web 2.0

فیلتر

سلام دوستان عزیز
همانطور که می بینید این وبلاگ هم به فیلترینگ نایل گشت...از اینرو وبلاگ جدیدی را آماده کردم تا اخبار مربوطه را در اختیار شما قرار بدهد...حضور شما باعث دل گرمی بیشتر ما برای ادامه این راه دشوار خواهد بود...

آدرس جدید وبلاگ "سربازان سبز"

ممنون از همراهی شما عزیزان...
به امید آزادی سبز...
"خاکستر"

خاتمی: نامه ام به رهبر محرمانه بود

بعد از انتشار اخباری درباره نامه رئیس‌جمهور سابق به رهبر معظم انقلاب توسط برخی سایت‌های خبری که همه از سوی دفتر خاتمی تکذیب شد، این بار سایت فراکسیون اقلیت مجلس اقدام به انتشار خبری در این زمینه کرد.

به گزارش خبرآنلاین، پارلمان‌نیوز با اشاره به اینکه نامه مورد اشاره از سوی خاتمی نوشته شده است اما در آذر ماه و نه با محتوایی که در برخی رسانه‌ها آمده است، آورده است: خاتمی اوایل ماه مبارک رمضان این نامه را در 9 صفحه به صورت محرمانه خطاب به رهبر معظم انقلاب نگاشته است.


این نامه توسط یکی از نزدیکان به دست معظم له رسیده و ایشان نیز این نامه که تحلیل جامعی از حوادث روز و بعد از انتخابات و ریشه‌های آن بوده است را مطالعه نموده‌اند. محمد خاتمی در پایان این نامه در مفادی راه‌حل‌های پیشنهادی خود برای برون رفت از وضعیت آن زمان کشور را به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اعلام کرده بود.


خاتمی تاکید کرده است که این نامه به صورت محرمانه و نه عمومی برای ایشان ارسال شده است و صحیح و اخلاقی نیست که جزئیات و مفاد این نامه از جانب او منتشر شود.


شورای هماهنگی جبهه اصلاحات: با نمادهای سبز در راهپیمایی 22 بهمن می آییم


شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با صدور بیانیه ای، از اقشار مختلف مردم برای شرکت پرشور و همراه با نمادهای سبز در راهپیمایی ۲۲ بهمن دعوت کرد.


در این بیانیه که خطاب به مردم منتشر شده آمده است: شما مي دانيد كه وحدت و يكپارچگي كشور و اعتماد به مسئولين، به رغم تنوع و تكثر در انديشه، اقوام، مذاهب و سلايق جناح هاي مختلف سياسي، با و جود برخي موانع سبب گرديد تا بحران هاي مختلف كه جنگ تحميلي مهم ترين آن بود با رهبري بي نظير امام خميني(ره) و همراهي قاطع مردم يكي پس از ديگري پشت سر نهاده شود. رمز و راز اين توفيق، همراهي ملت با دولت و فقدان دوگانگي و شكاف بين آنها بود.


دولت خود را از ملت و متقابلاً ملت هم دولت را از خود مي دانست تا آنجا كه صفت دولت خدمتگذار توسط آن يار سفر كرده به دولت جناب مهندس ميرحسين موسوي اطلاق گرديد و ملت ايران را بهتر از مردم مسلمان در صدر اسلام ناميدند. همچنين مجلسي كه برآمده از رأي مردم و مواضع بر حق آنها بود، با وجود مشكلات ناشي از جنگ، تحريم ها و بحران هاي اقتصادي، ذره اي در انجام وظايف نظارتي خود مماشات نمي ورزيد و از همين رو بود كه امام مجلس را در رأس امور مي خواست و مي دانست.

شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات در این بیانیه آورده است: مي آييم تا نشان دهيم جنبش سبز با آگاهي سياسي و توانايي، در عين حال با نجابت اجتماعي و با نفي هرگونه خشونت، با اصول و ارزش هاي ملي و ديني عجين بوده و حقوق مصرح در قانون اساسي را مطالبه مي نمايد.

مي آييم تا با صدايي رسا فرياد خويش را به گوش رفيق و رقيب و دوست و دشمن برسانيم كه جنبش سبز همچنانكه بزرگان انقلاب چون آقايان خاتمي ، كروبي و ميرحسين موسوي اعلام نموده اند، مدافع استقلال و بي نياز از حمايت و دخالت بيگانه است و با اتكا به قدرت خدادادي ملت براي احيا و حفظ ارزش ها، اجراي قانون. آزادي ملت، تعميق دين و نجات جامعه، از هيچ تلاشي فروگذار نخواهد كرد.


در این بیانیه تاکید شده است: در ۲۲ بهمن با نماد سبز مي آييم تا اعلام نماييم وا اسفا از تنگ نظري و كوته بيني كوچكاني كه بر صدر نشسته اند و هر معترض و منتقدي را عامل بيگانه و فريب خورده و برانداز مي دانـند و هـر انتـقادي را تـخريب، كـه ظرفيـت انقـلاب اسـلامي و پويايي آن در گرو تضارب انديشه و افكار است و نابودي كشور، سرنوشت محتوم سيستم هاي تك صدايي. مي آييم تا فرياد زنيم زندانيان سياسي كه اكثراً فجرآفرينان بهمن ۵۷ بودند را آزاد كنيد و به جاي زندان و برخورد و خشونت با ملت، به اصول و آرمان ها برگرديد، به اجراي قانون همت گماريد و به جاي توهم توطئه به تحليل عملكرد خود و نهادهاي همسو همت گماريد، كه آيينه چون نقش تو بنمود راست، خودشكن آيينه شكستن خطاست.


مي آييم تا همه با هم فرياد كنيم كه انگ بي ديني و تهمت بيگانه خواهي و دروغ انقلاب مخملي وصله هاي ناچسبند براي جنبش سبز كه صد البته از خصايص ذاتي حاكميت هاي قانون گريز و فرافكن و هنجارشكن و عوام فريب است كه با روش هاي نخ نما شده چون كارناوال عاشورا و پاره كردن عكس و ...، ملت را متهم به اخلالگري و اغتشاش كند.


شوای هماهنگی جبهه اصلاحات متشکل از گروهها و احزاب اصلاح طلب است که اسامی امضا کنندگان این بیاینه به این شرح است:


۱) حزب مشاركت ايران اسلامي.
۲) سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ايران.
۳) مجمع نمايندگان ادوار مجلس.
۴) انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه ها.
۵) مجمع دانش آموختگان ايران اسلامي.
۶) حزب اسلامي كار.
۷) مجمع نيروهاي خط امام.
۸) حزب اراده ملت ايران.
۹) حزب جوانان ايران اسلامي.
۱۰) حزب مردم سالاري.
۱۱) انجمن اسلامي معلمان ايران.
۱۲) انجمن اسلامي مهندسان ايران.
۱۳) حزب كارگزاران ايران اسلامي.
۱۴) انجمن روزنامه نگاران زن ايران.
۱۵) مجمع فرهنگيان ايران اسلامي.
۱۶) حزب همبستگي.
۱۷) مجمع مدرسين و محققين حوزة علمية قم.

بیانیه‌ مهدی کروبی در آستانه‌ ۲۲بهمن



مهدی کروبی با صدور بیانیه ای ضمن دعوت از مردم برای شرکت در راهپیمایی 22 بهمن تاکید کرد به دفاع از حقوق مردم ادامه خواهد داد و " این پیمان ناگسستنی مهدی کروبی با ملت بزرگ ایران است".

کروبی در ادامه این بیانیه راهکار فعلی مبتنی بر "سرکوب، بازداشت و زندان فله ای فعالان سیاسی و روزنامه نگاران و دانشجویان، دادگاه های نمایشی، اعدام و اعمال مجازات های سنگین و ایجاد فضای امنیتی" را مورد انتقاد قرار داده و اشاره کرده است آن چه امروز بر کشور و مردم می رود به نام اسلام و تشیع و روحانیت است.

کروبی در ادامه 5 راهکار را به عنوان راه حل اصولی بحران فعلی مطرح کرده است که از جمله این راهکارها "بازگرداندن آرامش به دانشگاه ها" است.

کروبی در پایان از مردم خصوصا قشر تحصیل کرده و جوانان خواسته است که از "رفتن در فضای خشونت یا گرفتار شدن در فضایی که ممکن است خود به نام شما طراحی کرده و مرتکب رفتاری خلاف مصلحت و مقررات شوند" پرهیز کنند چرا که این خواست "سرکوبگران بی منطق" است.

متن این بیانیه بدین شرح است:


بسم الله الرحمن الرحیم

ملت بزرگ و سربلند ایران

اکنون که در آستانه ۲۲ بهمن و سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به رهبری امام هستیم، لازم دانستم ضمن گرامیداشت این روز و اداء احترام به شهیدان که استقلال و آزادی را توامان با جمهوری اسلامی طلب می کردند، به عنوان خدمتگزاری کوچک که در تمام فراز و نشیب های نیم قرن گذشته حضور فعالی داشتم، نکاتی چند را با شما صاحبان اصلی این انقلاب ، نظام و کشور در میان گذارم. با این امید که مسئولان محترم مخصوصا دلسوزان نظام عاقلانه، عادلانه، منصفانه و به دور از حب و بغض های سیاسی، جریانی و جناحی به آن توجه نمایند.


به ویژه آنکه مهدی کروبی از لحاظ سن و سال دیگر در وضعیتی نیست که رفتار او را بتوان با انگیزه های سیاسی و رسیدن به پست و مقام و امور دنیوی تخطئه نمود. اگر در پی آن بودم باید عافیت طلبی پیشه نموده و افسار اشتر سرکش سیاست ایران را رها و از حقوق مردم و آنچه بر ملک و ملت می گذرد، سخنی نگویم و دلشاد و سرخوش از گنجینه خاطرات گذشته ام آرام و بی دغدغه اندوخته اسلامی و انقلابی و مردمی پنجاه ساله خود را در معرض حراج گذاشته و در قبال فروش آن، زندگی آسوده ای را فراهم می کردم و مورد احترام ارباب قدرت قرار می گرفتم.



ولی چنین رفتاری از جوانمردی و مسلمانی به دور است و من حیات و ممات خود را متعلق به اسلام، ایران و مردم می دانم. بزرگترین افتخار من این است که بنده خدا، فرزند ایران و سرباز مردم بوده و خواهم بود، لذا سکوت و یا جدایی از مردم و بی توجهی به منافع ملی را نه تنها جفا دانسته بلکه با تاکید بر ارزش های دینی و آرمان های بلند مردم و امام، متبلور در قانون اساسی به دفاع از حقوق شرعی و قانونی و آزادی های مشروع مردم پرداخته وخواهم پرداخت. این پیمان ناگسستنی مهدی کروبی با ملت بزرگ ایران است.

اکنون توجه برادران و خواهران عزیز را به چند نکته مهم جلب می نمایم.

1-همه با هم، آرام و با صلابت در سالروز ۲۲بهمن که یادآور تجلی باور دینی و عزم ملی مردم شریف ایران و نقطه عطفی در تاریخ پر افتخار کشورمان است، در راهپیمائی شرکت می کنیم. این روز به هیچ گروه خاصی تعلق ندارد و روز افتخار و سربلندی تمام ملت ایران است. در این روز می کوشیم تا دستاوردها و آرمان های امیدبخش که برخی از آن یا به فراموشی سپرده شده و یا به انحراف رفته را با صبر و استقامت و پرهیز از خشونت زبانی و فیزیکی مطالبه کنیم.



این مطالبات قانونی حق مردم است که در انقلاب ۵۷ عهد مردم و با جمهوری اسلامی بوده است و این روزها صاحبان قدرت آن را در صندوق خانه قدرت پنهان ساخته اند. ۲۲ بهمن در یک کلام روز مردم است. شهید آیت الله مدرس در ارتباط با پیمان مردم و حکومت بعد از بیان مرتبه ولایت پیامبر و معصومین که ماموریت مستقیم الهی دارند به زیبائی می گوید: یک مرتبه مثل زمان ما که این طور پیش آمده است آن حاکم و سائس از جانب ملت است ، در این صورت وظیفه او اجرای دستوری است که ملت به او می دهد و هر دستوری از تعمیر بلاد و تامین عباد این ملت … قانون اساسی دستوری است که ملت به آن شخص می دهد و آن حاکم و سائس اگر بر طبق آن عمل نکرد ظالم و متعدی و لازم الرفع است.




۲- در حالی به استقبال سالروز ۲۲ بهمن امسال می رویم که دو رکن جمهوریت و اسلامیت نظام بشدت زیر سوال رفته است. انتخابات ریاست جمهوری دهم همراه شد با مهندسی آرای مردم. پاسخ سوال ساده مردم در راهپیمایی عظیم سکوت ۲۵ خرداد و پس از آن (رای من کو) با خشونت و سرکوب مواجه و موجب شکسته شدن دیوارهای اعتماد میان مردم و حاکمیت شد. این امر بستری را بوجود آورد که میراث امام خمینی و خون بهای شهیدان با بزرگترین چالش سه دهه اخیر روبرو گردد. مردم خوب می دانند و مسئولان نیز باید بدانند که راه حل مشکلات پیش آمده نه پاک کردن صورت مساله است و نه داغ و درفش. باید مردم را در امور کشور و مطالبه حقوق شان جدی گرفت و همراه مردم و در جهت خواست و منافع و مصالح آنان حرکت نمود. سرکوب، بازداشت و زندان فله ای فعالان سیاسی و روزنامه نگاران و دانشجویان، دادگاه های نمایشی، اعدام و اعمال مجازات های سنگین و ایجاد فضای امنیتی راهکار مناسبی برای مهار آنچه رخ داده و می دهد نیست.


تمکین به خواست ملت و به رسمیت شناختن حقوق آنان راه خروج از بحران موجود است. من از مراجع بزرگ تقلید و علمای اعلام و حوزه های علمیه و تمام رجال و شخصیت های معتبر اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و نیز از عقلای بزرگ قوم از سر دلسوزی درخواست می کنم تا دیر نشده بدور از مشاجرات لفظی بی حاصل، با ارائه طرح های واقع بینانه به داد اسلام و مردم برسند. مراجع معزز میدانند که آنچه امروز بر این کشور و مردم می گذرد، چه بخواهیم و چه نخواهیم، بنام اسلام و تشیع و روحانیت است. بنابراین هر کس به اندازه توانش باید از آبروی اسلام و حقوق مردم دفاع کند. متولیان امر هم شیوه و روش خود را عوض کنند و بدانند که نه سکوت و عقب نشینی ما و نه تهدید و ارعاب و خشونت آنان مشکل را حل نمی کند.




۳- در این روزها مردم این صاحبان اصلی انقلاب بدلائل متعددی از جمله اقتصادی، سیاسی و امنیتی و بویژه بی توجهی به حقوق شهروندی شرایط سختی را می گذرانند. انکار این شرایط ، حقیقت و واقعیت را تغییر نمی دهد ولو آنکه نام آن را عده ای “فتنه” و عده ای دیگر “بحران” و یا واژه ای دیگر بگذارند. یکی از بزرگترین مشکلات امروز کشور همین انکار مشکلات یا دلخوش نمودن به نام های دیگر است. حضرات نه تنها تلاش می کنند معضل را نبینند و آن را نپذیرند بلکه سعی می کنند واقعیت های تلخ موجود را با شبیه سازی های ناشیانه و بچگانه وارونه جلوه دهند. فلذا قدمی در جهت علاج آن بر نمی دارند. درحالی که از اداره امور ساده کشور درمانده اند، ادعای اداره امور جهان را دارند. افزایش مشکلات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اخلاقی صدای دوستان و هم پیمانان مجلسی خودشان را درآورده و علیرغم شعار “عدالت و مهرورزی و خدمت به بندگان خدا” نابرابری و تبعیض در جامعه موج می زند. تبعیض و فساد دولتی بحدی افزایش یافته که بنا بر آخرین آمارهای بین المللی کشورمان دراین امر با سقوط معنی داری در رتبه ۱۶۸ کشور دنیا قرار گرفته است.




۴- متاسفانه علیرغم آموزه های اسلام فضای جامعه آکنده از تزویر، چاپلوسی، دروغ و رواج مدح و ثنا گردیده است. از یک سو متملقان پست و از سویی دیگر افراطی های بی مایه میانداری می کنند و عرصه را بر عالمان و اندیشمندان و عقلا تنگ نموده و بازار تهمت و افترا و هتک حرمت چنان داغ شده که ارکان نظام، انقلاب و یاران با وفای امام از باران گستاخی ها در امان نیستند. بی هویت های خشک مغز با چشمان بسته و دهان های باز در کمال امنیت، بدون پروا مداحی و خودفروشی می کنند و با ایراد تهمت و افترا عرصه را بر پاکان و نیکان تنگ کرده که از این آشفته بازار باید به خدا پناه برد. به یاد داریم که امام امت نه تنها در حفظ آبرو و شئون همگان با تمام وجود مراقبت می فرمود بلکه حتی مدح و ثنای چهره های شناخته شده و عالی مقام را بر نمی تافت و نهیب می زد که نفس انسان سرکش و طغیانگر است. از این تعریف و تمجید و تعارض ها با من نکنید مبادا وسوسه شده و باورم شود. اگر دنبال راه حل اصولی هستیم باید:



• بر دهان ثناگویان متملق خاک ریخت و دست و زبان و قلم خشونت گرایان بی سرمایه مهار و کنترل شود و بازار دین فروشی و انحصار طلبی طرد گردد.

• تمام اصول قانون اساسی بطور کامل اجرا گردد و حق انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان در همه انتخابات ها از مجلس خبرگان رهبری گرفته تا مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری رعایت شود. بدعت زشت شورای نگهبان که تمام ایرانیان از جمله چهره های شاخص و شناخته شده را به ساتور نظارت استصوابی می سپارد باید حذف گردد. میزان باید فقط رای ملت باشد نه گزینش و مهندسی آرای مردم بر اساس سلایق عده ای خاص. من مطمئن هستم مردم شریف ایران با عنایت به فضای مذهبی قطعا افراد صالح، سالم، متعهد و متخصص را بر مصدر امور خواهند نشاند.

• آزادی بی قید و شرط زندانیان سیاسی

• فضای باز مطبوعات و به رسمیت شناختن نقد و نقادی و بازگرداندن آرامش به دانشگاه ها تحقق یابد.

• فضای امنیتی و جو پلیسی و محیط رعب و وحشت برداشته شود، در این فضا بستر وحدت و همکاری نیست.



و صد البته که در این صورت بایدهای فراوانی هم متوجه جریان معترض که در حال حاضر از فرط مظلومیت سکوت پیشه نموده اند خواهد بود. هشدار که مبادا تمامیت خواهان شما را به ساختار شکنی وادار نموده که این امر خواست مخالفان و دشمنان حرکت مسالمت آمیز شماست. رفتن در فضای خشونت و یا گرفتار شدن در فضایی که ممکن است خود به نام شما طراحی کرده و مرتکب رفتاری خلاف مصلحت و مقررات شوند، خواست سرکوبگران بی منطق است.


هشدار که مبادا عوامل نفوذی و بیگانگان و اجانب در صفوف شما رخنه نموده و ارزش های دینی و اخلاقی و ملی را خدشه دار نمایند. من رسما اعلام می کنم دوستان و یاران ما از مقدمات و نتیجه انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم و سرنوشت رای شان سوال داشتند.


آنان حقوقی شرعی و قانونی خود را با تاکید بر اسلام و نظام و منافع ملی آنهم با سکوت و آرامش مطالبه نمودند که جا دارد از عوامل اجرایی، نظارتی، امنیتی، پلیسی و رسانه ای شوال شود که چه کردید که چنین شد و چرا کار به اینجا کشید؟ آیا افق آینده اینگونه رفتارها و برخوردها را مورد مطالعه قرار داده اید؟

آخرین کلام، لازم است مردم عزیز خصوصا قشر تحصیل کرده و طبقه جوان توجه داشته باشند که آنچه امروز به نام جنبش اعتراضی در جامعه جریان دارد یک ایدئولوژی فراگیر نیست که خط کشی های سفت و سخت داشته باشد و افراد را بر اساس آن گزینش نموده و مسئولیت رفتار تمام حاضران در آن را بپذیرند.



این جنبش برای دفاع از عقیده یا مرام سیاسی و دینی خاصی نیست طبعا افراد موجود در آن دارای آرا و عقاید گوناگونی هستند که هر یک از ما می توانیم با آنها موافق یا مخالف باشیم. فصل مشترک این جنبش استیفای حق رای، انتخابات آزاد، آزادی مطبوعات، آزادی بی قید و شرط زندانیان سیاسی، اصلاح شیوه حکومت داری و قانون مداری و رعایت حقوق شهروندی مردم است. بدون شک بالا بردن مطالبات و انحراف از اهداف ذکر شده دست آویزی برای سرکوب خشن این حرکت می گردد.


لذا من به عنوان پدری پیر به جوانان عزیز و به عنوان برادری سرد و گرم چشیده و آب از سر گذشته به پیران و میان سالان عرض می کنم طرح مباحث دیگر به جز خواسته بحق و قانونی، انحراف از مسیر است و این خواست مخالفان این جنبش و در مواردی ساخته و پرداخته آنان یا عوامل نفوذی می باشد. به امید روزی که اصحاب حکومت و ارباب قدرت عقل، عدل و انصاف را بیاری بخواهند و موجبات خشنودی اولیای اسلام و مردم ایران را در پرتو به رسمیت شناختن حقوق مردم، فراهم نمایند.

و آخردعوانا ان الحمد لله رب العالمین
مهدی کروبی
۱۴بهمن ۱۳۸۸

امام به رسانه‌ها تاكيد داشت كه از گفتن حقايق ابايي نداشته باشند

رئيس اسبق صداو سيما مي‌گويد كه حضرت امام به رسانه‌ها تاكيد داشت كه از گفتن حقايق ابايي نداشته باشند و امام همواره تلاش مي‌كردند كه هيچ امري را از مردم مخفي نكنند. محمد هاشمي در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا در پاسخ به سئوالي در خصوص نقش رسانه‌ها در شكل‌گيري انقلاب اسلامي، گفت: رسانه‌ها در سال‌هاي پيروزي انقلاب اسلامي به مفهوم عام امروزي وجود نداشت و در آن روزگار رسانه فقط راديو،‌تلويزيون،روزنامه و يك خبرگزاري بود.




رسانه در دوران انقلاب باعث فراگير شدن مبارزه در سراسر كشور شدند
وي با بيان اينكه همين رسانه‌هاي محدود به خاطر سخت‌گيري‌هاي رژيم پهلوي در سانسور واقعيت‌ها نه تنها در خدمت مبارزه نبوده‌اند، بلكه به نوعي باعث تضعيف بودند، اظهار داشت: در خارج از كشور هم رسانه‌ها خيلي كم به اخبار مبارزاتي مي‌پرداختند اما وقتي عدو شود سبب خير اگر خدا خواهد، همه چيز عوض مي‌شود. روزنامه اطلاعات مي‌خواست خوش‌خدمتي كند كه مقاله توهين‌آميز درباره امام از «رشيدي نامي» را چاپ و منتشر كرد كه همان باعث شعله‌ور شدن مبارزه شد. رئيس دفتر سياسي حزب كارگزاران سازندگي خاطر نشان كرد: در سال 57 و در ماه‌هاي منتهي به پيروزي انقلاب رسانه‌ها مخصوصا روزنامه‌ها با انتشار اخبار درگيري‌ها باعث فراگير شدن مبارزه در سراسر كشور شدند. اما تكثير سخنراني‌هاي امام در به روز بودن مردم براي مبارزه موثر بود.


وي ادامه داد: مبارزه به خاطر ماهيت اسلامي خود اگرچه رسانه‌اي در اختيار نداشت اما شبكه‌اي از اطلاع‌رساني قوي در مساجد، تكايا، وفايات و اعياد داشت كه بسيار موثر بود و اعلاميه‌هاي امام دست به دست مي‌گشت و اين كار، خلاء رسانه‌ها را جبران كرده بود. معتمدين مردم در بازار، مساجد و اماكن عمومي هم اطلاعات مبارزه را به مردم مي‌دادند. از طرف ديگر بعضي از دست‌اندركاران مبارزه هم با انتشار نشرياتي مانند «مكتب تشيع» در نهادينه كردن آگاهي‌هاي مردم موثر بودند.

رشد قارچ گونه رسانه‌ها در دهه اول انقلاب هاشمي كه خود روزگاري به حكم امام رئيس صدا و سيما بود در پاسخ به سئوالي در خصوص وضعيت رسانه‌ها در دهه اول انقلاب گفت: با پيروزي انقلاب، شاهد رشد قارچ‌گونه گروه‌ها و احزاب مختلف با هويت‌هاي متفاوت در كشور بوديم كه هر كدام آنها براي خود نشريه‌اي داشتند و دهه اول انقلاب به ويژه دو ـ سه سال اول جامعه پر از نشريه بود كه به تبع آن حرف‌هاي درست و دروغ هم در آن خيلي زياد بود.

رئيس دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: هر گروهي در صدد يارگيري از ميان جوانان بود و سعي مي‌كرد تبليغ كند مثلا بني‌صدر براي خود روزنامه‌اي مستقل به نام «انقلاب اسلامي» داشت و در آن فضا نيروهاي انقلاب كه در حزب جمهوري اسلامي جمع شده بود، از سال 58 روزنامه جمهوري اسلامي را منتشر كردند.

وي با بيان اينكه در دهه اول انقلاب رسانه‌ها زياد بودند و هر كس سعي مي‌كرد مانيفيست جريان خود را با حرف‌هاي عامه‌پسند و جوان‌پسند بيان كند، اظهار داشت: گروهك‌هاي چپ از جمله فدائيان خلق و منافقين نيز اقدام به انتشار نشريه و روزنامه كرده بودند كه به طور وسيع در خيابان‌ها به ويژه در جلوي دانشگاه تهران بين مردم توزيع مي‌شد ولي با توجه به ماهيت اسلامي انقلاب، رفته‌رفته از نفوذ كلام اين‌گونه نشريات كاسته و نشريات اسلامي كه زبان گوياي اهداف انقلاب و رهبري نظام بودند، جاي خود را در بين مردم باز كردند.


امام همواره تلاش مي‌كردند كه هيچ امري را از مردم مخفي نكنند هاشمي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو به نحوه برخورد امام با رسانه‌ها اشاره كرد و گفت: يكي از استراتژي‌هاي امام در بعد فرهنگي و اطلاع‌رساني، پاسخگويي شفاف و مستقيم به افكار عمومي بود، امام همواره تلاش مي‌كردند كه هيچ امري را از مردم مخفي نكنند. امام هميشه به دست‌اندركاران امور رسانه‌اي تاكيد مي‌كردند كه نبايد دروغ بگويند و در گفتن حقايق هم نبايد ابايي داشته باشند. هر چند به ضرر آنها باشد.


وي تاكيد كرد: منافع ملي و مصالح اسلامي هميشه از درجه بالاي اهميت برخوردار بود به همين دليل در شرايط پس از انقلاب راه براي ايجاد و توسعه رسانه‌ها كاملا باز بود هر چند به دليل مشكلات آن زمان ممكن بود اين روند كمي كند پيش برود. رئيس دفتر سياسي حزب كارگزاران سازندگي در تحليل خود از وضعيت رسانه‌ها بعد از دوران تثبيت انقلاب گفت: به تدريج كه انقلاب دوران‌هاي بحراني آشوب گروهك‌ها و اختلافات داخلي و شيطنت‌هاي خارجي را پشت سر مي‌گذاشت و بر اوضاع غلبه مي‌كرد و زمينه رشد و نمو رسانه‌ها به عنوان زبان‌هاي گوياي واقعيت‌هاي انقلاب اسلامي نيز آماده‌تر و مناسب‌تر مي‌شد به ويژه آنكه به دليل وابستگي اكثر رسانه‌هاي غربي به مجامع استكبار و صهيونيستي كه سعي داشتند و دارند واقعيات و حقايق انقلاب اسلامي را وارونه جلوه دهند اشتياق و نياز افكار عمومي براي رشد رسانه‌هاي داخلي و شنيدن حقايق از منابع داخلي بيشتر مي‌شد، كه همين امر موجبات رشد روزافزون رسانه‌هاي مكتوب از جمله روزنامه‌ها، مجلات، هفته‌نامه‌ها و ماهنامه‌ها را فراهم كرد كه اين رشد هم‌چنان ادامه دارد.

به دليل رويكرد انحصارگرايانه رسانه ملي شاهد گرايش افكار عمومي به رسانه‌هاي خارجي هستيم وي تاكيد كرد: بايد به اين واقعيت اذعان داشت كه پس از سپري شدن سه دهه از عمر مبارك انقلاب اسلامي دليل برخي محدوديت‌هاي ايجاد شده براي رسانه‌هاي منتقد دولت و يكسويه‌نگري و فاصله گرفتن رسانه ملي از اهداف و آرمان‌هاي مقدس اطلاع‌رساني انحصارگرايانه و سانسور بسياري از وقايع درسال‌هاي اخير شاهد گرايش روزافزون افكار عمومي به رسانه‌هاي خارجي و بيگانه هستيم كه آنها نيز در پي تحقق اهداف استكباري خويش در خلط اخبار دورغ و راست براي تغيير نگرش‌ها و افكار جمعي جامعه هستند.

هاشمي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه آيا انقلاب در گسترش اخلاقيات در جامعه موفق بوده است ؟، گفت: انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام و امت و حضور پرشور مردم مسلمان و حمايت‌هاي آنان و رژيم دو هزار و 500 ساله سلطنتي غلبه كرد و از همان ابتدا به دليل ماهيت فرهنگي كه داشت توانست بر قلوب مردم حاكم شده و تمامي مصادر امور و نهادهاي حكومتي را از طريق انتخابات آزاد با راي مردم تثبيت نمايد.

امام پناهگاه و مرجعي اساسي و بنيادي براي مردم بود وي وحدت و اتحاد همه قشرهاي جامعه در اوايل پيروزي انقلاب را به عنوان مصداق كاملي از حاكم شدن اخلاقيات در جامعه دانست و گفت: در اوايل پيروزي انقلاب همه خود را متعلق به نظام اسلامي و انقلاب را از خود مي‌دانستند. هر كس هر كاري بر عهده‌اش گذاشته مي‌شد و يا از دستش برمي‌آمد با دل و جان انجام مي‌داد. امام (ره) رهبري بي‌بديل براي مردم و پناهگاه و مرجعي اساسي و بنيادي براي مردم بود. با يك اشاره اين پير فرزانه اكثريت آحاد جامعه به نداي او لبيك مي‌گفتند و سر بر فرمان رهبر خود داشتند كه بعد از رحلت حضرت امام نيز جانشين خلف ايشان همين شرايط را دارند.

افراط‌گرايي‌هاي انقلابي‌تر از امام زمينه‌هاي تفرقه و تشتت در جامعه را ايجاد كرد هاشمي خاطر نشان كرد: برخي افراط‌گرايي‌ها و تندروي‌هاي افراد متصعب و انقلابي‌تر از امام و عملكردهاي غلط موجب شد كه وحدت و انسجام اوايل انقلاب و سال‌هاي دفاع مقدس و پس از آن به تدريج كم‌رنگ‌تر شده و زمينه‌هاي تفرقه و تشتت در جامعه ايجاد شود.

وي با بيان اينكه طيف افراطي و تندرو در جامعه در حال رشد و نمو است، تاكيد كرد: اين طيف افراطي با عملكرد بد خود عامدانه يا سهوا در حال تخريب دستاوردهاي نظام انقلاب اسلامي و ارزش‌هاي مقدس و والايي هستند كه امام و امت در پي تحقق آنان بودند. رئيس دفتر سياسي حزب كارگزاران سازندگي در پايان با اشاره به برخي آفت‌هاي اخلاقي كه در عصر حاضر وجود دارد، گفت: تخريب شخصيت‌هاي اصيل انقلاب، عدم تحمل مخالف، انگ و تهمت زدن، غيبت، افتراء، شايعه‌پراكني، دروغ‌پردازي، ايجاد محدوديت‌هاي افراطي و خارج از قانون براي نشريات و نهايتا انحصار رسانه ملي در اختيار يك گروه خاص و عدم پخش و شنيدن صداي مخالف از آفت‌هاي اخلاقي است كه امروز جامعه به آن دچار شده و متاسفانه همچنان در حال رشد و افزايش است



حمله مجدد الهام به رفسنجانی


عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: نامه هاشمی رفسنجانی قبل از انتخابات به رهبری تهدیدآمیز بود.

به گزارش ایرنا غلامحسین الهام عضو حقوقدان شورای نگهبان که سه‌شنبه شب در حوزه علمیه المهدی سخنرانی می‌کرد، به مسایل مختلفی اشاره داشت که مهم ترین محور اظهارت وی را در ادامه می خوانید:

*پیام انتخابات دهم احیای عدالت،‌ معیارها و انتفاضه عدالت بود که همگی آنها معیارهای امام(ره) بوده است .


*در کودتای نوژه در حسینیه جماران پیرمردی با همه وجود فریاد زد که "توطئه چپ و راست کوبنده‌اش روح‌الله است" اشاره و تاکید کرد: امام در آن موقع با عصبانیت فرمودند روح‌الله کیست روح‌الله شما هستید.

* کسی که پشتوانه مردم را ندارد و می‌خواهد خود را تحمیل کند دیکتاتور است نه آن کسی که رای اکثریت را به خود اختصاص داده است.


*در انتخابات سال 58 مجلس خبرگان رهبری،نمایندگان مجلس خبرگان رهبری با رای قاطعی انتخاب شدند و دولت موقت با سفارت آمریکا متحد شد که مجلس خبرگان را منحل کند و دلیل اصلی آن هم این بود که قانون اساسی به سمت اسلامیت رفته و مسائل ولی فقیه و بنیاد اسلامی در آن مطرح شده است که امام(ره) جلوی این اقدام را گرفتند. امام در این رابطه در تاریخ 25 اردیبهشت سال 63 در نامه ای نوشتند "افرادی که نظریه شورای نگهبان در ابطال و تایید بعضی حوزه‌ها موافق میلشان نبوده است دست به شایعه افکنی زده و اعضای محترم شورای نگهبان را که حافظ منافع اسلام و مسلمین هستند تضعیف و خدایی ناکرده توهین می‌نمایند."


*حبیب الله عسگر اولادی در سال 62 در کابینه میرحسین موسوی حضور داشت. آقای عسگر اولادی با میرحسین موسوی اختلاف نظر داشتند و همین امر باعث شد به ‌رغم اینکه امام ایشان را خیلی دوست داشتند استعفا دهند و معتقد بودند مصلحت هم همین است که زمانی که ناهماهنگ با دولت هستید کنار بکشید و در جای دیگری خدمت کنید.


*مبدا دیکتاتوری سال 76 بعد از اتمام دو دوره ریاست‌جمهوری هاشمی بود. بعد از پایان دو دوره ریاست‌جمهوری آقای هاشمی عده‌ای از جمله مهاجرانی که امروز عضو کانون فکری فتنه در لندن است، اعلام کرد که هاشمی استوانه و شخصیت بی‌نظیر انقلاب است و قصد داشتند وی را رییس‌جمهور مادام‌العمر کنند و گفتند که قانون اساسی را تغییر دهید تا هاشمی بماند.

*همان کسی که ‌فرمود هیچ کس برای من هاشمی نمی‌شود راه عبور از قانون را بست و اجازه نداد کسی برخلاف قانون عمل کند.

*نامه هاشمی رفسنجانی قبل از انتخابات به رهبری تهدیدآمیز بود و اعلام کرد که مشکلاتی به وجود خواهد آمد و تعبیر آن این است که یک فرد را حذف کنید و یا اینکه انتخابات را متوقف کنید چون در نظرسنجی‌هایشان حدس می‌زدند که در انتخابات پیروز می‌شوند.

*چرا بعضی خواص این حقایق را نمی‌بیند یا کتمان می‌کنند؟ انتخابات نهم و دهم ریاست‌جمهوری غلبه‌ مردم در برابر قلدری‌های نرم و پنهان و حمایت کردن‌های خارج بود که در برابر امپراطوری ضدعدالت پیروز شدند و انتفاضه انتخابات از مسیر درست و قانونمند صورت گرفت چرا که در خیابان نریختند و از مسیر درست آمدند و تصمیم گرفتند.


*حضرت علی نفاق را اینگونه تعریف کرده‌اند که در برابر هر حقی باطلی تدارک می‌بینند، در برابر هر دلیل قطعی شبهه ایجاد می‌کنند، برای هر زنده‌ای قاتلی پیدا می‌کنند، مانند دانشجویی که شایعه کردند که در جریانات اخیر کشته شده درصورتی که زنده بود. در روز عاشورا زمانی که به خیابان‌ها ریختند و در برابر مردم رسوا شدند آمدند و بیانیه صادر کردند که ما دولت را قبول داریم اما بر کفایت آن مجلس باید نظارت کند.


* آنان که حکمیت را می‌خواهند داوری کنند، قلبشان بیمار است و ظاهرشان آراسته و در بیراهه حرکت می‌کنند، وصفشان دارو، گفتارشان درمان ولی کردارشان درد بی‌درمان است. هوشیاری بازدارنده است و توصل به حق می‌تواند ما را نجات دهد و معیار آن نیز رهبری است و اگر در این مسیر حرکت کنیم به اشتباه نخواهیم رفت.

خبرهای گوناکون


ناطق‌نوری حاضر به مصاحبه با صدا و سیما نشد
رئیس دفتر بازرسی رهبر انقلاب از مصاحبه با صدا و سیما خودداری كرد.

به گزارش سلام،علی اكبر ناطق نوری كه روز دوشنبه به همراه علی لاریجانی از سفر به اوگاندا و كویت بازگشته بود هنگامی كه در فرودگاه مهرآباد با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مواجه شد كه قصد مصاحبه با وی داشت از گفت وگو با نماینده رسانه ملی خودداری كرد و ترجیح داد مطالب خود را در جمع دو خبرگزاری نزدیك به اصلاح طلبان مطرح كند.

ناطق نوری بعد از انتخابات ریاست جمهوری به غیر از یك مصاحبه كوتاه در محكومیت وقایع عاشورا،مصاحبه انجام نداده است و در مصاحبه اخیر خود از تداوم اختلافات در جامعه احساس نگرانی كرد.





هرندی : به تاجزاده مرخصی دهند تا با هم مناظره کنیم
روزنامه تهران امروز مدعی شد که شنیده شده که اخیرا از محمدحسین صفارهرندی، وزیر سابق ارشاد برای حضور در مناظره‌های تلویزیونی دعوت شده و او برای حضور در جام‌جم شرط جالبی گذاشته است.

به گزارش روزنامه تهران امروز، وی خواستار این شده که به مصطفی تاج‌زاده، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت که هم‌اکنون در زندان به سر می‌برد، مرخصی داده شود تا با هم مناظره کنند.

درخواست صفار‌هرندی در حالی مطرح شده که پیش‌تر فخرالسادات محتشمی‌پور، همسر تاج‌زاده پس از دیدار با وی اعلام کرد که همسرش از برگزاری مناظره‌ها در صدا‌و‌سیما حمایت کرده و آمادگی‌اش را برای حضور در مناظره اعلام کرده است.

گفتنی است مصطفی تاج‌زاده و صفار هرندی با یکدیگر پسرخاله می باشند.




اعلام آمادگی حزب اعتماد ملی برای مناظره تلویزیونی
حزب اعتماد ملی به برای شرکت در مناظرات تلویزیونی اعلام آمادگی کرد.

رحمت الله بیگدلی، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفتگو با سحام نیوز اظهار داشت: آقای کروبی بر ضرورت حضور اینجانب در برنامه مناظره «دیروز، امروز، فردا» به‌عنوان عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تأکید کردند و در نتیجه این‌جانب آمادگی خود را برای حضور در برنامه این هفته بدون هیچ‌گونه قید و شرطی و مناظره با هر شخصی که از جانب حامیان دولت در این برنامه حضور یابند اعلام می‌دارم.

وی با اشاره به دیدار اخیر جمعی از فعالان سیاسی با مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی گفت: با توجه به این‌که بعضا ادعا می‌شود که اصلاح‌طلبان حاضر به حضور در برنامه مناظره «دیروز، امروز، فردا» نیستند، در دیداری که اخیرا با آقای کروبی داشتیم، تصمیم بر این شد که حزب اعتماد ملی به صورت فعال در این مناظره‌ها شرکت کند و آقای کروبی موافقت خود را با حضور این‌جانب در مناظره اعلام کرد.

به گفته بیگدلی، این موضوع با یکی از مدیران صدا و سیما هم در میان گذاشته شد ه و طبق اظهارات این مدیر، این موضوع اوایل هفته گذشته به اطلاع عزت الله ضرغامی هم رسیده است.


گفتنی است برغم استقبال مردم و فعالان سیاسی، شبکه 3 صداوسیما اعلام کرده است که مناظره های تلویزیونی برنامه روبه فردا پس از دهه فجر به موضوعات غیرسیاسی اختصاص می یابد.




حمله روزنامه رسالت به خاتمی
روزنامه رسالت با تاکید بر اینکه قدرت نرم دشمن در13 آبان ، روز قدس،16 آذر و بالاخره روز عاشورا به رخ ملت کشیده شد ، به انتقاد از سید محمد خاتمی پرداخت.

این روزنامه هم چنین پیش بینی کرد شرارت جدیدی در22 بهمن شاهد خواهیم بود.

این روزنامه سپس با اشاره به شخنان اخیر خاتمی و تاکید وی بر آزادی همه زندانیان گفت : چرا باید آقای خاتمی همه کسانی را که به جرم خشونت و ساختارشکنی در زندان هستند با عنوان «عزیزان» یاد کند ؛ آرزو کند آنها درجمع ایشان باشند و جالب تر اینکه در راهپیمایی22 بهمن هم در کنار آقای خاتمی شرکت کنند!؟

مگر همین ها نبودند که در راهپیمایی روز قدس و13 آبان آن اغتشاشات را پدید آوردند، مگر همین ها نبودند که در روز عاشورا و16 آذر اهانت به اصل نظام را در دستور کار داشتند. این آرزوی آقای خاتمی و «عزیزان» خطاب کردن به آنها چه معنی می دهد؟ دو تن از همین «عزیزان» به تازگی به جرم محاربه اعدام شدند و تعدادی هم در نوبت مجازات قانونی هستند، چرا خاتمی باید رسما از آنها دفاع کند. شاید گفته شود منظور آقای خاتمی محاربان نیستند . اما ایشان در سخن خود تصریح کرده «همه عزیزانی که امروز در زندان هستند» کلمه «همه» عمق ارادت ایشان را به ساختار شکنان و طرفداران خشونت طی ماههای اخیر نشان می دهد.


مروری بر مهم‏ترین خبرها از صبح سه‏شنبه ۱۳ بهمن تا صبح چهارشنبه ۱۴ بهمن.



این گزارش مروری است بر مهم ترین خبرها از صبح سه شنبه ۱۳ بهمن تا صبح چهارشنبه ۱۴ بهمن.

مصاحبه مهندس موسوی

ـــــ میرحسین موسوی در گفتگوی مفصلی با سایت کلمه به انتقاد شدید از وضعیت کشور به ویژه پس از انتخابات پرداخت. وی در آستانه سالگرد انقلاب ۱۳۵۷ شرایط موجود در ایران (از جمله خفقان رسانه ای، پر شدن زندان ها و کشتن بی رحمانه مردم در خیابانها) را نشانه «حضور ریشه های استبداد و دیکتاتوری باقیمانده از نظام شاهنشاهی» دانست. آقای موسوی گفت: «وقتی دیده می شود که دروغ از سوی دولت و صدا و سیما و روزنامه های وابسته، سکه رایج است؛ وقتی ملت ما می بیند که عملا این نیروهای امنیتی و نظامی هستند که بر پرونده های قوه قضاییه حکم می رانند و در حقیقت این قوه قضاییه است که ضابط نیروهای امنیتی شده است، به این نتیجه می رسیم که ما در اول انقلاب زیاد خوش بین شده بودیم.» این رهبر جنبش سبز بار دیگر مردم را به شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن دعوت کرد و از نیروی انتظامی و بسیج خواست با مردم مهربانی و ملاطفت کنند. آقای موسوی همچنین روشن کرد که نه نماینده ای در خارج از کشور دارد، نه صفحه ای در فیس بوک

آزاد شده ها

ـــــ مصطفی ایزدی نویسنده کتاب فقیه عالیقدر و روزنامه نگار اصلاح طلب شنبه شب به قید وثیقه آزاد شد. او روز عاشورا در خانه ای دستگیر شده بود و به گزارش جرس همه ۳۴ روز بازداشتش را در سلول انفرادی گذرانده.

بازداشت ها

ـــــ نیمه شب دوشنبه ماموران امنیتی به منازل وحید عابدینی، نوید عابدینی و اسماعیل ایزدی خواه سه تن از فعالین سابق دانشجویی رفته و آنها را بازداشت کردند. خبرنامه امیرکبیر نوشته که ماموران برخی از وسایل آنها را هم ضبط کرده اند. هنوز دلیل بازداشت این سه نفر روشن نیست.

ـــــ علی محمد اسلامپور سردبیر نشریه نوای وقت کرمانشاه به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و فحاشی از طریق وبلاگ قصر نیوز بازداشت شد. نوای وقت از نشریات هوادار انتخاباتی میرحسین موسوی بشمار می رود که بارها توسط مقامات استانی تذکر و به دادگاه فراخوانده شده است.

ـــــ نیلوفر لاری‌پور ترانه‌سرا و خبرنگار نشریه چلچراغ بازداشت شد. ظاهرا خانم لاری پور دوشنبه عصر به اداره پیگیری وزارت اطلاعات احضار شده بوده و آنطور که پارلمان نیوز از قول خواهر او نوشته همان شب ماموران با او به منزلش رفته و کامپیوتر او و یکسری وسایلش را برده اند. خواهر نیلوفر لاری پور گفته برخورد ماموران بسیار محترمانه و خوب بوده است.

احکام تازه

ـــــ کیوان صمیمی بهبهانی، مدیر مسوول ماهنامه توقیف‌شده «نامه» و عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات به ۶ سال زندان و محرومیت مادام العمر از فعالیت های سیاسی محکوم شد. او فردای انتخابات بازداشت شد و اتهامش تبلیغ علیه نظام، و اجتماع و تبانی برای برهم زدن امنیت ملی ذکر شده.

وضعیت بازداشت شدگان

ـــــ جرس به نقل از منابع خود نوشت که ابراهیم یزدی، دبیر کل نهضت آزادی، تحت فشار شدید بازجوها در اوین است، اما روحیه ای قوی دارد و اغلب از سلولش صدای تلاوت قرآن می آید. آقای یزدی بیش از یک ماه است که با وجود وخیم تر شدن حالش در انفرادی است و حتی وکیل نو خانواده اش را هم ندیده. موج فشار های شدید امنیتی به نهضت آزادی، قدیمی ترین تشکل سیاسی حاضر در کشور برای تعطیلی کامل این حزب از سوی رهبران آن است.

ـــــ به گزارش فعالین حقوق بشر و دموکراسی در ایران، غروب سه شنبه برای چهارمین شب متوالی صدها نفر از بستگان زندانیان سیاسی و مردم تهران جلوی زندان اوین تجمع کردند. ظاهرا با پافشاری تجمع کنندگان تا ساعت ۱۱ شب سه شنبه حدود بیست زندانی آزاد شدند

ـــــ از وضعیت محمد داوری، سردبیر سحام نیوز، بیش از دو ماه است که خبری نیست. به گزارش سحام نیوز آقای داوری که معلم است، نتوانسته وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی را بپردازد و بعد از پنج ماه همچنان در بازداشت است. او به خاطر حاضر نشدن در کلاس درس با مشکلاتی روبرو خواهد شد و چه بسا به دلیل غیبت طولانی اخراج شود.آقای داوری روز ۱۷ شهریور در حمله نیروهای امنیتی به دفتر مهدی کروبی و حزب اعتماد ملی بازداشت شد.

نامه ها

ـــــ جمعی از طلاب و مدرسین شهرهای قم و نجف نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری نوشتند و با ذکر پانزده دلیل صلاحیت آیت الله خامنه ای را برای رهبری مخدوش یا زیر سوال دانستند. دلایل مورد اشاره از مرجعیت نداشتن آیت الله خامنه ای تا برخوردهای وی پس از انتخابات را در بر می گیرد. در این نامه خطاب به مجلس خبرگان آمده: «شما مکلف به رسیدگی هستید و پس از اثبات او را عزل و نظام اسلامی را از خطر سقوط نجات دهید.»

ـــــ مادران صلح طی نامه‌ای سرگشاده به رئیس قوه قضائیه خواستار آزادی زهره تنکابنی، مهین فهیمی و لیلی فرهادپور سه تن از اعضای مادران صلح شدند. در بخشی از این نامه آمده است: «امروز اگر مادران صلح و فرزندان‌شان، به جرم تلاش برای صلح و آزادی در بازداشت بمانند، فردا عدالت‌خواهان و وجدان‌های بیدار، در کارنامه‌ی مقامات حکومت خواهند نوشت که صاحبان قدرت در جمهوری اسلامی که همه جا سخن از اقتدار به میان می‌آورند، از چند مادر میانسال که برای صلح و مدارا کوشش می‌کردند، واهمه کرده و آنها را زندانی نموده‌اند.»

اخبار دیگر

ـــــ آیت الله بیات زنجانی، از مراجع تقلید شیعه، با انتقاد از کسانی که «برداشت غلط خود را با پیگیری هدفی خاص به عنوان دین معرفی می کنند»، گفت محارب کسی است که مردم را به خاک و خون می کشد نه معترضی با دست خالی. وی اضافه کرد: «محارب، تعریف دارد و نمی‌توان هر کسی را محارب و هر عملی را محاربه خواند... در جمهوری اسلامی که ما می گوئیم، فرد پرسش کننده آزاد است که پرسش خود را طرح کند و به واسطه یک سئوال و یا یک نقد و یا حتی اعتراض، لقب محارب به او داده نمی شود

ـــــ اخبار موثق از شهرهای مشهد، شیراز، اصفهان و قم حکایت از آن دارد که امام جمعه همه مسجدهایی که در پیش از انتخابات فعالیت تبلیغاتی چندانی برای محمود احمدی نژاد انجام نداده یا احیانا با آن مخالفت کرده بودند، تصفیه شده اند. در چند شهر دیگر هم ائمه جماعتی که زیر نفوذ بسیج نبوده و با جریان سرکوب همراهی نکرده اند، خلع و بجای ایشان طلاب جوان و تندروی حامی دولت منصوب شده اند.

ـــــ روز سه شنبه گزارش های مختلفی از اعتراضات مردمی در شهر لار در استان فارس منتشر شد، که عموم آنها از حمله نیروهای امنیتی و انتظامی به معترضین خبر می دادند. ظاهرا مردم لار به جدا شدن بخش گراش از این شهرستان و تبدیل شدن آن به یک شهرستان دیگر اعتراض داشتند و شعارهای 'مرگ بر این دولت مردم فریب' و 'مدعی عدالت، خجالت خجالت' می داده اند. همچنین گزارش شده که «نیروهای امنیتی پیام کوتاه و اینترنت این شهر را قطع کرده اند و مانع هرگونه تصویر برداری از این اعتراضات شده اند.»

ـــــ روزنامه آفتاب یزد نوشت در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر بخشی از سالن خالی بود و حتی مردم که پای ثابت این جشن ها و مراسم سینمایی هستند از این مراسم استقبال نکردند تا جایی که شماری کودک و حتی نوزاد هم در سالن حضور داشتند. جشنواره فیلم امسال مشمول تحریم سبزها شد و به بی رونقی بی سابقه ای گرفتار آمد.

موسوی: اجرای قانون اساسی یک خواست راهبردی است

مهندس میرحسین موسوی در گفت و گویی تفصیلی به ۱۰ سوال در مورد، اهداف اصیل انقلاب اسلامی، اقدامات قوه قضائیه، عملکرد سوء اقتصادی، بسته شدن فضای رسانه‌ای کشور، برپایی راه‌پیمایی و تجمع و برنامه‌های جنبش سبز پاسخ گفته است.

مهندس موسوی در این گفت و گو که در آستانه ۲۲ بهمن ماه مصادف با سی و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی انجام شد از دست دادن مشروعیت را عامل اصلی فروپاشی حکومت مستبد و منفور شاهنشاهی دانسته است و تأکید کرد که امروز مقاومت مردم میراث گرانبهای انقلاب اسلامی است و عدم سازگاری مردم با دروغ، تقلب و فساد که ما این روزها شاهد آن هستیم به خوبی حضور این میراث را نشان می‌دهد.


در ابتدای این مصاحبه موسوی سالگرد انقلاب را تبریک گفته است: «در مقدمه لازم میدانم سی و یکمین سال پیروزی انقلاب اسلامی را به همه ملت و به همه خانواده های شهیدان و جانبازان و رزمندگان و ایثارگران تبریک بگویم.

تحلیل انقلاب اسلامی هنوز پایان نیافته. هزاران کتاب و مقاله نوشته شده و هنوز هم نوشته می شود. عوامل گوناگونی دست به دست هم داد تا با شرکت یکپارچه ملت ما به ویِژه تهیدستان جامعه و رهبری درخشان حضرت امام خمینی(ره) انقلاب اسلامی به پیروزی رسید. مطالب بسیاری در این زمینه می توان گفت ولی آنچه بسیار مفید است همان اول این گفتگو به آن اشاره کنم آن است که در سال ۵۷ همه مردم یکپارچه در صحنه انقلاب بودند. این وحدت در صفوف آنقدر عمیق بود که حتی پادگان های نظامی را در بر گرفت.



عکس ادای احترام همافران و افسران نیروی هوایی در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ به حضرت امام به عنوان یک سند تاریخی از این نظر اهمیت فوق العاده‌ای دارد. در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب ما دو گروه اقلیت و اکثریت در خیابان ها نداشتیم، بلکه به دلیل آنکه حکومت مستبد و منفور شاهنشاهی ریشه های مشروعیت بخش خود را به طور کامل در آن سال ها از دست داده بود حتی در پادگان ها هم زیر پایش خالی شده بود، در آن برهه حتی گروه‌های شناسنامه‌دار سیاسی تمایزات خود را از دست داده بودند و از روی رضایت یا عدم رضایت با حرکت توده‌های میلیونی و شعار استقلال آزادی جمهوری اسلامی همراه شدند.»



وی درباره دلایل سقوط رژیم شاهنگشاهی اظهار داشت: «رژیم مشروعیت خود را به طور کامل از دست داده بود. البته کشتارهای خیابانی در تسریع این روند نقش عظیم داشت؛ مخصوصا کشتار هفده شهریور تعیین کننده بود. اگر کمی دورتر برویم می‌توان به قطع و یقین گفت که اگر پهلوی‌ها به میراث مشروطیت خیانت نمی‌کردند رژیم شاهنشاهی با اصالت رأی مردم و نقشی که قانون اساسی مشروطه بر عهده شاه گذارده بود، می‌توانست مثل بعضی از کشورها ادامه پید اکند. در این زمینه از همان اول به حکومت پهلوی‌ها تذکرات جدی داده شد و حتی کسانی مثل شهید مدرس تا پای جان در این زمینه مقاومت کردند. ولی همه این مقاومت ها و تذکرات بی‌فایده بود و به فاصله کمی از انقلاب مشروطیت نظام استبدادی این بار در شکل شبه‌تجددگرایانه باز تولید شد. ا



ستمرار نسبتاً طولانی پهلوی‌ها در حکومت نشان می‌دهد که در انقلاب مشروطیت ریشه‌های استبداد خودکامگی بطور کامل از بین نرفت و این ریشه‌ها در قالب‌های فرهنگی،‌ اجتماعی و ساختهای اجتماعی به حیات خود ادامه دادند. بنده یادم هست که رژیم شاه در آن سال‌ها از یک عکس برای تبلیغات بسیار استفاده می‌کرد و آن عکس یک رعیتی بود که به زمین افتاده بود و کفش‌های شاه را می‌بوسید. این عکس از نظر آنها نشان پیوند شاه و ملت بود و عاقلان البته در این عکس چیزهای دیگری می‌دیدند.»


وی در مورد زدودن ریشه‌های استبدادی در انقلاب اسلامی ابراز عقیده کرد: «در سالهای اول انقلاب اسلامی اکثریت مردم قانع شده بودند که انقلاب همه ساختارهایی را که می‌توانست منجر به استبداد و دیکتاتوری شود از بین برده است و من هم یک نفر از این جمع بودم. ولی الان چنین اعتقادی ندارم. امروز هم عوامل و ریشه‌هایی را که منجر به دیکتاتوری می شود می‌توان شناسایی کرد و هم مقاومت در مقابل بازگشت به این دیکتاتوری را که باید گفت مقاومت مردم میراث گرانبهای انقلاب اسلامی است.»



وی افزود: «آنها از رژیم شاهنشاهی نفرت دارند و در عین حال متوجه اند که با داد و ستدهای بی اهمیت و بدون رعایت مراتب قانونی ممکن است عده‌ای به کام مرگ فرستاده شوند. مردم اعتقاد به استقلال و آزادی و جمهور اسلامی را از انقلاب دارند. همان طور که مقاومت دلیرانه ملت و رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس ناشی از همین تغییرات بنیادینی بود که انقلاب اسلامی در روحیه مردم پدید آورده بود. بیاد داشته باشیم که از جنگهای روس با ایران تا آخر دوران شاه در مراحل مختلف بخش‌هایی از خاک کشورمان در جنگها و بحران‌ها و بازی‌های سیاسی توسط همین شاهان از دست رفته بود و دفاع جانانه هشت ساله دفاع مقدس این مدار خطرناک و خار کننده را در هم شکست. اکنون هم در صفوف سبز مردم و مرعوب نشدن آنها و پایداریشان بر سر حقوق خودشان ادامه همان مقاومت دفاع مقدس و همان روحیه آزاد منشانه قوام آمده در سال ۵۷ را می‌بینیم.


از سوی دیگر امروز وقتی دیده می‌شود که دروغ از سوی دولت و صدا و سیما و روزنامه های وابسته، سکه رایج است؛ وقتی ملت ما می بیند که عملا این نیروهای امنیتی و نظامی هستند که بر پرونده های قوه قضاییه حکم می‌رانند و در حقیقت این قوه قضاییه است که ضابط نیروهای امنیتی شده است، به این نتیجه می رسیم که ما در اول انقلاب زیاد خوش‌بین شده بودیم.»


وی در مورد شهیدان بزرگوار انقلاب اظهار داشت: «بنده امروز به شهادت رسیدن مردانی چون بهشتی و مطهری و دیگر شهدای انقلاب اسلامی را ناشی از ادامه ریشه‌های استبداد شاهی می‌دانم که هنوز بطور کامل از کشور ما ریشه‌کن نشده بود. به همین دلیل بنده اعتقاد ندارم که انقلاب به اهداف خود رسیده است. بزرگداشت دهه فجر که هر ساله برگزار می شود در حقیقت برای هشیاری و برای تمدید قوا جهت برخورد با باقیمانده ریشه‌های استبداد است.


امروز مردم برای نیل به عدالت و آزادی و حاکمیت مردم بر سرنوشت خود در صحنه حضور دارند و باید بدانیم که ملت ما در این راه صدها هزار شهید داده است.

انقلاب اسلامی حاصل تلاش و از خود گذشتگی عظیم ملت ماست و کمی غفلت و عقب گرد ما را به استبدادی تاریکتر از قبل از انقلاب می برد چرا که استبداد به نام دین، بدترین نوع استبداد است و به عکس آگاهی و ایستادگی بر سر میراث اصلی و آرمانهای انقلاب اسلامی مطالبه جدی آزادی و عدالت ما را از گذشته‌ای سیاه به آینده‌ای روشن عبور می دهد.»



وی در ادامه از قسمت کردن مردم انتقاد می‌کند: «آن قرائت از اسلام که مردم را خس و خاشاک و بزغاله و گوساله می نامد و مردم را قسمت قسمت می کند تا عده ای بجان عده‌ای دیگر بیفتند، متاثر از فرهنگ شاهنشاهی است. سزاوار بود که قوه قضاییه بجای اعدام چند جوان و نوجوان، که شایعات جدی در مورد نحوه اعتراف گیری از آنها وجود دارد، به این ریشه ها توجه می کرد. گر چه همانطور که اشاره کردم ما کاملا از قوه قضاییه قطع امید کرده‌ایم.»



وی به موضوع زندانیان سیاسی نیز در این گفتگو اشاره می‌کند: «زندانیان سیاسی نیز امروز زندانها را پاکترین فرزندان ملت پر کرده‌اند؛ از دانشجویان و اساتید و دیگر اقشار. مطابق فرمول‌های مندرس‌شده‌ای به دنبال پرونده سازی برای آنها هستند با پرونده هایی مالی یا جنسی یا جاسوسی. در حالی که منحرفان واقعی و غارتگران بیت المال در بیرون از زندان ها مشغول جولان هستند. آنها به جای آنکه دنبال جاسوسان واقعی باشند انسان های شریف و مؤمن را به جاسوسی متهم می کنند.


جا دارد در اینجا بنده از همه مشاوران پاک و فداکار و فرهیخته خود که همگی دستگیر شده‌اند و در محبس عدالت آقایان گرفتارند دفاع نمایم و شرمندگی خود را از این که کنار آنها نیستم ابراز کنم. این روز ها شبی نیست که بنده به امام و شهید بهشتی و دیگر شهیدان عزیز فکر نکنم و با آنها نجوا نکنم که شما چه می خواستید و امروز ما به کجا رسیده ایم. از مشاوران خود نام نبردم تا احترام خود را به همه زندانیان سیاسی ابراز کرده باشم. ایران نام و فداکاری همه این عزیزان را حفظ خواهد کرد.»


وی در ادامه به عدم پاسخ‌گویی دولت نیز اشاره می‌کند: «عدم پاسخ گویی در موارد اعلام شده دیوان محاسبات عمومی، روشن نبودن نحوه فروش نفت و شیوه های هزینه کردن آن، بی اعتنایی به برنامه چهارم و ویران کردن دستگاه برنامه‌ریزی برای فرار از حساب و کتاب و الخ موارد بسیار روشنی از برگشت ما حتی به ماقبل پهلوی‌ها است. جای دوری نرویم. چند روز پیش بعضی از رسانه‌ها نقل کردند که وزیری در اعتراض به سوال خبرنگاران در مورد حقوق معلمان گفته است به کسی ربط ندارد که معلمان چقدر حقوق می گیرند و چرا کم می‌گیرند. شما شبیه این گفته ها را از مسئولان دیگر و همچنین از نیروهای امنیتی می‌توانید بشنوید.

همچنین در حالی که در مجلس به دلیل جنایات بی سابقه در کهریزک گزارش داده شده است. یکی از مسئولین می گوید مسئله کهریزک بی‌خود بزرگ شده است. نمونه بارز دیگر این روزها نحوه ارتباط قوه قضاییه با باصطلاح ضابطین خودش است. باید دید قاضی ها فرمان می‌دهند و تصمیمی می‌گیرند یا نیروهای انتظامی و امنیتی؟



قوه قضاییه‌ای که در قانون اساسی به صورتی قوی بر استقلال آن تأکید شده است امروز باید دید که اختیاراتش تا چه حد است؟ تا چه مقدار شأن و منزلت آن مراعات می شود؟ مشابهتی که انتخابات ها هم با انتخابات آن دوره پیدا می کند یکی دیگر از این نشانه ها است. شما شیوه رای گیری مجالس اول انقلاب را با الان مقایسه کنید تا ببینید ما به جلو حرکت کرده ایم یا به گذشته؟»



وی درباره عدالت نیز ابراز عقیده کرده است: «مردم در مشروطیت عدالت می خواستند و از دل عدالت، خواست آزادی هم متولد شد تا آنجا که تاریخ اندیشه بشری نشان می‌دهد خواست عدالت همیشه مطرح بوده است حتی بعضی از حکما و اندیشمندان عدالت را جمع همه فضیلت‌ها یا مادر همه فضیلت‌های دیگر دانسته‌اند. من گمان نمی‌کنم که ما مجبور باشیم میان عدالت و آزادی یکی از آنها را انتخاب کنیم. بطور عینی و ملموس شما توجه کنید که خط فقر هشتصد و پنجاه هزار تومانی و وجود توأمان تورم و بیکاری، دارند درخواست آزادی را محدود می‌کنند.



درست در همین نقطه است که طمع سیطره و مهار خواستهای آزادی خواهانه مردم بروز و ظهور پیدا می کند. در کوچکتر شدن سفره مردم است که توزیع سیب زمینی و اقتصاد صدقه‌ای برای جلب آرا و خواسته های مردم مورد توجه قرار می گیرد. بررسی وضعیت موجود کشور نشان می‌دهد که امروز گره خوردن خواست برای عدالت بویژه عدالت اقتصادی با خواست برای آزادی سیاسی یک ضرورت است.



مخصوصا با ندانم کاری هایی که منجر به افزایش خطر تحریم‌ها شده است. به هر حال باید گفت که اقشار مستضعف جامعه که دل در ارزش های اسلامی دارند بالقوه خواستار تحقق اهدافی هستند که جنبش سبز نیز به دنبال آن است. کسانی که خواستار اجماع ملی برای تغییراند باید بیشتر با اقشار تهی‌دست گره بخورند و از منافع آنها دفاع بکنند گذشته از آن، امروز به دلیل سرنوشت‌ساز بودن تصمیمات و سیاست‌های اقتصادی همه باید به اخبار و تحلیل‌های اقتصادی حساسیت نشان بدهند. این روزها حجم اخبار اقتصادی و اجتماعی در مقایسه با اخبار سیاسی بسیار اندک است و در این زمینه اطلاع‌رسانی کمی صورت می‌گیرد.



وی سپس در ادامه به مسأله ضرورت فعالیت در چارچوب قانون اساسی اشاره می‌کند: «انشاالله همه ما برای اصلاح به میدان آمده ایم، نه برای انتقام گیری و یا کسب قدرت و یا ویران گری. راه حل‌های گذر از قانون اساسی دارای اشکالات فراوان و جدی است. اولین آنها عدم توانایی صاحبان چنین خواسته‌ای برای جلب نظر اکثریت ملت ماست. بدون جلب نظر این اکثریت و حتی باید بگویم، بدون ایجاد یک اجماع نباید منتظر یک تحول اساسی و معنادار باشیم.


برای همین بعضی از شعارهای معطوف به عبور از قانون اساسی موردسوء ظن مردم متدین و نهادهای سنتی است و متأسفانه باید گفت، گاهی شعارهای افراطی در این زمینه بیشتر از افراط‌کاری‌های اقتدارگرایان به جنبش آسیب می رسانند. این که شما مخالف خرافه‌گرایی و تحجر هستید یک خواست خوب و اساسی است.

ولی اینکه وسط معرکه بحث هایی به میان کشیده شود که با اعتقادات و دین و ایمان مردم ناسازگاری دارد، مشکوک است. دلیل بعدی برای ابتر بودن عبور از قانون اساسی آن است که با این راه حل، ما به پرتاب در تاریکی دعوت می‌شویم. اگر ما این ریسمان اتصال را که حاصل زحمات و تلاش‌های نسل‌های گذشته ماست از دست بدهیم به قطعات ریزریز بی‌خاصیت تبدیل خواهیم شد.


طبیعی است که دنبال آن رویگردانی عامه مردم از این آشفتگی و حرکت در تاریکی را شاهد باشیم. کسانی که اهداف مبتنی برعبور از قانون اساسی را دنبال می‌کنند ممکن است امروز بلندگوهای بزرگی را در اختیار داشته باشند ولی در بطن جامعه اهداف آنها با سوء‌ظن جدی روبرو است. مخصوصا که در کنار منادیان عبور از قانون اساسی خواسته و نخواسته آنها بعضی از چهره های منفور شاهی حضور دارند که به صورت فرصت‌طلبانه‌ای کینه خود را به مردم و انقلاب به نمایش می‌گذارند. کسانی که تئوریسین‌های شاهی را در برنامه های خود علم می‌کنند ظاهرا یادشان رفته است که مردم حافظه بسیار خوبی دارند. به هرحال هر کس به اندازه وزن اجتماعی خود می‌تواند انتظار مقبولیت را داشته باشد و نه بیشتر.



شعارهایی امروز مفید است که یا بصورت مشخص به تبیین اهداف جنبش کمک کند و یا هم‌دلی عامه مردم را در کنار نخبگان و طبقات میانه جلب کند. همه باید بدانند که ۲۲ بهمن و انقلاب اسلامی را اکثریت قاطع مردم ما متعلق به صدها هزار شهید می‌دانند و تاریخ و منش ملت ما با زنجیره‌ای از این شهدا در شهر و روستا به دیروز انقلاب متصل‌اند.



هفت ماه برنامه کانال های کشورهای دیگر که متأسفانه به دلیل بستن فضای رسانه‌ای کشور و انحراف صدا و سیما اهمیت پیدا کرده اند، اثراتی داشته‌اند. ولی این اثرات ضعیف تر از آن هستند که مردم از منافع ملی خود و خواسته‌های دینی و تاریخی شان دست بردارند، همچنانکه نباید همچون حربه ای برای اتهام و سرکوب واقعیت های جامعه مورد بهره برداری قرار گیرند.


به نظر من تلاش برای سوق دادن مردم بسوی شعارهای محدود و از پیش تعیین شده، اهانت به مردم است و باید شعارها از بطن حرکت‌های مردمی و بصورت خودجوش و غیرآمرانه بجوشد. همانطور که در سال ۵۷ شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی به صورت طبیعی از دل مردم جوشید.

بنده جایی گفته‌ام که قانون اساسی وحی منزل نیست و همانطور که سال ۶۸ یکبار تغییر پیدا کرد می‌توان با توجه به نیازهای فکری مردم و مطالبات مردم و تجربیات ملی گام‌های مهمی در جهت کارآمدسازی بیشتر آن برداشت. منتهی باید بدانیم که صرف داشتن یک قانون خوب مسئله را حل نمی‌کند. ما باید به طرف سازو کارهایی حرکت کنیم که امکان نقض و تخطی از قانون هزینه‌های گزافی برای نقض‌کنندگان آن در هر سطح و مرتبتی داشته باشد.

به نظر بنده جمهوری اسلامی منهای قانون اساسی بی معنا است، و ما علاوه بر مراقبت جهت عدم نقض قانون اساسی، ‌اجرا نشدن یا کمتر توجه کردن به بخشهایی از قانون اساسی را هم باید نوعی نقض قانون اساسی بحساب بیاوریم. برای همین، خواست اجرای بدون تنازل قانون اساسی یک خواست راهبردی است از طرف دیگر هم به همین دلیل باید به کسانی که علاقه‌مند به بقای جمهوری اسلامی هستند بگوییم اگر بخش‌های قابل‌ملاحظه‌ای از قانون اساسی بویژه فصل سوم آن مورد بی‌اعتنایی قرار گیرد بطور قهری بدیل‌های دیگری برای نظام ظهور خواهد کرد.



همه باید بدانیم، عدم رعایت حقوق اساسی مردم که در قانون اساسی آمده است و هم چنین به رسمیت نشناختن حاکمیت مردم بر سرنوشت خود به ابطال این میثاق ارزشمند ملی خواهد انجامید. به طور مثال آن کسانی که جاسوسی و تجسس را در جامعه تبدیل به یک رویه عادی کرده‌اند، خواسته و ناخواسته تیشه به ریشه نظام می‌زنند. آن کسانی که رسانه‌ها را محدود کرده‌اند و صدا و سیما را در انحصار خواسته‌های خود قرار داده‌اند، به سستی پایه‌های جمهوری اسلامی کمک می‌کنند.



در بیانیه شماره ۱۷ اشاره به نهرهایی داشتم که اگر وارد رودخانه گل‌آلود و طغیانی بشوند می توانند جریان آن را بتدریج آرام و روشن گردانند. یکی از آن نهرهای روشن می‌تواند این باشد که رسما اعلام شود که قرار است همه به قانون اساسی برگردیم.»



وی در پایان دیدگاه خود را درباره‌ی راه پیمایی‌ها این طور بیان کرده است: «راهپیمایی و تجمعات مسالمت آمیز، حق مردم است، زنان و مردان و جوانان و میانسالان و سالخوردگان به نظر من مردم در اصل هیچ کینه‌ای نسبت به نیروهای انتظامی و بسیج ندارند چرا که آنها را نیز از خود می‌دانند. درگیری موقعی پیش می‌آید که این نیروها در مقابل حرکت آرام مردم قرار می‌گیرند از هزاران عکس و فیلم‌های کوتاه مردمی که در عاشورا و یا روزها ی دیگر گرفته شده می‌توان فیلم مستندی ساخت تا معلوم شود که درگیری‌ها و فضای تند دنبال آن چگونه ایجاد شده است. به هر حال آن چه توصیه بنده به نیروهای انتظامی و بسیج است، مهربانی و ملاطفت با مردم است و توصیه من به طرفداران جنبش سبز آن است که تمایز خود را با بقیه مردم، چه کم و چه زیاد ،کم کنند. این نهضت از میان مردم برآمده و متعلق به مردم است. همه به شدت باید مراقب اعتقادات، مقدسات و عرف و هنجارهای جامعه باشند. اما هدف نهایی خودمان را در هیچ مرحله‌ای نباید از یاد ببریم و آن ساختن ایرانی پیشرفته و مستقل و آزاد و متحد است. ا



ین هدف تنها با همکاری همه زنان و مردان و همه اقشار ملت و همه اندیشه‌ها و سلیقه‌ها امکان‌پذیر است. جا دارد بگویم، وقتی می گوییم ایران باید همه ایرانیان داخل و خارج علاقمند به اعتلای این سرزمین و فرهنگ دیرینه و باورهای دینی، آسمانی و رحمانی آن را در نظر بیاوریم و انشاالله حرکت سبز در هیچ مرحله‌ای دست از روش‌های مسالمت‌آمیز و اخلاقی خود در مبارزه برای احقاق حق ملت دست برنخواهد داشت.


این حرکت از انتخاب رنگ سبز رنگ اهل بیت پیامبر به عنوان اسلام رحمانی و دوستی و محبت و وحدت همیشه استفاده کرده است. جنبش سبز به کرامت ذاتی انسانی و حق تنوع عقاید و اندیشه و آزادی بیان احترام می گذارد و از همه جنبش‌هایی که اهداف آنها بهروزی و رشد ملت و تضمین حقوق شهروندی و آزادی های اساسی ملت ما و نیز عدالت اجتماعی است استقبال می کند و آنها را از خود جدا نمی‌داند.»



وی در مورد نمایندگی خود در خارج از کشور تصریح کرد: «در جنبش سبز هر شهروند یک رسانه است و راه سبز هیچ نماینده و سخن گویی در خارج ندارد. یکی از زیبایی‌های فضای سبز آن است که همه حرفهای خود را می‌زنند و این حرکت در یک فضای تعامل گسترش می‌یابد. بنده هم به عنوان یک همراه نظرات و پیشنهادات خودم را در این فضا مطرح می‌کنم.


مطالب بنده با امضاء و در سایتهای محدودی منعکس می‌شود و من وبلاگ شخصی و امثال آن ندارم. نقل‌قول‌هایی که می‌شود از جمله عوارض اجتناب‌ناپذیر فضای مجازی است و ارتباطی با من ندارد.»


معترضان در برابر خشونت خشونت گران، سعه صدر و تحمل‌ به نمایش بگذارند

مجمع روحانیون مبارز با صدور بیانیه‌ای به مناسبت فرارسیدن دهه فجر و سی‌و‌یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ضمن بیان آرمان‌ها و اهداف این و نقد اوضاع فعلی و با اشاره به در راهپیمایی ۲۲ بهمن، تاکید کرد: با کمال متانت و با تکیه بر شعارهای بنیادین برآمده از متن انقلاب و وجدان مردم همچون استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی و پرهیز از شعارهای انحرافی، در این راهپیمایی شرکت می‌کنیم.


در بخشی از این بیانیه آمده است:

انقلاب شگفت انگیز اسلامی که پس از طی راهی پرحادثه و با فراز و نشیب در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به پیروزی رسید، نشان عظمت و ظرفیت دین خدا در تأمین آزادی، عزت و استقلال یک ملت و نیز شایستگی مردمی است که در تاریخ صاحب افتخارات بزرگی بوده اند. درود خداوند بر این ملت بزرگ و بر رهبر و بنیانگذار والا قدرش حضرت امام خمینی(س) که مظهر ایمان، اقتدار، سربلندی و آزادی این ملت بوده است و سلام بر روان پاک همه شهیدانی که انقلاب و ملت را وامدار خود کرده اند و رحمت خدا بر دلهای پاک ایثارگران، آزادگان، خاندان سربلند شهیدان و همه زنان و مردان آزاده ای که همواره و فداکارانه در عرصه سرنوشت حضور داشته اند و خواهند داشت.

این بیانیه می افزاید: انقلاب اسلامی پاسخ روشن یک ملت به ندای رهبری بود که دین را به گونه‌ای می دید و می‌خواست که رهاننده مردم از بند استبداد و استعمار و به رسمیت شناسنده حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش باشد و خواستار تأمین حقوق اساسی، کرامت و حرمت همه انسان هایی بود که در این مرز و بوم بسر می‌برند و نظام سازگار با آیین اسلام را نه فقط متعلق به مسلمانان بلکه متعلق به همه آحاد ملت از هر آیین و گرایشی می‌دانست.

مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه انقلاب اسلامی صدای ملتی بود که پیشینه‌ای بلند در مبارزه با استعمار وسلطه اجانب داشت و در این راه هزینه‌های فراوانی را پرداخته بود، تصریح کرد:انقلاب اسلامی تجلی مطالبه و خواست اساسی مردم در نفی استبداد و هر گونه خودکامگی با هر نام ونشان بود. انقلاب اسلامی چراغ پر فروغی در شبستان زندگی ملتی برافروخت که از عقب ماندگی رنج می کشید و خواستار پیشرفت و ترقی در همه عرصه های اقتصادی، علمی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بود.


انقلاب اسلامی صدای بلند مردان و زنان آزاده‌ای بود که با دست‌های تهی و دل‌های پر از ایمان شکوهمندترین حضور مدنی خود را در عرصه سرنوشت خویش به نمایش گذاشتند،

انقلابی با تکیه بر کلام به جای سلاح و گل به جای گلوله که حاصل آن چیزی جز جمهوری اسلامی نبود. جمهوری اسلامی نظامی است که در عین وفاداری به ارزش های الهی و احکام مترقی مبتنی بر اجتهاد پویا و گره گشا و دور از تحجر و ظاهرپرستی و خرافه‌گرایی، میزان را رای ملت می‌داند و منادی ابتناء سیاست بر اخلاق است و عدالت همه جانبه را اساس رابطه در صحنه اجتماعی می داند و می خواهد الگویی باشد در جهانی که هم خواستار آزادی است و هم معنویت را گمشده بشر امروز می‌داند.


در ادامه این بیانیه آمده است: جمهوری اسلامی که حاصل انقلاب شکوهمند اسلامی ما است حاکمیت انسان بر سرنوشت خویش را به رسمیت می‌شناسد و ولایت فقیه مجتهد جامع الشرایط عادل، آگاه به زمان، مدیر و مدبر را نگهبان آیین و نماینده مردم و پاسدار حرمت آنان بشمار می‌آورد و وی را مسؤول، نه تنها در برابر خداوند که پاسخگو به ملتی می‌داند که رضایت و اراده او به تصریح امام موجب تنفیذ حکمروایی او و مشروعیت اعمال ولایت او است.


جمهوری اسلامی انتقاد و اعتراض نه تنها یک حق بلکه یک موهبت الهی می‌داند و نظامی است که در آن علاوه بر به رسمیت شناخته شدن مردم سالاری و ابتناء همه امور به رای و انتخاب مردم، اخلاق و عدالت دو رکن اساسی رابطه حکومت با مردم و مردم با یکدیگر است.


این تشکل روحانی اصلاح طلب با بیان اینکه ”اینک ملت بزرگوار و شریف ما در آستانه سی و یکمین سالروز پیروزی انقلابش آماده بزرگداشت این روز خدا و نقطه عطف در تاریخ خویش است“،ضمن گرامیداشت دهه مبارک فجر در این لحظه حساس و تأکید بر حضور پر شکوه مردم در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن، نکاتی را بیان کرده است:


۱- مردم ما در این سی‌و‌یک سال شاهد دستاوردهای بزرگی بوده‌اند که مهمترین آن رهایی از سلطه بیگانه، اساس قرار گرفتن اسلام در روابط اجتماعی و حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش بوده است. در عین حال در این دوران توطئه‌های بزرگی را نیز پشت سر گذاشتیم و امواج سهمگین تروریسم کسانی که از ابتدا در برابر ملت ایستادند و در نهایت هم به دام و کام دشمنان کین‌توز ایران و اسلام افتادند را از سر گذراندیم و از ورطه دشمنی‌های آشکار و نهان صهیونیست‌ها و قدرت‌های استکباری به ویژه آمریکا به سلامت رسته و انواع تحریم‌ها و فشارها را تحمل کردیم ( هر چند که این دشمنی ها و فشارها همچنان از ناحیه آنان ادامه دارد و طبعاً پایداری ما را نیز در پی خواهد داشت)، ولی با مدیریت موفق و مورد تأیید حضرت امام و ملت بزرگ ایران، دوران دشوار ۸ سال دفاع مقدس طی شد و تلاش‌های ارجمندی برای ترمیم خرابی‌ها و تقویت زیر ساخت‌های کشور و گام نهادن در مسیر توسعه مورد نظر صورت گرفت و دستاوردهای شگرفی به دست آمد، از جمله افزایش روزافزون اعتبار بین‌المللی کشور، جلب و جذب سرمایه گذاری ها و همکاری های خارجی و بکارگیری نیروهای توانا و متخصص و نخبگان دانشگاهی و تقویت توان پیمانکاران داخلی، خودکفایی در بسیاری از عرصه ها از جمله گندم و دارو و نیز ایجاد طرحهای زیر بنایی مانند صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و راه اندازی مجموعه عظیم عسلویه، توسعه راه و راه آهن و فرودگاه‌ها، پیشرفت در فن آوری صلح آمیز هسته ای بدون تحمل قطعنامه های بین المللی و تحریم‌های مضاعف بر ملت، تقویت بنیادهای علمی، دینی و حوزه های علمیه و حرکت موفق به سوی تأمین عدالت اجتماعی پایدار و توسعه سیاسی در خور نظام و اجراء اصول زمین مانده قانون اساسی در زمینه تشکیل شوراهای شهر و روستا و دستاوردهای بزرگ دیگری که همگی کشور را در مسیر توسعه شتابان و پایدار بر اساس برنامه‌ریزی متین و مطمئن قرار داد تا آنجا که زمینه تدوین سند چشم انداز بیست ساله کشور فراهم گردید.


گرچه با کمال تأسف طی چند ساله اخیر در اثر برخی بی تدبیری‌ها و تنگ‌نظری‌های مخرب علی‌رغم برخورداری دولت از درآمدهای بی‌سابقه و افسانه ای نفت و زیر ساخت‌های سخت‌افزاری و نرم افزاری فراوان ایجاد شده در دولت‌های قبل، روند شتابان توسعه دچار نقصان و انحراف از سیاست‌های کلی نظام در تدبیر امور و برنامه‌ریزی‌ها شده است که نتیجه قهری آن سقوط بسیاری از شاخصه‌های رشد و توسعه از جمله تورم، گرانی، اشتغال، رشد اقتصادی، سلامت اداری، فضای کسب و کار، آزادی های سیاسی، مطبوعاتی و اجتماعی و… بوده است. به گونه‌ای که دلسوزان نظام و کارشناسان برجسته کشور ادامه روند کنونی را بسیار نگران کننده و حتی تهدید جدی برای آینده نظام و کشور می‌دانند، لذا در همین فراز از تمام دستگاه‌های نظارتی و مسؤول به ویژه مجلس شورای اسلامی مصرانه می‌خواهیم که فارغ از هر گونه ملاحظه جناحی و سیاسی به وظیفه خطیر خود در باز گرداندن امور جاری به مجاری قانونی و منطبق با برنامه و سند چشم انداز همت گمارند.


۲- آزادی خواهی، استقلال طلبی و عدالت جویی مردم ما ریشه عمیق و طولانی دارد. اکثریت قاطع ملت بزرگوار ایران به برکت بینش روشن اسلامی‌اش که در انقلاب تجلی شکوهمندی داشت، نظام را اسلامی می خواهد و اسلام را آنگونه که امامش معرفی کرده است نه تنها مدافع عزت و پیشرفت مؤمنان و مسلمانان بلکه به رسمیت شناسنده حقوق اساسی همه کسانی می داند که به عنوان شهروند جمهوری اسلامی در چارچوب قانون اساسی زندگی می‌کنند و ایران را برای همه ایرانیان آباد و برخوردار می‌خواهد.


۳- قانون اساسی چارچوبی است که حاصل انقلاب اسلامی و نتیجه رای(نه تنها خبرگان) که آحاد مردم ایران و طبعاً چارچوب رفتار و اقدام حکومت و مردم است و تخلف عملی از آن، افتادن در ورطه‌ای است که بزرگترین زیان آن متوجه ملت و کشور خواهد بود و نفی و نقض آن از سوی هر کس و هر منبع عملاً خدمت به دشمنان دین و کشور و مردم است و قانون اساسی یک کل منسجم است و اصول آن از ولایت فقیه گرفته تا حقوق ملت، تفکیک قوا، انتخابی بودن همه سمت‌ها و مقام‌ها، میزان بودن رای ملت، همطرازی آزادی و امنیت، آزادی بیان واندیشه و اجتماعات و تشکل ها، دفاع از مظلومان و مستضعفان از جمله ملت مظلوم فلسطین و محکومیت تروریسم دولتی اسراییل و هر گونه تروریسم و عدم مغایرت قوانین و ضوابط با احکام و ارزش‌های اسلامی همگی باید مورد اهتمام و احترام بخصوص از سوی حکومت باشد.


۴- ملت ایران به برکت انقلاب اسلامی برخویش و نیروهای فراوان بالقوه و بالفعل خود متکی است و به خود اعتماد دارد و دخالت بیگانگان را به هر شکل و بهانه‌ای نفی می‌کند و اجازه نمی دهد که از اختلاف‌های طبیعی داخلی و حتی جفاهایی که به بخش‌های بزرگی از ملت و نخبگان جامعه می‌شود سوء استفاده کنند و جز به خداوند منان و نیروی عظیم بیداری و اراده خود به حمایت هیچ کس و هیچ چیز در خارج مرزها چشم ندارد و شیطنت‌هایی را که به منظور کسب منافع نامشروع و نیز دامن زدن به اختلاف‌ها و تضعیف اصل نظام صورت می‌گیرد را محکوم می کند.


۵- بسیار تأسف‌آور است که در حالی سی‌و‌یکمین سال پیروزی انقلاب را گرامی می‌داریم که عده‌ای از فرزندان انقلاب و وفاداران به راه امام و مدافعان حق و حرمت مردم و خواستاران عظمت و پیشرفت کشور در زندان بسر می‌برند و فضای حضور و زندگی بر بسیاری از خدمتگذاران به اسلام مردم و کشور تنگ شده است.


۶- در این اوضاع نگران کننده بجاست با پرهیز از هر گونه تندروی و افراط با تکیه بر اصول و ارزش‌ها، اولاً؛ حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خود به رسمیت شناخته شود و هر کس و هر جا به هر بهانه که این حق را زیر پا نهد از صحنه طرد و زمینه حضور خیر خواهان نیک‌اندیش فراهم شود. آزادی های اساسی چون آزادی بیان، آزادی اجتماعات و تشکل ها و آزادی نقد و انتقاد چنانکه در قانون آمده است پاس داشته شود.


ثانیاً؛ دادگاه‌های صالحه و بیطرف با رعایت همه حقوق متهمان و به دور از پیش داوری و بدبینی و صرفاً بر اساس مستندات قابل قبول به صورت عادلانه به وضعیت زندانیان رسیدگی کنند و بدون چشم پوشی با تجاوز کنندگان به حقوق مردم و آنان که آسیب‌های جانی و مالی به افراد زده و رفتارهای خلاف موازین و احیاناً فاجعه بار با متهمان و بازداشت شدگان داشته‌اند، طبق موازین حق و عدل برخورد کنند. سیاست «جذب حداکثری و دفع حداقلی» که در بیانات مقام معظم رهبری بر آن تأکید شده و نیز خواسته ایشان در رابطه با برخورد جدی با فجایعی که در بعضی از بازداشتگاه‌ها و نسبت به بازداشت شدگان اعمال گردیده و جبران لطمات روحی و خسارت مادی و معنوی وارده به بستگان جان باختگان حوادث اخیر و نیز حمله به کوی دانشگاه و سایر فجایع و همه آسیب دیدگان را جامه عمل بپوشانند.


ثالثاً؛ با توجه به این که انقلاب اسلامی برگرفته از آیین جاودانه پیامبر عظیم الشأنی است که فلسفه بعثت خود را تتمیم مکارم الاخلاق معرفی فرموده است و طبعاً در جامعه و نظامی که منتسب به آیین پاک او است رعایت اخلاق ضرورتی اجتناب ناپذیر و اصلی غیر قابل اغماض است. همه حاکمان ودستگاه ها و نهادهای حکومتی به ویژه صدا و سیما، رسانه‌ها، مطبوعات و تریبون‌های عمومی و نمازهای جمعه و کسانی که گفتار و رفتار آنان به پای حکومت و ولایت فقیه گذاشته می شود از دروغ، تهمت، تخریب شخصیت دیگران، فتنه انگیزی، افشاندن بذر کینه و نفرت و خشونت در جامعه بپرهیزند، زیرا حفظ سرمایه‌های اجتماعی و اندوخته‌های معنوی انقلاب و صیانت از شخصیت‌ها و نیروهای اصیل انقلاب که عمری را در خدمت امام، انقلاب و مردم بوده و هم اکنون نیز صبورانه و مشفقانه و با تحمل رنج های فراوان در صدد حفظ آرمان ها و اندیشه های والای امام خمینی(س) و تحقق وعده ها و شعارهای بنیادین انقلاب اسلامی هستند شرط دین و عقل و عدل است.


رابعاً؛ به مردم اطمینان داده شود که نسبت به اساسی‌ترین پایه مردم سالاری یعنی برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه و اصلاح ساز و کارها و سازمان‌های دست اندرکار آن برای تأمین اطمینان و اعتماد ملی در این زمینه اقدام خواهد شد و از سوی دیگر همگان بکوشند چه در عرصه دفاع از نظام و چه در عرصه اعتراض به عملکرد حاکمان از مسیرهای قانونی خارج نشوند تا با یاری خداوند شاهد ایرانی سربلند و جامعه ای در مسیر ارزش های والای اسلامی و ملی باشیم.


خامساً؛ با توجه به تقارن ۲۲ بهمن امسال با ارتحال پیامبر عظیم الشأن اسلام و شهادت مظلومانه حضرت امام حسن مجتبی و حضرت امام رضا علیهم السلام، همگی با کمال متانت و با تکیه بر شعارهای بنیادین برآمده از متن انقلاب و وجدان مردم همچون استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی و پرهیز از شعارهای انحرافی در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور داشته باشیم و بخصوص از عزیزانی که به هر حال دارای اعتراضاتی به روند امور هستند می خواهیم که در عین حضور آشکار در صحنه و با پرهیز از هر گونه خشونت و رعایت اخلاق مدنی حتی در برابر خشونت خشونت گران، سعه صدر و تحمل را به نمایش بگذارند.


اخبار گوناگون


سه تن از فعالین دانشجویی بازداشت شدند

نیمه شب گذشته ماموران امنیتی با یورش به منازل وحید عابدینی، نوید عابدینی و اسماعیل ایزدی خواه سه تن از فعالین سابق دانشجویی آن‌ها را بازداشت کردند. به گزارش خبرنامه امیرکبیر ماموران امنیتی برخی از وسایل آنان را نیز ضبط کرده اند. هنوز دلیل این بازداشت ها مشخص نشده است.

وحید عابدینی عضو اسبق انجمن دموکراسی خواهان دانشگاه تهران و نوید عابدینی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران بود. از طی روزهای گذشته روند جدیدی از بازداشت ها آغاز شده است که مجددا تعدادی از دانشجویان و فعالین حقوق بشر بازداشت شده اند.


انتقال زیدآبادی و باستانی به زندان رجایی شهر
وكیل احمد زید‌آبادی و مسعود باستانی از انتقال موكلان خود از زندان اوین به زندان رجایی شهر خبرداد.

محمد شریف با اعلام این مطلب ‌اظهار داشت: علی‌القاعده همواره زندانیان باید در محل ارتكاب جرم، محكومیت را تحمل كنند.

وی با بیان این كه اتهام موكلانم به‌گونه‌ای نیست كه‌ آنها به حبس در تبعید محكوم شوند، گفت: حبس در تبعید چه بر اساس قانون باشد و چه بر اساس فتوا، تنها درباره اتهام محاربه صادق است.

وكیل زیدآبادی و باستانی تصریح كرد: هنوز از این كه توسط چه مرجعی موكلانم به زندان رجایی شهر منتقل شده‌اند خبری ندارم، اما طبق اصول حقوقی محكوم باید در زندانی تحمل كیفر كند كه جرم در آن حوزه قضایی رخ داده‌است.

وی در پاسخ به این پرسش كه آیا حكم مسعود باستانی در مرحله تجدید نظر قطعی شده است؟ گفت: همچنان این پرونده در مرحله تجدید نظر است و در مورد پرونده وی هنوز تصمیمی گرفته نشده‌است.



حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی خلجی با قرار وثیقه آزاد شد

مهدی خلجی پسر این زندانی سیاسی آزاد شده در وبلاگ خود در این باره نوشته است:پدرم، محمد تقی خلجی، امشب (دوشنبه، یکم فوریه) به همراه شماری دیگر از زندانیان سیاسی، به قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد. وثیقه، سند خانه‌ی ما در قم است که تنها دارایی پدرم است.

مقامات اطلاعاتی و قضایی، هنوز هیچ اطلاعی درباره‌ی اتهامات احتمالی وی یا زمان برگزاری دادگاه او به خانواده نداده‌اند.

پاسپورت پدر به همراه کامپیوتر و سی‌دی‌ها و نیز یادداشت‌های او هم‌چنان در ضبط وزارت اطلاعات است، اما پاسپورت باقی اعضای خانواده برگردانده شده است.

محمد تقى خلجى که از شاگردان مرحوم آیت الله العظمی منتظری است شب تاسوعا در منزل آیت الله صانعى سخنرانى کرد و همچنین در ماه‌هاى اخیر در دارالزهرا در تهران (متعلق به على اکبر محتشمى پور) که عموما محل گردهم‌آیى اصلاح‌طلبان بود، سخنرانى مى‌کرد.

این روحانى ، پس از انتخابات ریاست جمهورى ایران در قم و تهران از اعتراضها به نتیجه انتخابات دفاع و از برخورد با معترضان انتقاد کرده بود.




--------------------------------------------------------------------------------------------------

سلام بر دوستان
امروز که روزنامه خریدم دیدم آقای رها مطلب نوشته منم تصمیم گرفتم اونو در اولین فرصت توی وبم بذارم...
امیدوارم که بخونید و خوشتون بیاد...


مطبوعات واقعي؛ همت بود و موج انديشه

از آنجا که بعضي ها معتقد بودند غذاهايي که من آشپزش هستم، شور است، من هم تصميم گرفتم آن ستون را تعطيل کنم. تا اينجايش براي دوستان خوشحال کننده است اما بعد با عرض شرمندگي فراوان تصميم گرفتم ستون جديدي راه بيندازم. چه مي شود کرد، حالا که شرايط اين طوري است به جاي آشپزي، در اين زمستان مي نشينيم دور کرسي و قصه تعريف مي کنيم. در اين ستون من هر روز قصه «مهمان هاي ناخوانده» را تعريف مي کنم؛

يک شب باراني زمستاني خاله پيرزن در خانه کوچک خودش نشسته بود و از پنجره به ريزش باران نگاه مي کرد و احتمالاً آن را جزء دستاوردهاي دولت احمدي نژاد به حساب مي آورد چراکه او با 250 هزار تومن درآمد و در حالي که 220 هزار تومن اجاره همين خانه مربوط به قصه را مي داد اما جزء خوشه 3 قرار گرفته بود و براي پختن آبگوشت براي مهمان هايش هم بايد گوشت را کيلويي 18 هزار تومن مي خريد و چاره يي نداشت جز اينکه باران و تگرگ و باد و زلزله و سيل و توفان را جزء دستاوردهاي اين دولت به حساب بياورد.

باري، خاله پيرزن در همين فکرها بود که يکي در زد. خاله پيرزن پرسيد؛ کيه؟ احمد توکلي از پشت در جواب داد؛ منم منم احمد توکلي، بيرون داره بارون مياد. خاله پيرزن من اومدم خونه‌ت تا بگم محدودسازي مطبوعات توسط دولت کار غلطي است.

خاله پيرزن گفت؛ بيا تو خيس نشي، مثل اينکه اون سري توي 13 آبان دوستان اصولگرا درباره تو شعار دادن مرگ بر منافق. تو عبرت نگرفتي ننه، تو مثل اينکه حواست نيست ننه «مطبوعات واقعي/ همت بود و موج انديشه،» قافيه هم مهم نيست.

احمد توکلي تازه رفته بود يه گوشه نشسته بود که باز صداي در بلند شد. خاله پيرزن پرسيد؛ کيه؟ يکي از پشت در جواب داد؛ من نماينده کارفرمايان در تامين اجتماعي هستم. خاله پيرزن گفت؛ ننه اسم تو از اسم واقعي پله هم درازتره،

نماينده در تامين اجتماعي گفت؛ خاله پيرزن بيرون داره بارون شديدي مياد. از طرفي هم من سرپناه ندارم چون «تامين اجتماعي در بدترين شرايط پنجاه سال اخير قرار دارد».

خاله پيرزن گفت؛ اينجا اگه مي خواي بياي تو حرف سياسي نزن والا اين ستون رو هم مي بندن، يعني اين خونه کوچيک من رو هم تعطيل مي کنن. بيا تو و بگو صادق محصولي در وزارت رفاه و تامين اجتماعي کولاک کرده. هفت ماه پيش هم کولاک کرد البته توي وزارت کشور. کولاکش مهمه بقيه ش الکيه.

اوني که پشت در بود اومد رفت يک گوشه نشست که دوباره صداي در بلند شد. خاله پيرزن پرسيد؛ کيه کيه؟ جواب شنيد؛ من خود دولتم. خاله پيرزن، طرح جرخوردگي اقتصادي آوردم برات. خاله پيرزن گفت؛ ننه جون اين خونه من هم سقفش چکه مي کنه هم پنجره هاش درز داره، هم هر کاري مي کنم بوي نفت از سفره ش نميره هم... خلاصه به اندازه کافي جرخوردگي داره بذار به بدبختي خودمون برسيم.

بعد دوباره صداي در بلند شد. خاله پيرزن پرسيد؛ کيه؟ جواب شنيد من جشنواره فيلم فجر هستم. اين دفعه خاله پيرزن عصباني شد، گفت؛ تو اول دو نفر پيدا کن داوريت رو قبول کنن بعد سر تو بنداز پايين بيا اينجا، برو بابا دلت خوشه.


مروری بر مهم ترین خبرها از صبح دوشنبه ۱۲ بهمن تا صبح سه شنبه ۱۳ بهمن

این گزارش مروری است بر مهم ترین خبرها از صبح دوشنبه ۱۲ بهمن تا صبح سه شنبه ۱۳ بهمن.

وضعیت بازداشت شدگان

ــــ بنا به گزارش های مختلف، غروب دوشنبه دوازدهم بهمن جمعیتی حدود هزار نفر از خانواده های زندانیان سیاسی، مادران عزادار و مردم جلوی زندان اوین تجمع کردند و خواستار آزادی زندانیان سیاسی و پایان دادن به صدور و اجرای احکام اعدام شدند. به گزارش فعالان حقوق بشر با پافشاری مردم تا ساعت ده شب حدود ۳۰ نفر آزاد شده بودند.

ــــ احمد زید آبادی، روزنامه نگار و دبیر کل سازمان دانش آموختگان ایران، از زندان اوین به بند شش زندان گوهردشت کرج تبعید شد. آنطور که خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گزارش داده، روز یکشنبه آقای زیدآبادی را «از قرنطینه زندان به بند ۲ که معروف به دار قرآن است منتقل کردند ولی از پذیرفتن وی در آن بند خوداری شد. سپس او را به سلول ۲ سالن ۱۷ بند ۶ زندان گوهردشت کرج در کنار مجرمین عادی منتقل کردند.»

ــــ به گزارش ندای سبز آزادی، برخی مدیران میانی بخش صنعت که به همراهی با اصلاح طلبان و دوستی با برخی مشاوران زندانی شده موسوی مشهور بوده‌اند، در شمار بازداشت شدگان روزهای پس از عاشورا هستند. اما در این چند هفته خانواده‌های ایشان به دلیل ارعاب ماموران امنیتی تا کنون این دستگیری‌ها را مسکوت گذاشته‌اند. به علاوه به خانواده‌های ایشان گفته شده که اتهام این افراد جاسوسی است. معاون وزیر اطلاعات اخیرا گفته بود برخی مشاوران موسوی به همکاری با سرویس‌های جاسوسی غربی متهم شده‌اند.

ــــ خواهر علیرضا بهشتی خبر ملاقات با برادرش را تکذیب کرد. محبوبه سادات بهشتی گفت برادرش حدود دوازده روز پیش دچار حمله قلبی شده اما تقاضای خانواده وی از دادستان برای ملاقات بدون جواب مانده. او گفت فقط شنبه شب با برادرش تلفنی صحبت کرده اند و فهمیده اند که آقای بهشتی «چند بار بعد از حمله قلبی در اوین دچار افت فشار شده و به او سرم وصل شده است.»

ادامه واکنش به اعدام ها

ــــ سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی اعدام آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی را محکوم کرد و خواهان پاسخگویی هرچه سریع تر مسئولان قوه قضائیه به ابهام های موجود در پرونده آنها شد. در بخشی از بیانیه این گروه اصلاح طلب آمده: «قضاوت رایج افکار عمومی در باره پرونده این دو تن چنین است که صدور احکام اعدام در باره ایشان با اهداف سیاسی ناظر به مسائل روز صادر و اجرا شده است. این قضاوت ها خود گویای آن است که قوه قضائیه کشور در پیشگاه داوری مردم قادر به رفع ابهام و اتهام از خود نبوده است.»

ــــ در همین حال دادسرای تهران جزئیات اتهامات آرش رحمانی پور و محمدرضا علی زمانی را اعلام کرد، بدون آن که هیچ ذکری از اتهام شرکت در اعتراضات انتخاباتی برود. قوه قضائیه قبلا گفته بود که این دو نفر و نه نفر دیگر را«در پی اغتشاشات و اقدامات ضدانقلابی و ساختارشکنانه ماه های اخیر به خصوص در روز عاشورا» به اعدام محکوم کرده. اما اینک از جرمی که آرش و محمدرضا مثلا به خاطر آن اعدام شدند، در جزئیات اتهامات خبری نیست به گونه ای که انگار دستگاه قضای حکومت عدل علوی خود هنوز نمی داند جان دو انسان را دقیقا به چه خاطر گرفته است.

ــــ محمد خاتمی روز دوشنبه به وضع موجود کشور پس از انتخابات اعتراض کرد و گفت: «پاسخ اعتراضات مدنی فشار، سرکوب، زندان و احیانا اعدام نیست.» رئیس دولت اصلاحات اضافه کرد که «مردم حق دارند اعتراض کنند، حق دارند اطمینان داشته باشند که رای آنها موثر است ... آیا حالا واقعا این طوری است؟» آقای خاتمی همچنین اشاره کرد که برخی در جامعه برداشت می کنند رهبر به گرایشی خاص تمایل دارد و گفت: «ما می خواهیم رهبری که در چارچوب قانون اساسی جایگاه مهمی دارد، رهبر همه کشور و همه مردم باشد.»

بازداشت ها

ــــ علیرضا ثقفی، عضو کانون نویسندگان ایران، روز دوشنبه در پی احضار به اداره پی گیری وزارت اطلاعات بازداشت شد. آقای ثقفی پس از رضا خندان (مهابادی)، دومین عضو کانون نویسندگان است که طی روزهای گذشته بازداشت شده است.

ــــ محمد علی رفیعی دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران دوشنبه شب توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. جرس گزارش کرده که این فعال دانشجویی، دوشنبه شب پس از خروج از دانشگاه توسط عوامل ناشناسی سوار بر یک اتومبیل سمند ناشناس شد و به نقطه نامعلومی منتقل شده است.

نامه ها

ــــ شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و رئیس کانون مدافعان حقوق بشر ایران، نامه ای سرگشاده خطاب به مردم ایران نوشته و خواستار وحدت همگانی و ملی در مقابله با خشونت شده است. خانم عبادی به نمایندگی از «مدافعان حقوق بشر» به غیر از شهروندان عادی ایران، در دو بخش کوتاه جداگانه «نمایندگان و مسوولان محترم نظام جمهوری اسلامی ایران» و «برادران سپاه پاسداران و بسیج» را نیز مخاطب قرار داده و از آنها خواسته در برابر اراده ملت تمکین کنند و خواهران و برادران بی دفاع خود را به خاک نیافکنند.

ــــ احمد منتظری، فرزند آیت الله منتظری با اعتراض به محدودیت های گسترده ای که برای مراسم مختلف به بیت آن مرجع فقید تحمیل شده، از همه گروه ها و اقشاری که در مراسم روز چهلم شرکت کرده بودند، تشکر کرد. آقای منتظری در این نامه کوتاه همچنین به انتقاد از عملکرد یک طرفه و ناجوانمردانه صدا و سیمای کودتا پرداخته و گفتi آماده است در مناظره تلویزیونی برای پاسخ به اتهاماتی که آیت الله منتظری وارد شده، شرکت کند.

اخبار دیگر

ــــ نیروی انتظامی ایران اعلام کرد نیروهایش در سراسر کشور روز ۲۲ بهمن در «آماده باش کامل» خواهند بود. در اطلاعیه پلیس ابراز امیدواری شده که «فتنه آفرینی ها با پشتیبانی مردم پایان بیابد.» در همین حال، سپاه محمد رسول الله تهران هم که مسئولیت حفظ امنیت پایتخت را به عهده دارد، خواست که ۲۲ بهمن به روز «عبور از فتنه ها» تبدیل شود.

ــــ سید حسن خمینی، نوه آیت الله خمینی، روز دوشنبه مراسم ادای احترام به بنیانگذار جمهوری اسلامی را اندکی پس از حضور محمود احمدی نژاد ترک کرد و به دیدار خانواده علیرضا بهشتی، فرزند دربند آیت الله بهشتی، رفت. آنطور که از عکس های منتشر شده در خبرگزاری های ایران قابل تشخیص است، نوه آیت الله خمینی در مراسم ادای احترام به پدربزرگش آقای احمدی نژاد و هیات دولت را همراهی کرده، اما پیش از سخنرانی رئیس دولت کودتا محل را ترک کرده است.