به مشائي گفت: آقاي مشايي مقام معظم رهبري فرمودند بحث دوستي با اسرائيل غلط است.


*اگر موضعم را در خصوص اسرائيل بد مي‌دانستم آنرا تكرار نمي‌كردم
مشايي با بيان اينكه احمدي نژاد گفته است حرف مشايي حرف دولت است تاكيد كرد: من اگر جمله خود را در خصوص اسرائيل بد مي‌دانستم آن را تكرار نمي كردم اما من بر اين اساس اين مسئله را گفتم كه اگر اسرائيل را امروز دنيا يك كشور مي‌شناسند، يك كشوري است كه با يك سيلي حذف مي‌شود.


حال اگر بخواهيم بدانيم كه چرا حذف نمي‌شود به خاطر اينكه نفوذ در بسياري از كشورها دارد و افكار عمومي را به نفع خود و عليه ما بسيج مي‌كند.


مشايي افزود: سياست دولت اين بود كه ما در عين حال كه با صهيونيزم مقابل مي‌كنيم و افتخار اين دولت اين بود كه موج بزرگي از مقابله با صهيونيزم جهاني را در دنيا به راه انداخت ما مي‌خواستيم بگويم كه اين رژيم در حالي كه در دنيا قانوني نيست در سرزمين خودش نيز مورد اعتراض مردم قرار گرفته است.رئيس دفتر رئيس جمهور از روحانيون جامعه وعاظ خواست تا بيانات مقام معظم رهبري در خصوص خود و معترضانش مورد بازخواني قرار دهند و گفت: اصل بحث آقا اين بود كه اين مسئله چيست كه شما اينقدر آن را كش مي‌دهيد، بعد فرمودند كه كه مردم اسرائيل دوست ما نيست و حرف بنده را نفي فرمودند و توضيح دادند.


مشايي بيان داشت: بعد از بيانات آقا طي نامه‌اي خطاب به رهبري نوشتم كه مقام معظم رهبري فصل الخطاب است.وي گفت: تعريفي كه بنده از ولايت فقيه دارم اين است كه به محض اينكه معلوم شد نظر ولي فقيه چيزي ديگري است تكليف روشن است.



**نوشته‌اند كه من قطعا جاسوس و عامل موسادم
رئيس دفتر رئيس جمهور گفت: امروز برخي از روزنامه‌ها نوشته‌اند كه قطعا، جاسوس و از عوامل موساد هستم.شجوني دبير كل جامعه اسلامي وعاظ ضمن قطع سخنان به مشائي به وي گفت آقاي مشايي ماجراي اين هديه خانم چيست البته يكي ديگر از حاضرين از مشايي پرسيد كه چرا خبرگزاري‌ها شما را در راهپيمايي از جمله راهپيمايي روز قدس نمي‌ببيند.


مشايي در پاسخ به اين سئوال گفت: صدها بار اين كار را كرده‌ام.اين روحانيون معترض گفت: آيا حضور شما در روز قدس در راهپيمايي بوده است كه مشايي گفت: روز قدس كه حتما با من مصاحبه نكرده‌اند.يكي ديگر از روحانيون معترض با بيان اينكه هيچ دولتي به اندازه دولت نهم مورد حمايت مقام معظم رهبري نبوده است، گفت مقام معظم رهبري از رئيس دولت مي‌خواهد كه شما را از معاونت اولي بردارد شما بايد جواب دهيد كه جرا مقام معظم رهبري مجبور مي‌شود در خصوص شما خطاب به رئيس جمهور نامه بنويسد، شما چرا دولت خدمتگزار را در معرض تهمت قرار مي‌دهيد، باز هم ذكر صلوات بود كه براي چندمين بار جلسه به هم ريخته آماده ادامه سخنراني كرد.


**چطور عالم است كه مي‌گويد حج از شئون ولي فقيه است
مشايي در بخش ديگري از سخنان خود در حالي كه پاسخ‌هاي متعدد روحانيون بي جواب مانده بود به بحث سازمان حج اشاره كرد و گفت: زماني كه بحث ادغام سازمان حج و سازمان گردشگري مطرح بود يكي از آقايان نامه‌اي نوشتند و متذكر شدند كه حج از شئون ولي فقيه است و ما نبايد در آن دخالت كنيم. من تعجب كردم كه چطور اين فرد عالم است، عالمه، چطور عالم است كه مي‌گويد حج از شئون ولي فقيه است آيا او ولي فقيه را فقط يك روحاني مي داند. ولي فقيه كيست. آن ولي فقهي كه ما در مكتب علما فهميديم همه چيز براي اوست. داخلي و خارجي ندارد سياست خارجي، هوا فضا ... از شئون ولي فقيه است.

مشايي تصريح كرد: اين آقايي كه مي‌گفت حج كه از شئون ولي فقيه است در انتخابات چگونه عمل كرد و كدام طرف رفت.



**مگر احمدي نژاد اجازه مي‌دهد كه كسي يك ذره انحراف داشته باشد
وي در پايان گفت: كه اگر 27 سال قبل از احمدي نژاد را در خصوص توجه به قرآن و روحانيت را جمع بزنيم و ضربدر 100 بكنيم به سه سال دوران احمدي نژاد نمي‌رسد. حال بايد ديد كه احمدي نژاد كيست؟


مگر احمدي نژاد اجازه مي‌دهد كه كسي يك ذره انحراف داشته باشد. حال كه برخي‌ها نمي‌توانند اين مسائل را توجيه كنند مي‌گويند مشايي احمدي نژاد را سحر كرده است. چرا مي‌گويند مرتاض 400 ساله يا جن كرماني؟


براي اينكه نمي‌توانند دولت و سئوالات ما را توجيه كنند و به همين خاطر يه اين مسائل روي مي‌آورند.مشايي در خصوص ادغام سازمان حج ، بازديد از نمايشگاه هديه تهراني و نامه مقام معظم رهبري در كم لن يكن كردن معاون اول رئيس جمهوري وي مطالبي ايراد كرده كه بنا به اين گفته مشايي كه شرعا از انتشار اين مطالب راضي نيست، از انتشار اين مطالب صرف نظر كرد.