web 2.0

مروری بر مهم ترین خبرها از صبح دوشنبه ۱۲ بهمن تا صبح سه شنبه ۱۳ بهمن

این گزارش مروری است بر مهم ترین خبرها از صبح دوشنبه ۱۲ بهمن تا صبح سه شنبه ۱۳ بهمن.

وضعیت بازداشت شدگان

ــــ بنا به گزارش های مختلف، غروب دوشنبه دوازدهم بهمن جمعیتی حدود هزار نفر از خانواده های زندانیان سیاسی، مادران عزادار و مردم جلوی زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی زندانیان سیاسی و پایان دادن به صدور و اجرای احکام اعدام شدند. به گزارش فعالان حقوق بشر با پافشاری مردم تا ساعت ده شب حدود ۳۰ نفر آزاد شده بودند.

ــــ احمد زید آبادی، روزنامه نگار و دبیر کل سازمان دانش آموختگان ایران، از زندان اوین به بند شش زندان گوهردشت کرج تبعید شد. آنطور که خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گزارش داده، روز یکشنبه آقای زیدآبادی را «از قرنطینه زندان به بند ۲ که معروف به دار قرآن است منتقل کردند ولی از پذیرفتن وی در آن بند خوداری شد. سپس او را به سلول ۲ سالن ۱۷ بند ۶ زندان گوهردشت کرج در کنار مجرمین عادی منتقل کردند.»

ــــ به گزارش ندای سبز آزادی، برخی مدیران میانی بخش صنعت که به همراهی با اصلاح طلبان و دوستی با برخی مشاوران زندانی شده موسوی مشهور بوده‌اند، در شمار بازداشت شدگان روزهای پس از عاشورا هستند. اما در این چند هفته خانواده‌های ایشان به دلیل ارعاب ماموران امنیتی تا کنون این دستگیری‌ها را مسکوت گذاشته‌اند. به علاوه به خانواده‌های ایشان گفته شده که اتهام این افراد جاسوسی است. معاون وزیر اطلاعات اخیرا گفته بود برخی مشاوران موسوی به همکاری با سرویس‌های جاسوسی غربی متهم شده‌اند.

ــــ خواهر علیرضا بهشتی خبر ملاقات با برادرش را تکذیب کرد. محبوبه سادات بهشتی گفت برادرش حدود دوازده روز پیش دچار حمله قلبی شده اما تقاضای خانواده وی از دادستان برای ملاقات بدون جواب مانده. او گفت فقط شنبه شب با برادرش تلفنی صحبت کرده اند و فهمیده اند که آقای بهشتی «چند بار بعد از حمله قلبی در اوین دچار افت فشار شده و به او سرم وصل شده است.»

ادامه واکنش به اعدام ها

ــــ سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی اعدام آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی را محکوم کرد و خواهان پاسخگویی هرچه سریع تر مسئولان قوه قضائیه به ابهام های موجود در پرونده آنها شد. در بخشی از بیانیه این گروه اصلاح طلب آمده: «قضاوت رایج افکار عمومی در باره پرونده این دو تن چنین است که صدور احکام اعدام در باره ایشان با اهداف سیاسی ناظر به مسائل روز صادر و اجرا شده است. این قضاوت ها خود گویای آن است که قوه قضائیه کشور در پیشگاه داوری مردم قادر به رفع ابهام و اتهام از خود نبوده است.»

ــــ در همین حال دادسرای تهران جزئیات اتهامات آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی را اعلام کرد، بدون آن که هیچ ذکری از اتهام شرکت در اعتراضات انتخاباتی برود. قوه قضائیه قبلا گفته بود که این دو نفر و نه نفر دیگر را«در پی اغتشاشات و اقدامات ضدانقلابی و ساختارشکنانه ماه های اخیر به خصوص در روز عاشورا» به اعدام محکوم کرده. اما اینک از جرمی که آرش و محمدرضا مثلا به خاطر آن اعدام شدند، در جزئیات اتهامات خبری نیست به گونه ای که انگار دستگاه قضای حکومت عدل علوی خود هنوز نمی داند جان دو انسان را دقیقا به چه خاطر گرفته است.

ــــ محمد خاتمی روز دوشنبه به وضع موجود کشور پس از انتخابات اعتراض کرد و گفت: «پاسخ اعتراضات مدنی فشار، سرکوب، زندان و احیانا اعدام نیست.» رئیس دولت اصلاحات اضافه کرد که «مردم حق دارند اعتراض کنند، حق دارند اطمینان داشته باشند که رای آنها موثر است ... آیا حالا واقعا این طوری است؟» آقای خاتمی همچنین اشاره کرد که برخی در جامعه برداشت می کنند رهبر به گرایشی خاص تمایل دارد و گفت: «ما می خواهیم رهبری که در چارچوب قانون اساسی جایگاه مهمی دارد، رهبر همه کشور و همه مردم باشد.»

بازداشت ها

ــــ علیرضا ثقفی، عضو کانون نویسندگان ایران، روز دوشنبه در پی احضار به اداره پی گیری وزارت اطلاعات بازداشت شد. آقای ثقفی پس از رضا خندان (مهابادی)، دومین عضو کانون نویسندگان است که طی روزهای گذشته بازداشت شده است.

ــــ محمد علی رفیعی دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران دوشنبه شب توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. جرس گزارش کرده که این فعال دانشجویی، دوشنبه شب پس از خروج از دانشگاه توسط عوامل ناشناسی سوار بر یک اتومبیل سمند ناشناس شد و به نقطه نامعلومی منتقل شده است.

نامه ها

ــــ شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و رئیس کانون مدافعان حقوق بشر ایران، نامه ای سرگشاده خطاب به مردم ایران نوشته و خواستار وحدت همگانی و ملی در مقابله با خشونت شده است. خانم عبادی به نمایندگی از «مدافعان حقوق بشر» به غیر از شهروندان عادی ایران، در دو بخش کوتاه جداگانه «نمایندگان و مسوولان محترم نظام جمهوری اسلامی ایران» و «برادران سپاه پاسداران و بسیج» را نیز مخاطب قرار داده و از آنها خواسته در برابر اراده ملت تمکین کنند و خواهران و برادران بی دفاع خود را به خاک نیافکنند.

ــــ احمد منتظری، فرزند آیت الله منتظری با اعتراض به محدودیت های گسترده ای که برای مراسم مختلف به بیت آن مرجع فقید تحمیل شده، از همه گروه ها و اقشاری که در مراسم روز چهلم شرکت کرده بودند، تشکر کرد. آقای منتظری در این نامه کوتاه همچنین به انتقاد از عملکرد یک طرفه و ناجوانمردانه صدا و سیمای کودتا پرداخته و گفتi آماده است در مناظره تلویزیونی برای پاسخ به اتهاماتی که آیت الله منتظری وارد شده، شرکت کند.

اخبار دیگر

ــــ نیروی انتظامی ایران اعلام کرد نیروهایش در سراسر کشور روز ۲۲ بهمن در «آماده باش کامل» خواهند بود. در اطلاعیه پلیس ابراز امیدواری شده که «فتنه آفرینی ها با پشتیبانی مردم پایان بیابد.» در همین حال، سپاه محمد رسول الله تهران هم که مسئولیت حفظ امنیت پایتخت را به عهده دارد، خواست که ۲۲ بهمن به روز «عبور از فتنه ها» تبدیل شود.

ــــ سید حسن خمینی، نوه آیت الله خمینی، روز دوشنبه مراسم ادای احترام به بنیانگذار جمهوری اسلامی را اندکی پس از حضور محمود احمدی نژاد ترک کرد و به دیدار خانواده علیرضا بهشتی، فرزند دربند آیت الله بهشتی، رفت. آنطور که از عکس های منتشر شده در خبرگزاری های ایران قابل تشخیص است، نوه آیت الله خمینی در مراسم ادای احترام به پدربزرگش آقای احمدی نژاد و هیات دولت را همراهی کرده، اما پیش از سخنرانی رئیس دولت کودتا محل را ترک کرده است.