web 2.0

مروری بر مهم‏ترین خبرها از صبح سه‏شنبه ۱۳ بهمن تا صبح چهارشنبه ۱۴ بهمن.



این گزارش مروری است بر مهم ترین خبرها از صبح سه شنبه ۱۳ بهمن تا صبح چهارشنبه ۱۴ بهمن.

مصاحبه مهندس موسوی

ـــــ میرحسین موسوی در گفتگوی مفصلی با سایت کلمه به انتقاد شدید از وضعیت کشور به ویژه پس از انتخابات پرداخت. وی در آستانه سالگرد انقلاب ۱۳۵۷ شرایط موجود در ایران (از جمله خفقان رسانه ای، پر شدن زندان ها و کشتن بی رحمانه مردم در خیابانها) را نشانه «حضور ریشه های استبداد و دیکتاتوری باقیمانده از نظام شاهنشاهی» دانست. آقای موسوی گفت: «وقتی دیده می شود که دروغ از سوی دولت و صدا و سیما و روزنامه های وابسته، سکه رایج است؛ وقتی ملت ما می بیند که عملا این نیروهای امنیتی و نظامی هستند که بر پرونده های قوه قضاییه حکم می رانند و در حقیقت این قوه قضاییه است که ضابط نیروهای امنیتی شده است، به این نتیجه می رسیم که ما در اول انقلاب زیاد خوش بین شده بودیم.» این رهبر جنبش سبز بار دیگر مردم را به شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن دعوت کرد و از نیروی انتظامی و بسیج خواست با مردم مهربانی و ملاطفت کنند. آقای موسوی همچنین روشن کرد که نه نماینده ای در خارج از کشور دارد، نه صفحه ای در فیس بوک

آزاد شده ها

ـــــ مصطفی ایزدی نویسنده کتاب فقیه عالیقدر و روزنامه نگار اصلاح طلب شنبه شب به قید وثیقه آزاد شد. او روز عاشورا در خانه ای دستگیر شده بود و به گزارش جرس همه ۳۴ روز بازداشتش را در سلول انفرادی گذرانده.

بازداشت ها

ـــــ نیمه شب دوشنبه ماموران امنیتی به منازل وحید عابدینی، نوید عابدینی و اسماعیل ایزدی خواه سه تن از فعالین سابق دانشجویی رفته و آنها را بازداشت کردند. خبرنامه امیرکبیر نوشته که ماموران برخی از وسایل آنها را هم ضبط کرده اند. هنوز دلیل بازداشت این سه نفر روشن نیست.

ـــــ علی محمد اسلامپور سردبیر نشریه نوای وقت کرمانشاه به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و فحاشی از طریق وبلاگ قصر نیوز بازداشت شد. نوای وقت از نشریات هوادار انتخاباتی میرحسین موسوی بشمار می رود که بارها توسط مقامات استانی تذکر و به دادگاه فراخوانده شده است.

ـــــ نیلوفر لاری‌پور ترانه‌سرا و خبرنگار نشریه چلچراغ بازداشت شد. ظاهرا خانم لاری پور دوشنبه عصر به اداره پیگیری وزارت اطلاعات احضار شده بوده و آنطور که پارلمان نیوز از قول خواهر او نوشته همان شب ماموران با او به منزلش رفته و کامپیوتر او و یکسری وسایلش را برده اند. خواهر نیلوفر لاری پور گفته برخورد ماموران بسیار محترمانه و خوب بوده است.

احکام تازه

ـــــ کیوان صمیمی بهبهانی، مدیر مسوول ماهنامه توقیف‌شده «نامه» و عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات به ۶ سال زندان و محرومیت مادام العمر از فعالیت های سیاسی محکوم شد. او فردای انتخابات بازداشت شد و اتهامش تبلیغ علیه نظام، و اجتماع و تبانی برای برهم زدن امنیت ملی ذکر شده.

وضعیت بازداشت شدگان

ـــــ جرس به نقل از منابع خود نوشت که ابراهیم یزدی، دبیر کل نهضت آزادی، تحت فشار شدید بازجوها در اوین است، اما روحیه ای قوی دارد و اغلب از سلولش صدای تلاوت قرآن می آید. آقای یزدی بیش از یک ماه است که با وجود وخیم تر شدن حالش در انفرادی است و حتی وکیل نو خانواده اش را هم ندیده. موج فشار های شدید امنیتی به نهضت آزادی، قدیمی ترین تشکل سیاسی حاضر در کشور برای تعطیلی کامل این حزب از سوی رهبران آن است.

ـــــ به گزارش فعالین حقوق بشر و دموکراسی در ایران، غروب سه شنبه برای چهارمین شب متوالی صدها نفر از بستگان زندانیان سیاسی و مردم تهران جلوی زندان اوین تجمع کردند. ظاهرا با پافشاری تجمع کنندگان تا ساعت ۱۱ شب سه شنبه حدود بیست زندانی آزاد شدند

ـــــ از وضعیت محمد داوری، سردبیر سحام نیوز، بیش از دو ماه است که خبری نیست. به گزارش سحام نیوز آقای داوری که معلم است، نتوانسته وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی را بپردازد و بعد از پنج ماه همچنان در بازداشت است. او به خاطر حاضر نشدن در کلاس درس با مشکلاتی روبرو خواهد شد و چه بسا به دلیل غیبت طولانی اخراج شود.آقای داوری روز ۱۷ شهریور در حمله نیروهای امنیتی به دفتر مهدی کروبی و حزب اعتماد ملی بازداشت شد.

نامه ها

ـــــ جمعی از طلاب و مدرسین شهرهای قم و نجف نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری نوشتند و با ذکر پانزده دلیل صلاحیت آیت الله خامنه ای را برای رهبری مخدوش یا زیر سوال دانستند. دلایل مورد اشاره از مرجعیت نداشتن آیت الله خامنه ای تا برخوردهای وی پس از انتخابات را در بر می گیرد. در این نامه خطاب به مجلس خبرگان آمده: «شما مکلف به رسیدگی هستید و پس از اثبات او را عزل و نظام اسلامی را از خطر سقوط نجات دهید.»

ـــــ مادران صلح طی نامه‌ای سرگشاده به رئیس قوه قضائیه خواستار آزادی زهره تنکابنی، مهین فهیمی و لیلی فرهادپور سه تن از اعضای مادران صلح شدند. در بخشی از این نامه آمده است: «امروز اگر مادران صلح و فرزندان‌شان، به جرم تلاش برای صلح و آزادی در بازداشت بمانند، فردا عدالت‌خواهان و وجدان‌های بیدار، در کارنامه‌ی مقامات حکومت خواهند نوشت که صاحبان قدرت در جمهوری اسلامی که همه جا سخن از اقتدار به میان می‌آورند، از چند مادر میانسال که برای صلح و مدارا کوشش می‌کردند، واهمه کرده و آنها را زندانی نموده‌اند.»

اخبار دیگر

ـــــ آیت الله بیات زنجانی، از مراجع تقلید شیعه، با انتقاد از کسانی که «برداشت غلط خود را با پیگیری هدفی خاص به عنوان دین معرفی می کنند»، گفت محارب کسی است که مردم را به خاک و خون می کشد نه معترضی با دست خالی. وی اضافه کرد: «محارب، تعریف دارد و نمی‌توان هر کسی را محارب و هر عملی را محاربه خواند... در جمهوری اسلامی که ما می گوئیم، فرد پرسش کننده آزاد است که پرسش خود را طرح کند و به واسطه یک سئوال و یا یک نقد و یا حتی اعتراض، لقب محارب به او داده نمی شود

ـــــ اخبار موثق از شهرهای مشهد، شیراز، اصفهان و قم حکایت از آن دارد که امام جمعه همه مسجدهایی که در پیش از انتخابات فعالیت تبلیغاتی چندانی برای محمود احمدی نژاد انجام نداده یا احیانا با آن مخالفت کرده بودند، تصفیه شده اند. در چند شهر دیگر هم ائمه جماعتی که زیر نفوذ بسیج نبوده و با جریان سرکوب همراهی نکرده اند، خلع و بجای ایشان طلاب جوان و تندروی حامی دولت منصوب شده اند.

ـــــ روز سه شنبه گزارش های مختلفی از اعتراضات مردمی در شهر لار در استان فارس منتشر شد، که عموم آنها از حمله نیروهای امنیتی و انتظامی به معترضین خبر می دادند. ظاهرا مردم لار به جدا شدن بخش گراش از این شهرستان و تبدیل شدن آن به یک شهرستان دیگر اعتراض داشتند و شعارهای 'مرگ بر این دولت مردم فریب' و 'مدعی عدالت، خجالت خجالت' می داده اند. همچنین گزارش شده که «نیروهای امنیتی پیام کوتاه و اینترنت این شهر را قطع کرده اند و مانع هرگونه تصویر برداری از این اعتراضات شده اند.»

ـــــ روزنامه آفتاب یزد نوشت در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر بخشی از سالن خالی بود و حتی مردم که پای ثابت این جشن ها و مراسم سینمایی هستند از این مراسم استقبال نکردند تا جایی که شماری کودک و حتی نوزاد هم در سالن حضور داشتند. جشنواره فیلم امسال مشمول تحریم سبزها شد و به بی رونقی بی سابقه ای گرفتار آمد.